Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25254297

2020. január 19.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Sebestyén napja van.
Holnap Ágnes napja lesz.

Közel 800 milliárd ment el focira…

…és úgy tűnik, még Orbán Viktor sem elégedett

Az Mfor szerint 791 milliárd forintnyi állami pénz áramlott eddig a hazai labdarúgásba. A kormányzat szerint ezek a pénzek főként a tömegsportra és az utánpótlásra mentek, annak érdekében, hogy minél több tehetség kerüljön ki, ennek ellenére azonban nem jönnek sem a gigászi tehetségek, sem az eredmények. Nem véletlen, hogy a miniszterelnök egy új sportakadémiai rendszer létrehozását sürgeti.

A TAO 2011-es bevezetése óta teljesen átalakult a sportfinanszírozási rendszer hazánkban. A klubokhoz a korábbi évekkel ellentétben, tetemes támogatási összeg került. A kormány elsődleges szempontja azonban mégis az volt, hogy felduzzassza a klubok költségvetését, ennek köszönhetően a labdarúgás kivételes helyzetbe került. Nem akadt egyetlen politikai rendszer vagy kormány sem, amely ennyire széleskörűen támogatta volna a sportágat. Azonban ahogy a nagykönyvben meg van írva, a legtöbb egyesület nem az eredeti céloknak megfelelően használta fel a forrásokat.

A TAO-t eredetileg azért hozták létre, hogy jelentős utánpótlás-fejlesztés menjen végbe a hazai sportban, ezen felül pedig még tárgyi beruházásokra lehetett (volna) felhasználni ezeket a pénzeket. Az idei évben egészítették ki azzal még, hogy már a létesítmények fenntartására is fel lehet használni ezt a támogatást.

A folytatás további elérhetőségekkel, fotókkal ITT !

sokkaljobb-kommentár: A már eddig átadott jelentős mennyiségű és feleslegesen nagy nézőszámot befogadó stadion fenntartása jócskán termeli a veszteséget azért is, mert se foci, se néző! Ehhez jön majd még hozzá, hogy nagyon sok sportakadémia is fog épülni, amelyek szintén előre borítékolhatóan nagy veszteséget fognak majd termelni.

Ausztria kivételével minden határ menti országban építenek az adónkból stadionokat, jégcsarnok is épült, és épült az RMDSZ elnökének szülőfalujában valami sportorvosi központ is. Az afrikai Ghánában is épül talán uszoda, és elég sok milliárd támogatás zúdul ki a határainkon ázsiai diktatúrába, a kommunista Vietnámba, és már csak a Jó ég tudja még hová! Itthon meg egyre inkább lepusztul a magyar vidék, és nagy gondok vannak az egészségügyben, az oktatásban, a szociális ágazatban. Az itthoni problémák sajnos nem éri el a duplájára növelt létszámú és jövedelmű hatalom ingerküszöbét!

A társasági adó jelentős részének a TAO-ba történő átterelése ellenére KÖZPÉNZ! A jegybank temérdek milliárdos kiadását a magyar adófizetőkre terhelik, összes sokmilliárdos nyereségét viszont kiviszi hat jegybanki alapítványba, és szinte magánalapítványokként kezelik ott a pénzünket! Ezek a milliárdok bizony már jócskán hiányoznak az államkasszából. Se baj, majd a jövedelemhez alig jutó keményen dolgozó kisemberekre kivetnék még vagy ötven féle adót, és megoldódik a probléma!

Békéscsaba, 2019. december 4.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Az Eurostat által kiadott statisztika szerint Magyarország államadóssága a tavalyi év végén több mint 29 951 milliárd forint volt, ami a GDP 70,2 százalékának felelt meg. Az előző évben, 2017-ben a bruttó hazai termékhez viszonyított mérték még 72,9 százalékot tett ki. Az államháztartási hiány a tavalyi év végén több mint 976,52 milliárd forint volt, ami a GDP 2,3 százalékát tette ki. Az előző évben 2,4 százalékra rúgott a deficit.” (hvg.hu, 2019. október 21.)