Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21640738

2019. május 21.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Konstantin napja van.
Holnap Júlia, Rita napja lesz.

Fordított Robin Hood

Robin Hood a gazdagoktól elvett, és a szegényeknek adott. A magyar kormány a szegényektől elvesz, és odaadja a gazdagoknak.

– A minimálbér és a havi ötmillió (az általában veszteséges állami cégek vezéreinek és a minisztereknek ötmillió lesz, vagy máris annyi a fizetése. Az egykulcsos adóval az alig jövedelmű is, és az ötmilliós is 15 százalékkal adózik. A kieső 600 milliárd forint körüli adóbevételt a világ legmagasabb, 27 százalékos áfájával igyekeznek pótolni. Az áfa közismerten a kis ember külön adója.

– Jövőre egyedül a tartós tej áfája csökken, ami aztán „nagy” segítség! És máris bejelentették, hogy augusztus 1-jétől a tej és a tejtermékek 15 százalékkal drágul. Emiatt aztán a tartós tej áfa-csökkentésének bejelentése felesleges! Többe kerül a közlésre fordított idő, munkabér, papír. Lehet, hogy úgy járunk vele, mint a hús áfájával. Amióta az áfa csökkent, egyre drágább a hús!

– A jövő évi költségvetési tervezet szerint megszűnik a kafetéria (a béren kívüli juttatás). Vagyis amennyivel emelkedhetett a kis keresetűek jövedelme, annyival fog jövőre csökkenni. A kafetériát korábban a franciák gyártották és forgalmazták. Elvette tőlük a kormány, de nem „közmegegyezéssel”. Eddig már 10,2 milliárd forintot kellett nekik nemzetközi bírósági ítéletek alapján kifizetnünk, de messze nincs még vége, mert több bíróságon is per alatt állunk.

– A magyar társadalom négy legfontosabb tétele nincs alkotmányos védelem alatt! Vagyis nincs levédve a termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj! Levédték viszont az egykulcsos adót, amivel a magas jövedelműek nagyon jól, a jövedelemhez alig jutók nagyon rosszul járnak. Nem mindegy, hogy ötmillióból vagy a 120 ezer körüli minimálbérből kell a 15 százalékot kifizetni.

– Rezsicsökkentés, vagyis inkább rezsicumi is a gazdagoknak jelentett bevételt. Nem mindegy, hogy budai villában, esetleg uszodával rendelkezőben lakik-e valaki, vagy 50 négyzetméteres panelban. A rezsicumi miatt nem lett figyelembe véve a gáz és az olaj beszerzési ára. Elég rosszul jártunk, mert azokban az országok, ahol nem volt rezsicumi, sokkal jobban jártak. Ráadásul ennek a szerencsétlen akciónak a reklám-propaganda költsége is jelentős lehetett!

– A nyugdíjkorhatár egészen elképesztő mértékben nőtt és tovább fog nőni. Eddig volt egy olyan lehetőség, hogy az a munkáltató, aki 55 év feletti embert foglalkoztatott, adókedvezményt kapott. Jövőre ez is megszűnik! Hogy ki fogja ezt a korosztályt a nyugdíjkorhatár betöltéséig foglalkoztatni, az vajon miért nem érdekli a kormányt? Ráadásul nekik nagyon nem mindegy, hogy mennyi a fizetés?

A járulékot már adóként szedik be, és szabad pénzeszköz lesz belőle! Megszűnt a járulékplafon! Például ha valaki ötmilliót keres, az 500 ezer forintig fizetne járulékot, az afölötti rész után nem! Így aztán a sok ötmilliósnak a prémiumok, jutalmak miatt akár ötmillió lesz a nyugdíja – és már a közeljövőben, mert a kormányközeliek is korosodnak – mert nincs nyugdíjplafon. Németországban átszámítva 750 ezer forint körül van a nyugdíjplafon.

– Jövőre sajnos tovább fog nőni a Magyarországot elhagyó, jövedelemhez nem igazán jutók száma. A jövedelmük egy részét hazautalják, amin a jegybank, a számlavezető bank és az állam is nagyon nagyot kaszál! Lehet, hogy az állam ezzel jobban jár, mintha itthon dolgoznának??

– A kórházak irányából egyre rosszabb hírek érkeznek, egyre többen halnak meg feleslegesen például kórházi fertőzésben. A stadionokat építik immár körbe az országhatáron kívül is, Ausztria kivételével minden országban. Tovább épül a felesleges felcsúti kisvasút is.

– Főleg a sportot, kiemelten a focit, főként a temérdek stadionépítést és a focizni nem igazán tudó NB-I-es és a válogatott focisták magas fizetését az adófizetői pénzből kiszervezett TAO-ból rendezik. A kasszakulcs Csányi Sándor MLSZ-elnök–OTP vezér kezében van. Évente 100 milliárd forint körül tűnik el ebbe a nagy bugyorba 2011 óta. Felcsútra 20 milliárd forint jutott! Az akadémián egy épkézláb focistát sem voltak képesek kiállítani. Egyetlen ott végzett focista ment ki a pályára egy NB-I-es meccsen. 27 percet játszott, vagy vele játszottak. Most friss hírként érkezett, hogy egymilliárd forintért focistákat vásárol Felcsút.

