Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19367908

2018. december 13.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ma Luca napja van.
Holnap Szilárda napja lesz.

Gyakorlott pénzeltüntetők a Buda-Cash-nál

Tart a kárfelmérés. A Buda-Cash-ügy teljes körű felülvizsgálatára hozta létre a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium a közös munkabizottságot, amelynek három belügyminisztériumi és három nemzetgazdasági minisztériumi tagja van – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken a TV2 Mokka című reggeli műsorában.

Elkezdték megnézni, hogy az állampapírok – amelyek sok mindenhez fedezetként szolgáltak – megvannak-e még – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a TV2 műsorában. Megjegyezte, lehet, hogy már csak fiktív módon van fedezet bizonyos ügyletek mögött. A tárcavezető szerint a munkabizottság nem nyomozó hatóság és azt szeretnék elérni, hogy lehetőség szerint az állami intézményeknél ne legyen fennakadás, ne maradjanak ellátás nélkül. A munkabizottság feladata lesz az információ-átadás is, példaként említette a miniszter, hogy már közölték az érintett önkormányzatokkal, nyissanak új számlát, ahová a kincstár utalni tud.

Az államnak, a kormánynak most az a dolga, hogy megnézze, az állami intézményeket milyen kár érte, 84 önkormányzat számlája ragadt bent az érintett pénzintézetekben. A legfontosabb, hogy márciusban a béreket, a szociális juttatásokat, támogatásokat kifizessék – emelte ki a nemzetgazdasági miniszter. Arról is beszélt, hogy 52 nemzetiségi önkormányzatnak is a pénze az érintett pénzintézeteknél van, de még fel kell mérni, hogy fizetésekről, vagy dologi kiadás fedezetéről van-e szó. A miniszter felháborítónak nevezte, hogy korábban éveken keresztül lehetett adatokat hamisítani. Szerinte valószínűleg jól szervezett körről van szó, ha a felügyelet elől el tudták titkolni az információkat, 2009-ben volt egy törvénymódosítás, amely lehetővé tette, hogy ötévente kelljen egy ilyen céget átvilágítani. Az új felügyeleti vezetés hivatalba lépésével, már az első vizsgálatoknál kiderültek a „disznóságok”.

Furcsa módon ugyanazok az emberek kerülnek elő az ügyben, akik korábban már eltüntettek pénzt, köztük közpénzeket is a nyilvánosság elől – mondta Varga Mihály. Példaként említette a Globex volt vezetőjét, Gyarmati Jánost, a Buda-Cash korábbi vezérigazgatóját. Adódik a kérdés, hogy akivel kapcsolatban egyszer már bűncselekmény felmerült, vagy pláne, akivel szemben jogerős bírósági ítélet van, az mit keres még a gazdasági életben, hogyan lehet rá pénzt bízni – fogalmazott a miniszter.

Forrás: MTI/kuruc.info.hu

sokkaljobb-kommentár: Pert indítanak a fogyasztóvédők a Buda-Cash és a DRB ellen, a részletekről ma sajtótájékoztatót tartanak.

A Postabank-botránnyal kezdődött a bankbotrányok sora, majd következett a Kereskedelmi Bank brókerbotránya Kulcsár Attilával. Érdekesség, hogy Princz is, Kulcsár is Bécsbe „menekült”, majd hazatértük után bíróság elé kerültek ugyan, de az igazi büntetés elmaradt. Az ősszel bukott be a Széchenyi Bank Töröcskei István vezetésével, aki nem mellesleg az Államadósság Kezelő Központ vezetője is volt, és a Száz leggazdagabb listáján a 43. helyen találhatjuk a nevét.

A következmények nélküliség vezetett el odáig, hogy már 100 milliárdot is merészelnek csak úgy eltűntetni! A gazdasági bajokon túl óriási erkölcsi válságba is navigálták Magyarországot!  

Békéscsaba, 2015. február 27.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek.” (Részlet Morvay Péter: Magyarország elrablása – Offshore számlákon az államadósság duplája című írásából)