Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 17018403

2018. május 21.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Konstantin napja van.
Holnap Júlia, Rita napja lesz.

Jön az egyéni számlás rendszer az állami pillérben

Ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó! Nem jött – ez sem!

Ebben az évben a kormány bevezeti az egyéni számlás rendszert az állami nyugdíjrendszerben - fejtette ki kérdésre válaszolva a kormányfő, aki hozzátette: a kormány néhány hónapon belül kidolgozza ennek részleteit. Az erről szóló és konkrét menetrendet tartalmazó előterjesztést szerdán hallgatta meg a kormány - fűzte hozzá a miniszterelnök, aki szerint átláthatóbb, kiszámíthatóbb és tervezhetőbb lesz az új rendszer.

Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart a kormány ülését követően a Miniszterelnökségen.

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy Magyarország a most lezárult döntéssel visszacsatlakozott azokhoz az országokhoz, ahol kétpilléres a nyugdíjrendszer. Ez a klasszikus nyugat-európai nyugdíjrendszer. Az európai megoldások közül választottunk, a nyugat-európait választottunk a kelet-európai helyett – magyarázta Orbán Viktor.

Forrás: Részlet a portfolio.hu online gazdasági újság 2011. február 1-jei cikkéből

sokkaljobb-kommentár: Az amerikai nagykövet a 2010-es választási kampányban beszólt Orbán Viktornak, hogy ne ígérjen már annyit! Orbán Viktor visszaüzent, hogy ne a szavait figyelje, hanem majd a tetteit. Ez természetesen a választás után derült ki… Azóta egyfolytában a tetteit figyeljük, és nem győzünk csodálkozni azon, mennyire nincsenek köszönőviszonyban a szavak és a tettek. Már hogy lennének, amikor még sohasem találkoztak! Akik a magán-nyugdíjpénztárakban maradtak, nagyon jól jártak. Akik (kb. a 97 százalék) átmentek az állami rendszerbe, az nem is olyan biztos!

Itt a szomorú tény: jegybanki statisztikai adat csupán a csaknem 3000 milliárd forint… 

Az is szomorú tény, hogy a jegybank összes kiadása (több mint ezer magas jövedelmű alkalmazott, gépkocsik, épületek, üdülők, számítógépek, vagyis a rezsi) az utolsó forintig a magyar adófizetőket, nyeresége a Matolcsy György által alapított hat jegybanki alapítványt illeti. A jegybank állam lett az államban. A jegybanki alapítványoknál elképesztő beruházások és bevásárlások történnek a pénzünkből.

Békéscsaba, 2018. január 12.

F. I. – T. Z.  

Emlékeztető: „A Fidesz jelentős törvénymódosításokat eszközölt, saját fazonjukra igazították a régi törvényeket, és az újakat a klientúra javára hozta. 2010-ben azonnal elkezdtek alkotmányozni. Ezt az alkotmányt később alaptörvénynek nevezték át. Egyetlen ellenzéki párt sem szavazta meg, és ugyanúgy semmibe vették a népet, mint a rendszerváltásnak nevezett valami idején. Sikerült kihagyni az alaptörvényből a társadalom négy alaptételét: nincs alkotmányos védelem alatt a magyar termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj. Levédték viszont a gyalázatos egykulcsos adót, amely miatt a magas jövedelműek és a hatalom nem, vagy alig fizet adót. A havi ötmilliós (már ilyen is van!) jövedelemből és a minimálbérből egyaránt 15 százalék személyi jövedelemadót vonnak. A kieső 600 milliárd forint adóbevételt a világ legmagasabb, 27 százalékos áfájával vonják el, szintén a jövedelemhez alig jutóktól. Mert az áfa a kisember különadója… A kormány a multikat hozza helyzetbe, és a bankok is mindig nagyon jól járnak. A magyar társadalom a fontossági sorrendben már nincs dobogós helyen – nemzetinek mondott kormány idején!” (Részlet a Választások 1990-től napjainkig című cikkből)