Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25636886

2020. február 18.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Jönnek hozzánk az indiai cégek is

A kormány a következő két hónapban ezer olyan új, magyarországi munkahely létrehozását jelenti be, amelyeket a legmodernebb technológiát alkalmazó indiai cégek hoznak létre – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-vel telefonon nyilatkozva Mumbaiból.

India gazdasága a világon a hetedik legnagyobb, a nemzeti teljesítménynek a 16 százalékát Mumbaiban és környékén állítják elő. Ebből a szempontból is különös jelentősége van akkak, hogy a Mumbaiban, vagy a környékén működő indiai vállalatok – amelyek egyébként saját szektorukban a világ legnagyobbjai közé tartoznak, sorra hozzák beruházásaikat Magyarországra – tette hozzá.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT !

Forrás: MTI/propeller.hu

sokkaljobb-kommentár: A túlnépesedett Indiából elég sok van már bent nálunk vendégmunkásként. Vajon indiai, esetleg ukrán vagy egyéb vendégmunkásokat fognak alkalmazni úgy, hogy a magyarok adójából 1,5 millió forint/fős munkahely-teremtési támogatást fognak kapni? A magyar munkaerő MEGFIZETÉSÉN, a magyar fiatalok lakhatási lehetőségének megoldásán kell dolgozni, mert amennyiben ez a folyamat folytatódik, kicserélődik az ország népessége, magyar alig marad… Ha csak nem ez a cél!

Békéscsaba, 2020. január 17.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: A forint lassan már hónapok óta egyre gyengül, és a megvédésére nem történik sem jegybanki, sem kormányzati intézkedés. A jegybanki alapkamat évek óta nagyon alacsonyan, 0,9 százalékon van tartva, amellyel nagyon jól járnak az exportálók, többek között az ideiglenesen itt állomásozó autógyárak. És bizony nagyon rosszul járnak az importra szorulók, általában a magyar kis- és közepes vállalkozások. Meglódul az infláció, elsősorban az elszabaduló élelmiszerárak végképp ellehetetlenítik a keményen dolgozó magyar kisembert! Mi lehet erre Matolcsy György jegybankelnök válasza? Kellemes karácsonyt? (Részlet a Mi lesz veled forint, és mi lesz veled Magyarország? című cikkből) Újabb jól járó külhoniak jönnek…