Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20690208

2019. március 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma József napja van.
Holnap Klaudia napja lesz.

Fenyő-gyilkosság: Az ezredforduló óta Gyárfásra gyanakodtak a nyomozók

Fenyő Jánost 1998. február 11-én gyilkolták meg. Akkor még Horn-kormány volt (Kuncze Gábor volt a belügyminiszter). Néhány hónap múlva került hatalomra az első Orbán-kormány, Gyárfással Orbán Viktor is igen jó kapcsolatot ápolt 

Kovács Lajos egykori rendőr ezredes a kormányközeli Magyar Időknek úgy nyilatkozott, hogy Gyárfás Tamás már korábban a hatóságok látókörébe került lehetséges felbujtóként Fenyő János meggyilkolása kapcsán. Az úgynevezett „döglött ügyek osztályának” egykori vezetője közölte, 2000 körül leszűkítették a lehetséges felbujtók körét, a listán előkelő helyen szerepelt Gyárfás neve.

„Fenyőnek számtalan ellensége volt, a legprominensebb közülük Gyárfás Tamás, akivel a sajtóban háborúztak. A gyanúnk csak tovább erősödött, amikor a tudomásunkra jutott Gyárfás és Portik kapcsolata, ami nem baráti, inkább üzleti jellegű volt” – mondta Kovács Lajos.

A volt főrendőr bizonyítékaikkal felkereste az ügyészség egyik vezetőjét, aki ugyan elismerte, bizonyítottnak látszik, hogy Gyárfás volt a felbujtó, ám a gyilkos nélkül az ügy nem állna meg a bíróság előtt.

Noha a nyomozók tudták, hogy Jozef Rohác volt az elkövető, Kovács 2006-os nyugdíjba vonulásáig a bérgyilkos nem került kézre.

A Magyar Idők szerint Kovács Lajos irodája falán ott volt Gyárfás fotója, így üzent a médiavállalkozónak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Fidesz-közeli sajtóterméknek megerősítette, hogy komoly bizonyítékok szólnak Gyárfás ellen, köztük egy hangfelvétel is, melyen a gyilkosságról lehet szó, és amit egy szlovák maffiakapcsolatokkal rendelkező férfi arra használhatott, hogy megzsarolja vele Gyárfást.

A lap úgy tudja, hogy szlovák különleges nyomozók a napokban házkutatást tartottak Rohác testvérének felvidéki házában, ahol egy, az NNI birtokában lévővel azonos felvételre bukkantak.

Fenyő Jánost a jogerős ítélet szerint Jozef Rohác ölte meg, akinek a gyanú szerint a Boros Tamás és Prisztás József vállalkozók megöletéséért jogerősen 13, illetve 15 év fegyházbüntetéssel sújtott, a Fidesz vezető politikusaival saját bevallása szerint kiváló kapcsolatokat ápoló Portik Tamás adott megbízást.

Frissítés

A bűnügyek terén feltűnően jól értesült, kormányközeli PestiSrácoknak sikerült elérnie Gyárfás ügyvédjét, aki szerint védence részletes vallomást tett a Fenyő-gyilkosság ügyében.

Bánáti János azonban ennél többet nem volt hajlandó közölni a nyilvánossággal, a fideszes hírportál mégis úgy tudja, hogy Gyárfás tagadta, hogy köze lenne a bűncselekményhez.

Forrás és fotó: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Aki a ma még élők közül talán a legtöbbet tudja a Gyárfás-ügyről, az Kovács Lajos lehet. Húsz év óta ennyi telt a hatóságoktól! Vajon miért várták meg most ezzel a dologgal a választást? Rá alig több egy hétre már vezetőszáron vezették Gyárfás Tamást. Kapott jócskán állami kitüntetéseket és kismillió lehetőséget Orbán Viktortól és kormányától is. A kitüntetések miatt mindeddig egymillió feletti nyugdíja lehet.

A hazai úszószövetségből történt eltávolításában nagy szerepe volt Hosszú Katinka nyilatkozatának, onnan kiebrudalták, de a nemzetközi porondon tisztségben maradt. Nagy szégyen lesz ez a nemzetközi színtéren is, mert igen szeretett az úszóversenyeken díjakat átadni! A kitüntetéseit vajon visszavonják? Kiss Lászlóét, aki az ifjú korabéli nemi erőszak miatt kényszerült távozni az úszóválogatott szövetségi kapitányi székéből, nem vonták vissza. De nem vonták vissza Tasnádi Lászlóét, a nagy ügynökét, sem akiből tábornokot csináltak, a cím is megmaradt, és ennek köszönhetően magas nyugdíja lehet! Amint a belügyminisztériumból eltávolították, Pintér Sándor cégénél jól fizető állást kapott. Így megy ez mifelénk magyarok.

Békéscsaba, 2018. április 18.

F. I. – K. M. 

Emlékeztető: „Nehéz feladat vár ránk! Bizakodással tölt el az a tudat, hogy mi magyarok nagy lehetőség előtt állunk, hiszen ma jóformán mindenki egyet akar Magyarországon: változást” – kezdi bevezetőjét Orbán. A Fidesz elnöke kudarcokkal telinek írja le az elmúlt nyolc év szocialista kormányzását és egy erős Magyarország ígéretét vázolja fel. Orbán szerint az elmúlt időszak politikája csalódást okozott, mert a kormányzati politikát egyre inkább magáncélok és üzleti érdekek határozták meg.” (Részlet az Orbán Viktorral 2010. március 12-én, a fülkeforradalmi nagy győzelem után készült interjúból) Az orbáni elmúlt nyolc év rosszabb, mint a szoci nyolc év volt!