Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18621621

2018. október 15.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Teréz napja van.
Holnap Gál napja lesz.

Hetedszer módosítja a kétharmad az alaptörvényt

Mostanában kerül sor az alkotmány, vagy újabb nevén alaptörvény hetedik módosítására. A parlamenti kétharmad ott folytatja, ahol tulajdonképpen abba sem hagyta, nyomul előre a törvénygyár, mint kés a vajban. Az alaptörvényt megalkotása idején gránit szilárdságúnak hazudták! Erre a nem éppen stabil alaptörvényre teszik le az esküt nemcsak a parlamentben, hanem a közhivatalokban is.

A magyar társadalom nagy része nem is tudja, hogy mit hagyott ki a Fidesz az alkotmányból? Nem helyezte alkotmányos védelem alá

– a termőföldet (azé az ország, akié a földje! A közelmúltban bemutatót tartott belőle a hatalom. Annak nem jutott föld vagy legelő, aki „csak” megélni szeretett volna a hasznából,

– a vízbázist (víz nélkül nincs élet! Az egyik nagy multi már élelmiszerré szeretné nyilvánítani, amennyiben ez sikerül neki, akkor a víz drágább lesz az aranynál!),

– a társadalombiztosítást (vagyis az egészségünk!), ebből jócskán kapunk bemutatót, főleg ha kórházba kerülünk. A társadalombiztosítást is sikerült szétverni, egyre több a probléma emiatt is!)

– A nyugdíjat (vagyis az idős korunk!). A nyugdíj és a betegellátás azért van veszélyben, mert a járulékokat már adóként szedik be, és lesz ebből is szabad pénzeszköz, mint a jegybanki nyereségből, vagy a TAO-ba kiszervezett költségvetési pénzekből!

Levédték viszont a gyalázatos egykulcsos adót, ami nagyon jól jött a gazdagoknak, a magas jövedelműeknek, és nagyon rosszul a minimálbéreseknek, a jövedelemhez alig jutóknak. A rezsicsökkentésnek csúfolt valamivel is a gazdagok jártak jól, mert nem mindegy, hogy a csökkentést élvező például budai villában vagy panel lakásban lakik.

A Fidesz törvénygyárat csinált és csinál (mert négy évre újabb lehetőséget kapott a csalfa választójogi törvénynek és a média úthengernek is köszönhetően) a parlamentből. Alkottak egy munkavállaló ellenes munkatörvénykönyvet is. Arra nem igazán kerül náluk sor, hogy olyan törvényt alkossanak, amelyikkel a magyar társadalom is jól jár!

A Stop Soros a keresztségben új nevet kapott, mint ahogy Orbán Viktor és a Fidesz változtatgatja az arculatát. Kőkemény liberálisból lettek illiberálisok, most meg már kereszténynek mondják magukat! Az úgynevezett rendszerváltozás hajnalán annyira liberálisok voltak, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége (felszámolták már őket, és a nyakunkra hagytak egy rakás hitelt!) ifjúsági szervezeteként működtek, és Soros György jelentős anyagi segítséget nyújtott nekik. Most meg mit művelnek ellene – rettenetes adómilliárdjainkat is bevetve – ellene. Soros György nem mellesleg Budapest díszpolgára, vagyis a főváros egyik díszpolgára ellen hadakoznak.

Tovább haladunk egyre nagyobb léptekkel lefelé a lejtőn. Az üzemanyag ár meglódult, és meglódulnak vele a fogyasztói árak is. A gyengülő forint is újabb kemény megpróbáltatás elé állítja a jövedelemhez alig jutókat.

Az egykulcsos adó miatt kieső hatalmas (600 milliárd forint körüli) adóbevétel pótlására találták ki a világ legmagasabb, 27 százalékos áfáját. Az áfa közismerten a kisemberek különadója. Emiatt is változtatni kellene rajta, és visszatérni az egyenlő közteherviselést biztosító többkulcsos adózásra! Az egyenlő közteherviselés 1848 12 pontjának egyik követelése volt, és sajnos mind a mai napig nem sikerült neki érvényt szerezni. Mint a sajtószabadságnak…

Békéscsaba, 2018. május 30.

Anton

Emlékeztető 1.: „A hazai problémák, az egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat sanyarú helyzete, a pácban hagyott devizahitelesek ellehetetlenülése nem éri el a nemzetinek mondott kormány ingerküszöbét… Be kell, hogy érje annyival a magyar társadalom, hogy sorozatban kapja a nemzeti konzultációkat, és állandóan ellepik az országot a bugyutánál bugyutább szövegű óriásplakátok iszonyatos milliárdokkal megterhelve a költségvetést. Volt egy érvénytelen népszavazás is, amelyet a piacon a kormány sikerként árult cirka 17 milliárdos összköltséggel. Ezek miatt a dolgok miatt azután egyre távolabbra kerül Magyarországon a szebb jövő. Egy szűk haveri réteg viszont hihetetlen mértékben gazdagodik.” (Részlet a Külföldre juttatott magyarországi támogatások című cikkből)

Emlékeztető 2.: „Ügynökügyben bőven meglehet a támogatottsága a népszavazásnak, a kormány pedig több alkalommal is bizonyította, hogy ilyen helyzetekben könnyen zavarba hozható és meghátrálásra kényszeríthető. A kormánypártok soraiban eleve nem csekély a korábban vörös párttagkönyvet birtokló tagok száma.” (Részlet az Ügynöklista: „a legsúlyosabb csapást a Fidesz–KDNP szenvedné el című írásból)