Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25636847

2020. február 18.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Jakab Orbánnak: „Miniszterelnök úr, döntsék már el, Önöknek Magyarország az első, vagy Kenya?”

Jakab Péter azzal kezdte Orbán Viktorhoz intézett kérdését az Országgyűlés mai (december 10-ei) ülésén, hogy olvasta: Magyarország két új kórházat is épít, aztán továbbgörgetett: Kenyában. Miközben Magyarországon kórházi osztályokat zárnak be, vagy épp gumikesztyűre gyűjtenek – tette hozzá.

Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

Miniszterelnök úr, döntsék már el, hogy Önöknek Magyarország az első, vagy Kenya? Itt megemlítette Vietnamot is, ahol húszmilliárd forintnyi magyar támogatásból építenek onkológiát.

Jakab felidézte, hogy az egészségügyért felelős miniszter szerint az egész világ irigykedik a magyar onkológiai ellátásra, miközben évente 33 ezer ember halálát okozzák a rákos megbetegedések.

A Jobbik képviselője szerint az „Önök nagyotmondásával pont kitörölhetjük, WC-papírral maximum akkor, ha viszünk be” – majd feltette a szinte költői kérdést: hova tűnik el az a rengeteg tb, amit a magyar emberek fizetnek?

„Nem kérdéseket tesz fel, hanem provokál”

Orbán válaszában leszögezte, hogy Kásler miniszter úr mentette meg a legtöbb magyar ember életét a Parlamentben ülők közül, ezért helyes lenne tiszteletteljesebben beszélni róla.

A kormányfő szerint ő nem kérdéseket kap, hanem „egyszerű epeömléssel és dühkitöréssel van dolgunk”, majd Jakabról személyeskedve hozzátette: Én tudom önről, hogy egy gyógyíthatatlan feltűnési viszketegségben szenvedő ember, aki nem kérdéseket tesz fel, hanem provokál, de ezt jámbor türelemmel fogják viselni.

A Fidesz fogja eltemetni a nemzetet, vagy a nemzet a Fideszt?

Jakab erre reagálva elmondta, azt nem tudja, hogy Kásler hány életet mentett meg, de azt igen, hogy ön hányat tett tönkre.

Az ellenzéki politikus OECD-jelentésre hivatkozva közölte: évente 38 ezer honfitársunk hal meg azért, mert nem jut időben megfelelő egészségügyi ellátáshoz. Jakab szerint a kórházak rendbetételéhez éves szinten plusz hatszázmilliárd forintra lenne szükség.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel, a csörte videó-felvételével ITT !

Forrás: alfahir.hu