Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19873793

2019. január 23.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Timót napja van.
Holnap Pál napja lesz.

Gyöngyösi Márton: Az Orbán-kormány elmúlt nyolc éve…

…sem a keresztényi eszméről, sem a demokráciáról nem szólt.

Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

A Jobbik új elnökével, Sneider Tamással olyanok, mint két zenész, akik harmonikusan kiegészítik egymást – véli a Jobbik új elnökhelyettese és frakcióvezetője. Gyöngyösi Márton kemény ütközeteket ígér Orbán Viktorral a parlamentben, cáfolta Novák Elődöt és a fideszes propagandát a migráció kérdésében, a Jobbik béruniós kampányát pedig óriási sikernek tartja. Interjú.

– Mi a feladata egy elnökhelyettesnek?

– Az elnökhelyettes az alapszabály-módosítások alapján erős jogkörökkel van felruházva, lényegében az elnökkel közösen alakítja a párt politikáját és stratégiáját. Az április 8-i választási eredmény után Vona Gábor lemondása egy új helyzetet teremtett. Nem könnyű őt pótolni, mégis meg kellett birkóznunk a hiányával. Fontosnak tartottuk, hogy legyen egy új pozíció, amely kiegészíti az elnök munkáját.

– Ön a párt parlamenti frakcióvezetője is. Nem lett volna egyszerűbb, hogy ha Ön indul az elnöki pozícióért is?

– Én, ahogy eddig, továbbra is a külpolitikát viszem. Sneider Tamás mozgalmi ember és jól ismeri a Jobbik szervezeteit, ám kellett mellé egy olyan személy, aki a nemzetközi kapcsolatrendszer építésében jártas. De természetesen ez nem azt jelenti, hogy elnökhelyettesként nem fogok részt venni a szervezeti felépítés erősítésében is.

Két dudás egy csárdában elnyomja egymás hangját, de mi Sneider Tamással olyanok vagyunk, mint két zenész, akik harmonikusan kiegészítik egymást.

– Volner János, aki frakcióvezetőként fejezte be az előző ciklust, korábban amellett érvelt, hogy a két posztot ugyanannak a személynek kell vinnie.

– Ez nincs kőbe vésve, így tekinthetjük nyugodtan Volner János magánvéleményének, hiszen Vona Gábor az előző ciklus felénél éppen neki adta át a frakcióvezetői széket, hogy jobban tudjon a pártfeladatokra és a kampányra koncentrálni. Szólhatnak amellett érvek, hogy miért jó, ha a két pozíciót egy személy viseli, de legalább ugyanennyi szempontot fel lehet sorolni az ellenkezője mellett is.

– Frakcióvezetőként Ön határozott arról, hogy a Jobbik-frakció ott legyen a parlamentben Orbán Viktor beiktatási beszéde alatt?

– Nyilván volt ráhatásom a döntésre.

A folytatás, illetve a teljes interjú elérhető ITT

Forrás: alfahir.hu