Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18704595

2018. október 22.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Előd napja van.
Holnap Gyöngyi napja lesz.

Gyengélkedő forint, üzemanyag árak, elszabaduló infláció

Péntektől (május 25-étől) ismét emelkedik az üzemanyag ára, ezúttal 6-6 forinttal. Ezzel a benzin literje 398 forintra, a gázolajé 408 forintra ugrik.

A jegybank nem avatkozik közbe, nem védi egyelőre a forintot. A monetáris tanács változatlanul hagyta (0,9 százalék) a jegybanki alapkamatot. Ez nagyon kedvező az exportálóknak, elsősorban az ideiglenesen itt állomásozó autógyáraknak, és nagyon kedvezőtlen az importálóknak.

Az üzemanyag ára be fog gyűrűzni a fogyasztói árakba – mondják a közgazdászok. Ez a fránya hatás akkor nem gyűrűzött be, amikor nem csökkent, hanem zuhant az olajár.

Szerdán (május 23-án) több hullámban tovább gyengült a forint az euróval és a dollárral szemben az alapvetően kockázatkerülő befektetői hangulatban. Az aggodalmak részben Törökország miatt vannak, a líra ma újabb 4%-kal gyengült.

2017 végén hatalmas pénzszórás volt, sok esetben szavazatvásárlási célra. A fél világot támogatja már a kormány, de a hazai egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat mélyrepülése nem érinti meg az ingerküszöbüket.

Az Európai Unió eljárást kezdeményez Hazánk ellen a pénzszórás miatt. Mi kaptunk ilyen intést a napokban és Románia.

Orbán Viktor ellenzékben nagyon sokszor elmondta, hogy NEM TUDJÁK ÚGY TÖNKRETENNI A HAZÁNKAT, HOGY NE TUDNÁNK ÚJJÁÉPÍTENI! Sokszor és sokan meg is tapsolták ezt a kijelentését. Amit nyolc éve műveltet a kormányával, az nem nevezhető újjáépítésnek. A rengeteg stadiont nemcsak felépíteni kell, hanem majd fenn is kell tartani! Az is a magyar adófizetők terhe lesz, mert se foci, se néző!

A Fidesz-KDNP 2010-es fülkeforradalminak is nevezett választási győzelme után (ekkor alkalmazták először a csak a Fidesznek kedvező választójogi törvényt!) bevezetett TAO-s rendszer tízmilliárdokkal növelte a sport forrásait, és ebből is sikerült a korrupció melegágyát csinálni. Mivel a legfőbb ügyész is Fideszes, emiatt nincs következménye sem az uniós, sem a TAO pénzek megcsapolásának, sem a jegybanki nyereség alapítványokba történő kiszervezésének. Érdekes módon a jegybank óriási kiadásai (nagy létszámú alkalmazott giga fizetéssel, épületek, gépkocsik üzemeltetése, stb.) mind a magyar adófizetőket terheli, a nyereséggel meg azt tesz a jegybank elnök, amit akar. A hat jegybanki alapítvány igazi haveri kifizetőhely. Az egyiknél ott van a növekedési hitelbank, melynek vezetője az egyik Matolcsy unokatestvér. Onnan kaptak legutóbb jelentős összegű hiteleket Matolcsy György fiai. Elég sok ilyen haveri kifizetőhely működhet kis hazánkban, mert itt már semmi nem az, aminek látszik!

Hat éve üzemelteti a becsődölt magánvállalkozó helyett a hévízi önkormányzat cége a sármelléki repteret. Az utasforgalom folyamatosan csökken, miközben az állami támogatás csak nő. Minden egyes vendég 25 ezer forintjába került az adófizetőknek, ennek ellenére 6,6 milliárdért tovább fejlesztenék a repteret. A sármelléki repteret nagyon régen a szovjet légierő használta, aztán 2004-ben 99 éves üzemeltetésre bérbe vette egy ír-magyar vállalkozás, amely aztán – 365 millió forintos állami támogatással – Magyarország második számú repterévé fejlesztette néhány év alatt. A történtek haszonélvezői németországi nyugdíjasok, de vannak nekünk jócskán haszonélvező nyugdíjasaink Ukrajnából is.

Volna itt pénz szinte mindenre, ha nem harapózott volna el – egyelőre következmények nélkül – ennyire a korrupció és a lopás a hatalom részéről. A különböző állami intézmények, hatóságok a párt ökleként működnek. A parlament pedig igazi törvénygyárként működik valamennyi törvényt a Fidesz fazonjára igazítva.

Békéscsaba, 2018. május 24.

F. I.  

 Emlékeztető: „A magyarok helyett sajnos már a fél világot támogatja a nemzetinek mondott kormány Lázár úr! Az nem igaz, hogy Ön erről nem tud! Támogatjuk Vietnamot, Laoszt, a Fülöp-szigeteket, Mongóliát, Srí Lankát, Nigériát, Mianmart (ahol nem az üldözötteket támogatjuk, hanem az üldözőket!), és csak a jó ég tudja, kiket nem. Már Ghánában is sportkomplexumot építünk, és a határ mentén körbe sok helyen stadionok is épülnek az adónkból, amiket majd fenn is kell tartanunk. 2017 év végén 200 milliárd adóforintunkat szórták szét a szélben. Orbán Viktor Tusnádfürdőn ráijesztett az erdélyi magyarokra, mondván, ha nem a Fideszre szavaznak, elzáródnak a pénzcsapok. Sajnos idehaza az egészségügyre, az oktatásra, a szociális ágazatra és több más fontos célra nem nyílnak meg…” (Részlet a Lázár János ezúttal Romániából migránsozott című cikkből)

Emlékeztető: „Az első negyedévben több mint 870 milliárddal nőtt a már amúgy is tetemes költségvetési  hiány, ami miatt a belső magyarokra megint megszorítások jönnek. Ráadásul a Közbeszerzési Értesítőben nagyon sok újabb sportlétesítmény és egyéb felesleges beruházás megépítése került kiírásra. Mi lesz így veled Magyarország? Vajon lesz majd kormányzás, vagy csak a médiahajcihő és a hazug óriás-plakátok kihelyezése fog folytatódni? Év végén feleslegesen kiszórtak 200 milliárd adóforintunkat nagy részt külföldre, amit akár szavazatvásárlásnak is lehet értékelni, ami nagyon hiányzik. Erre bizonyíték az, hogy máris 100 milliárd forint értékű államkötvényt adtak el. Ez is hitel, ráadásul magas kamattal. Félő, hogy a haveri kör folytatni fogja a Letelepedési kötvény forgalmazását is!” (Részlet az Ismét hatalmasat kaszáltak a kamupártok című cikkből)