Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25636860

2020. február 18.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Kegyvesztett lehet Simonka György?

Kár, hogy nem a 2018. április 8-ai választás előtt következett be mindez. Akkor is elég sok minden közismert volt az ő esetében is.

„Megindult a felszámolás a Paprikakert Tész Kft ellen, csaknem egymilliárd forintot vasalnának be a cégen, a szegedi Vadasparkban, uniós pénzből felhúzott kalandparkra elköltött pénzt is vissza kell fizetniük. Ez már a második Simonka-közeli cég, amely megbukott, a Magyar Termés Tész Kft. ügyében 973 millió forintos költségvetési csalás miatt folyik nyomozás, de más, ehhez a körhöz tartozó cégeknél is vizsgálódnak.” (Részlet a hvg.hu Elengedhette a Fidesz zűrös politikusa kezét című cikkéből).

Már nem korrupció: alkotmányos költség című 2016 augusztusi cikkünk elérhető ITT

Volt olyan is, hogy 30 kilométerrel arrébb épült meg egy létesítmény. Végül is Békéscsabán épült fel a szerelőcsarnok, ami valószínűleg négy év óta ad ennivalót az enyészetnek. A félreolvasták a térképet Simonkáék című cikk elérhető ITT !

Simonka a Békés megyei 4-es számú választókerület (Orosháza) egyéni Fideszes országgyűlési képviselője. A sok esetben közismert ügyei ellenére, mint kés a vajban, ment előre a választási kampányban, és győzött is. Ő a Békés megyei Fidesz elnöke is, ezt a pozíciót vajon megtarthatja? Természetesen a Békés megyei Fideszeseken múlik. Lehet, hogy már sokuk számára lehet tehertétel inkább, mint segítség a személye. Egy évvel ezelőtti információ volt az, hogy a Fidesz Békés megyei emberei lázongtak vele kapcsolatban. Az erről szóló cikk elérhető ITT

A parlamenti üléseken nem igazán szokott részt venni, de ez mit sem számít, jár neki a teljes, egymillió forint körüli jövedelem. Amikor szavazni kell, akkor viszont bizton lehet rá számítani. Az előző parlamenti ciklusban egymás mellett ültek a Voldemort nagyúrként elhíresült Mengyi Rolanddal, aki már korábban kegyvesztett lett. „Az állítólagos korrupciós botrány kirobbanása után elég gyorsan őröltek az igazságszolgáltatás malmai: mindössze két héttel az első cikk megjelenése után Polt Péter (63) legfőbb ügyész kérvényezte Mengyi mentelmi jogának felfüggesztését. Az Országgyűlés egy hónapon belül, ellenszavazat nélkül kiadta a fideszes képviselőt, aki maga is ezt a lépést szorgalmazta” – írta akkoriban a sajtó. Simonka György esetében nem jelent meg ilyen információ, pedig elég sok ügy került nyilvánosságra. Mengyi Rolanddal kapcsolatban a múlt hónapban jelent meg a Blikkben az információ, miszerint „A végéhez közeledik a Voldemortként elhíresült exképviselő korrupciós pere: napra pontosan 25 hónappal az ügy kirobbanása után, szeptember elején folytatódott a Mengyi Roland (43) elleni bírósági eljárás a Fővárosi Törvényszéken.”

Egy alig három hónappal ezelőtti információ Simonka Györggyel kapcsolatban, miszerint Simonka visszaszerzi a vagyonát, elérhető ITT

Volt itt már Simonka György esetében elég sok hír arról, hogy ő is nagyon szereti az alkotmányos költséget. Korábban ő volt az alig 300 lelkes zsákfalu (Pusztaottlaka) polgármestere. Hosszú évek óta nincs a településen se óvoda, se iskola, mégis ez a település kapta egyszer a legmagasabb összegű önhikis (önhibáján kívüli hátrányos helyzetű település) támogatási pénzt. Többet kapott, mint Battonya, a román határ menti kisváros, ahol természetesen van óvoda is, iskola is. A pusztaottlakai, előttünk ismeretlen létszámú gyerekeket a szomszédos kisvárosba, Medgyesegyházára autóbusszal hordják át.

A mentelmi jog mögé bújva elég sok Fideszes országgyűlési képviselő elkövet némi alkotmányos költség illatú cselekedetet. Elképesztő dolgokat művelt az adófizetők és az uniós pénzek terhére Farkas Flórián is.

Lesz-e, illetve épült-e a zsákfaluba bevezető kerékpárút? Vadaspark már van, elképesztő lehet a forgalma. Van ortodox templom is, amelynek kihasználtsága mekkora lehet falucskában, nem találtunk információt. Átadásáról a következőt írta a Magyar Ortodox Egyházmegye (Moszkvai Patriarkátus) honlapja 2013-ban: „Simonka György, pusztaottlakai polgármester és országgyűlési képviselő, aki maga is gyakorló ortodox hívő, elmondta, hogy az új templom a Békés és Arad megyét érintő, határokon átívelő európai uniós pályázat segítségével épülhetett meg, amelyben „projekt-partner” lett a Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye, az Aradi Román Ortodox Érsekség és a Pusztaottlaka Fejlődéséért Közhasznú Alapítvány. Az ottlakai hívek ezzel a gyönyörű, új Szent György templommal ünnepelhették egyházközségük és Az Úr Mennybemenetelének szentelt kőtemplomuk fennállásának száz éves évfordulóját.”

A dinnyekirályként is elhíresült Simonka György esetében mi fog történni, igyekszünk a későbbiekben is figyelemmel kísérni.

Békéscsaba, 2018. október 11.

Összeállította: Anton

Emlékeztető 1.: „2014-ben a Fidesz fazonjára igazított választójogi törvényével (a választókerületek átszabásával) 43 százalékos szavazati aránnyal lett meg a kétharmados parlamenti többség. Amit aztán az időközi választásokon sikerült elveszíteni. Ez azonban nem akadályozza meg a törvénygyár működését: a kétharmados törvényeket feles törvénnyé degradálták. Erre volt kemény példa az úgynevezett plakáttörvény! Plakátolni ebben az országban már szinte csak a Fidesznek és a kormánynak szabad! Tele is nyomatják óriásplakátokkal egy 87 éves aggastyán arcával, és riogatnak vele reggeltől estig, estétől reggelig a médiáikban és az utcákon, tereken elhelyezett plakátokon keresztül. 2017-ben több mint kétszáz törvényt alkottak…” (Részlet a Törvénygyárként működő Országgyűlés című írásból) Most valószínűleg egy új frakció megalakításával 2022-ig kitart a parlamenti kétharmad! 

Emlékeztető 2.:  „A cigány politikusok kész tényként kezelik, hogy Farkas és a Lungo Drom megkérdőjelezhető módszerekkel ugyan, de majdnem 0,5 millió roma szavazatot tud szállítani a Fidesznek. Závecz Tibor, a Závecz Research vezetője szerint, ha ez a félmillió szavazat 2014-ben nem lett volna meg a Fidesznek, nagyon távol lettek volna a kétharmadtól. Ez megmagyarázza, hogy a viselt dolgai ellenére miért olyan fontos a Fidesznek Farkas Flórián.” (Részlet a Börtönből a parlamentbe. Miért olyan fontos Orbánnak Farkas Flórián című cikkből) Aztán ugyanez meghozta a 2018-as parlamenti kétharmadot is.