– Elképesztő az is, hogy a költekezni, magas jövedelmeket folyósítani nagyon szerető jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, összes nyeresége a hat jegybanki alapítványt illeti, ahol Matolcsy György jegybankelnök rokonai nagyon jól járnak. Igazi haveri kifizetőhelyként is működnek ezek az alapítványok, és nagyon sok a felesleges pénzszórás. Amikor Matolcsy Györgyre rákérdeztek, azt mondta, hogy hétmilliárd rokona van. A jegybanki nyereség miből állhat össze? Például a devizahitelesek óriási átveréséből, a külföldön dolgozó magyarok jövedelme egy részének hazautalásából, a forintgyengítésből állhat össze. Hogy a devizahitelesek közül nemsokára utcára kerül a nagy banki átverés miatt vagy 30 ezer honfitársunk és családja, az a kereszténynek mondott kormányt nem érinti meg!

– Az államadósság és az államháztartási hiány katasztrofális mértékű. 30 ezer milliárd körüli már az államadósság és 1200 milliárd az államháztartási hiány. Ugyanis itt számolták el azokat az uniós pénzeket, amiket ELŐRE kifizettek tavaly év végén. Ha nem jön be annyi pénz (800 milliárd forint körül), az unióból, amennyit kifizettek, a különbözetet a magyar adófizetőkre terhelik, ahogy szokták!

A jövő évi költségvetéssel kapcsolatban szerdától (június 27-étől parlamenti vita kezdődik, valószínűleg a szokásos nulla eredménnyel!

Válságot jelez előre Orbán Viktor miniszterelnök is, Matolcsy György jegybankelnök is! De akkor miért nem fogják vissza a pénzszórást, a korrupciót, a lopást? A miniszterelnök egyik legutóbbi tanácsa az volt, hogy spóroljunk! Mi a kevésből igen, ők a temérdekből meg nem? Miért nem érintik az általuk meghozott törvények a kiváltságosokat? Április 8-án lehetett volna a helyzeten változtatni, de a csalfa választójogi törvény megint bebiztosította a kétharmadot, pedig a választók 49 százaléka szavazott rájuk, mert van egy olyan kitétele, hogy a győztes mindent visz! A magyar jövőt is, mert úgy néz ki, a magyar társadalom hagyja!

Épülnek körös körül a határainkon túl a stadionok, egyedül Ausztriában nem… És a fél világnak adakozott az adónkból a kormány! Támogatják a Fülöp-szigeteket, Mongóliát, Mianmart (ott nem az üldözötteket, hanem az üldözőket, amin meglepődött sok ország!), Laoszt, Vietnamot, néhány afrikai országot, és csak az Isten a megmondhatója, hogy a magyar adófizetőkön kívül még kiket nem! Az államháztartás jelentős hiányáról és a tavaly év végi nagy pénzszórásról ITT !

A szavazatvásárlás árát azok is fizetik, akik nem a Fideszre szavaztak! A jövő év is nagyon kemény lesz, a határon belül élő magyaroknak nem sok jót ígér. A remény hal meg utoljára, de már nagyon rossz bőrben van szegény…

Békéscsaba, 2018. június 25.

Összeállította: Anton 

Emlékeztető 1.: „Szlovákiában felújítottuk a magyar adófizetők pénzén a dunaszerdahelyi stadiont, és épül Révkomáromban is egy stadion. Szerbiában Topolyán három milliárdért fűthető focipályákat építünk. Romániában elég sok sportlétesítményt, jégcsarnokot építettünk, és Csíkszereda díszpolgára lett Mészáros Lőrinc. Szlovéniában beleszólt a Habony-csapat a választásba, oda 62 milliárd megy vasútfelújításra, és néhány milliárdért építünk egy stadiont is Lendván. A Fidesz lendvai jelöltje bejutott a parlamentbe, és az is kiderült, hogy valami csenevész focicsapata van. Nem számít, de lesz stadionja! Horvátországba is beleszóltak a választásba 2016-ban. Oda a horvátországi Fideszes magyar  jelöltre szavazó gazdáknak ötmillió forint vissza nem fizetendő támogatást fizettünk. Be is került a horvát parlamentbe. És persze beleszólnak nagyjaink a Balkánon már minden ország dolgába, ami már a New York Timesnek is feltűnt.” (Részlet a Száz stadiont, ezret című cikkből)

Emlékeztető 2.: „Arról, hogy Ukrajnában elkezdenének végre dolgozni, nem sikerült információt szerezni. Az oroszok farvizén eléldegéltek, de Amerika közbeavatkozott a szokásos Hamis zászlós hadműveletével. Miután az oroszok kikerültek az eltartók sorából, átveszi a szerepüket a 45 milliós országban a 10 milliós Magyarország? Mennek ki segélyszállítmányok is bőséggel, és egyre több ukrán nyugdíjas jár már át Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe magyar nyugdíjért. Ennek feltétele egy 1963(!) évi, a Magyar Népköztársaság és a Szovjetunió által kötött egyezmény alapján az, hogy magyarországi állandó lakcímük legyen. Van is, van olyan családi ház a szabolcsi falvakban, ahová 300 fő van bejelentkezve – életvitelszerűen itt élni. Még lapjára se férnének el… Ezen aztán a „szállásadó” is jól kereshet. Újabban már képesek arra, hogy kikerülve ezt a fizetni valót, bejelentkeznek a halottas házba.” (Részlet az Újabb segítség Ukrajnának című cikkből)

Emlékeztető 3.: „Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek.” (Részlet a Magyarország elrablása című cikkből)