Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26304370

2020. április 03.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Buda, Richárd napja van.
Holnap Izidor napja lesz.

Kétszázezer rokkantat károsítottak meg!

Mivel a kétharmados parlamenti többségű hatalom megszüntette a járulék- és a nyugdíjplafont, ezért hamarosan megjelennek a négy-ötmilliós nyugdíjak! Akik számára tovább sincs megoldás, hiába van rá alkotmánybírósági döntés is, azok a megkárosított rokkantak!

Az alkotmánybíróság döntését sem hajtják végre! A kárrendezésre soha nem fognak törvényt alkotni? „Az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelezőek. Nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia vastörvénye.” (Orbán Viktor ellenzékben, 2007. június 29-én)

Részlet a 2018. november 11-ei  cikkből: „A törvény 2012-es bevezetése és az Alkotmánybíróság (Ab) múlt heti döntése között eltelt szűk hét esztendőben havonta nagyjából ötmilliárd, azaz összesen több százmilliárd forinttal károsította meg a kormány a megváltozott munkaképességűeket. Az Ab által – a Kúria kezdeményezése nyomán – megsemmisített, a rokkantsági ellátás drasztikus csökkenését eredményező szabály 200 ezer valamilyen fogyatékkal élőt érintett. Az összesen negyedmillió ellátásban részesülőt alapul véve átlagosan havi húszezer forinttal csökkent a járandóságuk.”  A teljes cikk elérhető ITT !

Vajon hány rokkant embertársunk került anyagilag lehetetlen helyzetben emiatt a kereszténynek nem mondható intézkedés miatt, és hányan haltam meg azóta, arról persze nincs adat.

Eközben kiderült az is, hogy nem lesz sem járulék-, sem nyugdíjplafon, és hamarosan megjelennek a 4-5 milliós vagy még magasabb összegű nyugdíjak, mert egyre több a havi ötmillió + jutalommal javadalmazott potentát! Az általában veszteséges állami cégek vezérei mind ebbe a kategóriába tartoznak már kukaholdingostól, vagy kakaholdingostól  mindenestől. A jegybank és a többi állami tulajdonú cég idősödő, illetve idős vezetőinek egy része már biztos rájár a nyugdíjkasszára is, mert rájuk nem vonatkozik az a törvény sem, hogy el kelljen dönteni: nyugdíj vagy fizetés. Nekik mind a kettő jár.

Amikor meghozták azt a törvényt, hogy nincs kettős ellátás, a nyugdíjas korúnak el kell döntenie, hogy nyugdíj vagy fizetés, kiderült, hogy nagy a probléma emiatt, mert egyből munkaerőhiány jelentkezett például az egészségügyben és az oktatásban. Hogy a giga jövedelmű potentátok miért kaphatnak továbbra is kettős ellátás, az azóta sem derült ki. Azért mert csak… Sok olyan országgyűlési képviselőnk és egyéb magas jövedelmű kormánytagunk van, akik a havi esetenként kétmilliós vagy még több jövedelem ellenére rájárnak a nyugdíjkasszára is. Törvényesen és tisztességesen?

Békéscsaba, 2020. február 12.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Olyan sakktáblához lehetne hasonlítani a jelenlegi magyar politikai viszonyokat, ahol van egy vezér, és körülötte csupa paraszt, s még azt is a vezér határozza meg, hogy melyik paraszt léphet föl egyáltalán a táblára, időnként még az ellenzéki oldalon is. És még ezért a szánalmas, bár jól fizető szerepért is hosszú sorok kígyóznak a páholya előtt, beleértve a történelmi egyház sok képviselőjét is.” (Részlet a Mi lesz itt, ha mindenki számára világossá válik, hogy a rendszer velejéig romlott és menthetetlen? című cikkből). Az utolsó mondatrész egyik ilyen képviselője a vásárhelyi esperes, aki azt közölte a választás előtt, hogy soha annyi pénz nem érkezett még a számlájukra... Vagy a szegedi püspök, aki stadiont építtet jócskán felárazva, kápolnával... és sokan mások!

Emlékeztető: „A kommunizmus megbukott minden értelemben, de a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a meztelen életét és a zsákmányt.” (Márai Sándor) A kommunizmus szót be kell helyettesíteni a Fidesz szóval, és máris a jelen helyzetünknél tartunk!