Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21236739

2019. április 24.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma György napja van.
Holnap Márk napja lesz.

Gyurcsány Ferenc szavahihetősége

Gyurcsány Ferenc szavahihetősége

Egy nagy sikerű írás a Facebookról. „Én is cigány vagyok” – állítja magáról  Gyurcsány, a böszme!!!

Ó, dehogy vagy te cigány, sőt, az aztán végképp nem vagy. Minden hiányzik belőled, ami cigánnyá tehetne. Hatalmas vagyont harácsoltál össze mindjárt a legelején. Nem a tudásod, vagy a tehetséged, esetleg valamiféle zsákmányszerző brutalitás tett vagyonossá, hanem az a csürhe, ahová tartoztál még a rendszerváltás előtt. A cimboráiddal együtt fillérekért jutottál irgalmatlan vagyonokhoz, mert megmondták neked, hol kopogtass, mit vegyél, mit adj el, a szádba rágták az egészet. A vagyonodat kaptad, a diplomádat loptad, a luxusodba beházasodtál.

Van neked fogalmad arról, hogy egy cigánynak micsoda erőfeszítésébe kerül, hogy karriert csináljon? Egy zenész, vagy egy énekes, ha mégoly tehetséges is, először le kell küzdje azt a nyomort, amibe többnyire beleszületett, aztán le kell küzdenie a félelmeit, a gátlásait, hogy elhitesse a társadalommal, ő nem olyan cigány, akitől félni kell, akit gyűlölni kell, nem, ő más, a saját kisebbségén belül ahhoz a többséghez tartozik, amelyik becsületes, nem lop, nem gyilkol, hanem dolgozni akar, ki akarja bontakoztatni a tehetségét, és ezért hajlandó keményen megküzdeni.

Ilyen cigány Oláh Gergő, akinek az X-Faktor előtti élete kemény fizikai munkával, méghozzá közmunkával telt, amit ti olyan nagyon tudtok kárhoztatni. Ő többek között ebből tartotta fenn a saját életét, és küzdött a mindennapi betevőért a családja számára. Amikor bekerült a vetélkedőbe, mondták neki, most már leteheted a gereblyét. Sok Oláh Gergő van. És rengeteg olyan, akinek a keze sokáig fogja még markolni a szerszám nyelét, de akiknek ez a nagyszerű cigány fiatalember megmutatta, hogy ha van tehetséged, lehetőségeid is vannak. És neked mid van, Fletó? Van vagyonod, de értéked nincs, semmi! Volt pozíciód, de hazugságaiddal, ócska trükkjeiddel a magad idejében a nullával tetted egyenlővé az egyik legfőbb közjogi méltóság tekintélyét.

Semmid sincs a saját erődből, ugyan, dehogy vagy te cigány. Aztán vannak a cigányállatok, igen. De még ők is különbek nálad, Fletó. A tábla, amit elkészítettek neked és a nyakadba akasztottak, még hozzájuk képest sem illet meg. Ha egy ölésre kész cigányt meglátunk, tudjuk, mire számíthatunk tőle. Elvben legalábbis van esélyünk, hogy meneküljünk, vagy ha már késő, felvegyük a küzdelmet. Aztán jöhet segítség, rendőri, járókelői, bármilyen.

Tudjuk, sokaknak nem jött. Szögi Lajos, Bándy Kata, vagy Marian Cosma hozzátartozói, borsodi, szabolcsi falvakban élő magányos és számtalanszor meglopott, kirabolt és megkínzott magányos öregasszonyok tudnának erről beszélni, már aki élve megúszta. Tudjuk, sokan közülük belehaltak. De fordulhatott volna úgy is, hogy megússzák. Egy épp arra bóklászó rendőrjárőr, egy idejében kihívott segítség, bármi. Ha az utcán falkában jönnek velünk szemben az efféle cigányok, még gyorsan behúzódhatunk egy kapualjba, sarkon fordulhatunk, aztán futás. Ha azt látjuk, hogy egy járművön garázdálkodnak, nem szállunk fel, ha már rajta vagyunk, talán még leszállhatunk gyorsan. Van esély, van önvédelem, van menekülés.

De te, Fletó semmi esélyt nem adtál a társadalom hiszékenyebb részének. Felvetted a betanult pózodat és azt mondtad, patrióta vagy. Aztán 2004. december 5-e előtt a saját nemzeted ellen hergelted a szavazóidat. A saját fajtád ellen. Cigány nem tesz ilyet. Aztán felvetted a másik pózodat, és azt mondtad, demokrata vagy és az 56-os forradalom nagy tisztelője. Volt ott minden. „Mondd Imre, te mit tennél”, ájtatos letérdelés az emlékmű előtt, gyomorra(!) helyezett kéz a Himnusz alatt, kipréselt könnyek, minden. Aztán amikor forradalmunk 50. évfordulóján a mocskos hazugságaidtól és egész elviselhetetlen személyedtől megcsömörlött tíz- és százezrek kivonultak az utcára, megmutattad, hogy a te demokráciád valójában nem más, mint a legbrutálisabb fasiszta rendőrterror! Bármennyire is bizarrul hangzik, a cigány legalább maga végzi el a piszkos munkát.

Amikor 2006. október 23.-án szemeket lőttek ki, ujjakat törtek el, tömegekbe hajtottak lovasrohammal, amikor meztelenre vetkőztetett és megalázott embereket órákon keresztül
térdepeltettek, amikor gyanútlan járókelőket válogatás nélkül letepertek, és amikor már ott feküdtek megbilincselve, tehetetlenül, félholtra verték és rúgták őket, akkor te hol voltál, Fletó? Valahol egy tágas és kényelmes irodában, ahonnan nyugodtan le tudtad vezényelni ezt az egész borzalmat. Bármennyire menekülsz a felelősség elől és próbálod azt hazudni, hogy neked aztán semmi személyes beleszólásod nem volt semmibe. Mintha Hitler állította volna, hogy neki semmi köze a holokauszthoz, mert nem járt egyetlen haláltáborban sem. Egy cigány, ha garázdálkodik, bántalmaz, késel, akkor véres lesz a keze és eltorzul az arca.

Te éveken keresztül garázdálkodtál az életünkkel, a lehetőségeinkkel, a biztonságunkkal, de a kezed makulátlanul tiszta és ápolt. Mindig gondosan leborotvált és gondozott pofádra meg ráfagyott az ájtatosság alattomosságot és aljasságot leplező hamis máza. Dehogy vagy te cigány; az aztán végképp nem!

Jávor Richárd

sokkaljobb-kommentár: Mivel nálunk nem volt rendszerváltozás, csak szóbeszéd volt róla, az történt, hogy az Antall-kormányban a privatizációs húsosfazéknál az egyik főnök Szilvásy György, a másik Kommunista Ifjúsági Szövetségben kiképzett pártkáder lett. Ő aztán szállította az információt a havernak, aki jól megszedte magát, többszörös milliárdos lett.

Amennyivel gazdagodtak a rendszerváltozásnak mondott humbug idején jó helyen tartózkodók, Magyarország annyival lett szegényebb. Még azt is megengedi magának, hogy megérdemeltük Trianont. Most megkaptuk őt és tettestársait, már megint jönnek, kopogtatnak: Kismalac, kismalac engedj be!

Hogy is szólt a debreceni falfirka? Máskor jobban nézd meg a listát! Soha többé kommunistát!

Békéscsaba, 2013. január 24.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke, vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.” (Alekszander Iszajevics Szolzsenyicin (1918–2008).