Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18691876

2018. október 21.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Orsolya napja van.
Holnap Előd napja lesz.

Kiengedték Zuschlag Jánost, a szocik egykori üdvöskéjét

A választási csalások egyik melegágyát alkotta meg a magyar törvényhozás a kamupártok létrehozási lehetőségével. 2014-ben már nagyon sok kamupárt indult el elsősorban nem a választáson való részvételért, hanem a választási kampányhoz juttatott állami támogatásért. Akadtak olyan kamupártok, amelyek 600 millió forintot vágtak zsebre. Köztük volt néhány kamupárttal Zuschlag János is, aki egykor a Magyar Szocialista Párt üdvöskéje volt.

A 2018-as választáson való kamu indulást annyival nehezítették meg, hogy az a kamupárt, amelyik nem éri el a választáson az egy százalékos eredményt, vissza kell, hogy fizesse a támogatást. A kamupártok felszámolása szóba se került! Áder János köztársasági elnök a választás után már elég lesújtó véleményt mondott róluk, de hát a döntés a parlamenti kétharmad kezében van. Nekik viszont nagyon jól jönnek ezek a kamupártok, a levélszavazatok és az Ukrajnából magyar nyugdíjért átjárok szavazata.

A 2018-as választásra Zuschlagék négy kamupártot terveztek megalakítani, és beindulni az állami támogatásért. Adatlopáson kapták rajta őket, a jelöltek indításához szükséges 500 ajánlást nem valós kampánnyal, hanem különböző adatbázisokban szereplő személyek adatainak felhasználásával akarták megszerezni. Céljuk az volt, hogy a választásokat kihasználva illegálisan jussanak költségvetési támogatáshoz. A NAV közleménye szerint több százmillió forintnyi kampánytámogatást akartak így megszerezni, és négy pártot akartak indítani. Az általuk megkeresett hacker egy biztosításközvetítő cég adatbázisából kilencezer választópolgár adatait szerezte meg.

Most, hogy a kamupártok okoztak vagy kétmilliárd forint kárt, és lecsengett a választás, kiengedték Zuschlagékat. Vajon most is a strasbourgi bírósághoz fordul a börtönkörülmények miatt, ahogy azt korábban tette? 2014-ben nála maradt jelentős kamupárti pénz, és a strasbourgi ítélet alapján folyósított 15 800 euró, azaz akkori árfolyamon ötmillió forint kártérítés lehet, hogy elfogyott, ezért vetette rá újra magát a kamupártos pénzszerzési lehetőségre? Nem dolgozni kell itt emberek, hanem huncutkodni… Az idén az is megtörtént, hogy néhány börtöntölteléknek a párja összegyűjtötte a férje számára a kamupárt színeiben történő induláshoz szükséges aláírásokat, és ki is jöttek néhányan a kampányra hivatkozva a börtönből. Visszavitték őket vajon?

Hány évig és hány választásra ad még lehetőséget a kétharmados parlamenti többség a kamupártos csalásokra, a többmilliárdos károkra!? 2014-ben próbálkoztak végrehajtással, de eredménytelenül. 2018-ban ez is megismétlődik, és az eljárásokra is elmegy megint néhány százmillió forint az adónkból, de bevétel nem lesz belőle! Vajon miért nem az állja a számlát, aki ezt az aljas kamupártos lehetőséget kitalálta? Muszáj ezt a számlát is elviseltetni a jövedelemhez alig jutó magyarokkal? A tehetősebbek ugyanis adóparadicsomokba „menekülnek” a magyarországi adófizetési kötelezettség elől – következmények nélkül.

Békéscsaba, 2018. május 31.

Anton

Emlékeztető: „Megint megvan a kétharmados parlamenti többsége a Fidesz–KDNP-nek és beindul a törvénygyár is. Megint módosítják az alaptörvényt, ezúttal a Stop Soros törvény miatt, amely valószínűleg új nevet fog kapni a keresztségben. Ez lesz a hetedik módosítás, és még mindig nem helyezi alkotmányos védelem alá a kétharmad a magyar társadalom négy alaptételét: a termőföldet (azé az ország, akié a föld!), a vízbázist (víz nélkül nincs élet!), a társadalombiztosítást (az egészségünket) és a nyugdíjat (vagyis az idős korunkat). Levédték viszont a gyalázatos egykulcsos személyi jövedelemadót, ami nagyon jó a magas jövedelműeknek, nagyon nem jó a kis keresetűeknek, vagyis a csendes többségnek! A járulékokat már adóként szedik be, és lesz belőle szabadon felhasználható pénzeszköz…” (Részlet a Tovább pörög a propagandakormány című cikkből)