Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22587685

2019. július 22.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Magdolna napja van.
Holnap Lenke napja lesz.

Gyöngyösi: A székelységet a budapesti szavazatvásárlástól és a bukaresti önkénytől is meg kell védeni

Gyöngyösi Márton. Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

A Jobbik elnökhelyettesével, Gyöngyösi Mártonnal a Székely szabadság napja alkalmából tartott felvonulás előtt beszélgettünk Marosvásárhelyen.

Az ellenzéki erő országgyűlési képviselője elmondta: azért tartja fontosnak, hogy ő és pártja képviseltesse magát a székely autonómiáért rendezett 2013 óta megrendezett rendezvényen, mert „a Jobbik megalakulása óta a legnagyobb következetességgel képviseli a határon túli magyar közösségek autonómia-ügyét”.

Mint fogalmazott, pártja a székely autonómia kivívására is komoly hangsúlyt fektet, és bár örülnek annak, hogy a 2010-ben felálló Orbán-kormány megvalósította a Jobbik egyik legrégebbi követelését, és megadta a kettős állampolgárságot és a szavazati jogot a határon túli magyaroknak, de bőven akad még tennivaló ebben a kérdésben: „Mindig is azt mondtuk, hogy a szülőföldön való boldogulás egyik legfontosabb feltétele az önrendelkezés kiharcolása, ehhez viszont nem elég a budapesti kormányok nemzetpolitikája, az európai jó példákat is meg kell honosítani a régióban.”

Hozzátette: az önrendelkezés mind az őshonos kisebbségek, mind az anyaország, mind azon országok számára, melyekben a magyar kisebbségek élnek, biztosítja a stabil és békés együttélést.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT !

Forrás és fotók: alfahir.hu

Emlékeztető: Magyarország kormánya elővette a régi jelszót, ami szerint Magyarország jobban teljesít! Ennek a terjesztésére 1,7 milliárd adóforint megy el. Propagandára évi 90 milliárd, és a közmédiákra a másik 90 milliárd úszik el. A hiszékenyebbek még mindig elhiszik azt, főleg akkor, ha más információhoz nem férnek hozzá, amit bemond a rádió vagy a televízió. Dübörög a propaganda, miközben főleg a magyar vidék ellehetetlenül... A nemzeti konzultációkra is elherdáltak már legalább 10 milliárd forintot! A legutóbbira kiküldött 8 millió kérdőívből még kétmillió sem érkezett vissza. És ezt aztán úgy előadni, hogy sikertörténet, az már nevetséges! Kenyeret és cirkuszt a népnek? A cirkuszból már volt elég, de mi lesz a kenyérrel?” (Részlet az Elvesztegettünk három évtizedet című cikkből) Már készül az újabb miniszterelnöki körlevél! Az is belekerül úgy egymilliárdba…