Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25725638

2020. február 24.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Mátyás napja van.
Holnap Géza napja lesz.

Hamarosan megjelennek a havi négymilliós nyugdíjak

„A munkát terhelő adók és járulékok rendszere lényegében a személyi jövedelemadó bevezetése óta nagyjából ugyanolyan, egyetlen komolyabb változás volt: a munkaadó által fizetendő járulékok helyett szociális hozzájárulási adó bevezetése. A mai állás szerint kétféle levonás van, mint munkaadói teher, és négyféle, mint munkavállalói. A munkáltatói fizetnivalók: a szociális hozzájárulási adó, amely a bruttó bér 19,5, július 1-jétől csak 17,5 százaléka, és a másfél százalékos szakképzési hozzájárulás. A munkavállalót terheli a 10 százalékos nyugdíjjárulék, a 7 százalékos egészségbiztosítási járulék (ez is két részre oszlik: négyszázalékos természetbeni egészségbiztosítási járulék és háromszázalékos pénzbeli egészségbiztosítási járulék, de egyben fizetendő), a másfél százalékos munkaerő piaci járulék, valamint a 15 százalékos személyi jövedelemadó. A négy tétel összesen 33,5 százalék, így lesz a nettó bér a bruttó bér 66,5 százaléka.” (Részlet a Megszűnik a nyugdíj-, és egészségbiztosítási járulék című cikkből).

2010 előtt volt járulékplafon, aminek köszönhetően nem szálltak el ilyen eszméletlen mértékben a magas jövedelműek nyugdíjai, mint ahogy máris kezdenek elszállni. Hiszen az általában havi ötmillióra emelt jövedelműek nem igazán a fiatal generációhoz tartoznak. Az általában veszteséges állami cégek vezéreinek fizetését ugyanis havi ötmillió forintra emelték. Közéjük tartoznak például a jegybank vezetői is. Ott külön érdekesség, hogy az összes kiadás a magyar adófizetőket terheli, tetemes nyereségét viszont kiviszi hat jegybanki alapítványba. Ahol aztán ugyanolyan elképesztő költekezés zajlik, mint a TAO-kassza esetében. Ez utóbbiba már 125 milliárd forint adónk kerül át, a jegybanki alapítványokba hány milliárd, azt jótékony homály fedi!

A minimálbér korábban adómentes volt, de a 2010-es fülkeforradalmi győzelem után a parlamenti kétharmad adókötelessé tette! A minimálbéresek emiatt ugyanúgy 15 százalékos jövedelemadót fizetnek, mint például a havi ötmilliósok! Ezt nevezik igazságos teherviselésnek? Az egyik leendő négymilliós nyugdíjjal megáldott 64 esztendős…

A minimálbér nettóban még mindig nem éri el a 100 ezer forintot. Mértéke nálunk az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban. A hatalom jövedelmét a 2018-as újabb nagy győzelem után 30-60 százalékkal, a minimálbéreket 8 százalékkal, a nyugdíjakat 2,7 százalékkal emelték. Vagyis az egyre nagyobb létszámú és jövedelmű hatalom egyre inkább elszakad jövedelmileg is, emberileg is a társadalomtól!

A gyalázatos egykulcsos személyi jövedelemadót alkotmányos védelem alá helyezte a Fidesz, de nincs levédve a termőföld, a vízbázis, a társadalombiztosítás és a nyugdíj, vagyis a magyar társadalom négy alaptétele! A kisember különadója az áfa, amelynek 27 százalékos mértéke nálunk a legmagasabb az egész világon! A nettó százezer körüli jövedelemből ekkora áfa-tartalommal lehet bevásárolni, lakáshoz jutni és azt fenn is tartani, családot alapítani és eltartani. Az a magyar fiatal, aki ezt végiggondolja, vándorbotot vesz a kezébe, és itt hagyja az országot! Hoz be a helyükre a kormány bizonytalan hátterű ismeretleneket a nagyvilágból, akiktől majd vagy sikerül megszabadulni, vagy nem… Ezek termelnék meg a havi négymilliós nyugdíjakat?

Békéscsaba, 2019. augusztus 15.

Anton

Emlékeztető: „A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak.” (Edmund Burke) 

Emlékeztető: „A helyzet úgy áll, ha tandíj lett volna, akkor én ma nem állnék itt. Ha tandíj lett volna akkortájt, Önök közül nagyon sokan nem ülnének ma itt. Beszéljünk ismét egyenesen: a tandíj a magunkfajtákat kirekeszti az egyetemekről.” (Orbán Viktor ellenzékben 2008. február 13-án a Syma Csarnokban)

Emlékeztető: „A társasági adó mértéke Németországban 15 százalék, Magyarországon 18 százalék volt. A magyarországi mértékét a multik esetében levették 9 százalékra, vagyis az ideiglenesen itt állomásozó autógyárak nagyon jól jártak. A kis- és középvállalkozások társasági adóját mindössze egy százalékkal csökkentették, holott a magyarországi munkavállalók 75 százalékát ők foglalkoztatják. A társasági adóból 125 milliárd forintot átpakolnak a sport támogatására, elsősorban a veszteséges stadionok építésére és a már átadottak fenntartására! Mert hát se foci, se néző! A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket, összes nyeresége a hat jegybanki alapítványt illeti. Hogy ez hány milliárd forint, az az adat nem ismert, de az igen, hogy elképesztő költekezések zajlanak ott, és haveri kifizetőhelyként is használják őket.” (Részlet Az offshore lovagokról című cikkből)