Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25636854

2020. február 18.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Felülről irányított rendszer Jász-Nagykun-Szolnok megyében (is)

„Nagyon komoly, felülről irányított rendszer alakulhatott ki Jász-Nagykun-Szolnok megye nagy részén a TOP-os pályázatoknál (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program), azon belül is a 300 milliós értékhatár alattiaknál – ahol meghívásos és nem nyílt a közbeszerzés – abban, hogy mire pályázhatnak a települések, kiket kell meghívni, ki fog nyerni, és mindezt aztán kinek kell megköszönni.” Lehet, hogy ez más megyékben is így zajlik? Esetleg Békésben Simonka György vezényletével? Boldog István Fideszes országgyűlési képviselő munkatársát, pályázatíróját előállították, és zajlik az eljárás.

 „Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt gyanúsították meg és tartóztatták le Fehér Petrát múlt héten. A 37 éves, közgazdász végzettségű fideszes politikus egész idáig nem vont magára országos figyelmet. De nem lehet mondani, hogy ne próbálta volna észrevetetni magát, itt például a 2018-as országgyűlési választási kampányban fidelitasos politikusként (2015-ben választották a választmány alelnökének) arról beszél, hogy az ellenzéki politikusok hatalomért és pénzért bármire képesek.” (Részlet az Ismerje meg a letartóztatott Fehér Petrát, Boldog István jobbkezét a képviselő fotóalbumából! című cikkből).

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei pályázatokkal kapcsolatos korrupcióról egy összeállítás elérhető ITT !

Nagy sajtóvisszhangot váltott ki, és a Facebookon is tarolt Rácz Zsófia 22 éves egyetemi hallgató helyettes államtitkári kinevezése. Vajon egymillió felett lesz az új Fidesz-csillag fizetése? Az édesapja Rácz Erik pop-zenész, aki Mr. Rick művésznéven szerepelt. Egy korábbi fotón Rácz Erik együtt szerepel Boldog István országgyűlési képviselővel.

Simonka György ügyével januárban fogunk majd ismét találkozni. Addig lehetőséget kapott, hogy szabadlábon rendezze a sorait! Annak ellenére, hogy a mentelmi joga fel van függesztve, ugyanúgy uralkodik, ugyanúgy szavaz a parlamentben, mintha mi sem történt volna. Simonka volt pályázatírója, de a jelenlegi sincs előzetesbe. A volt pályázatíró kifarolt, és keményen nyilatkozott is júniusban a volt főnökével kapcsolatban. Erről bővebben ITT !

Békéscsaba, 2019. december 9.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Arra az újságíró kérdésre, hogy mit lehet kezdeni majd a Fideszt ért korrupció ügyekkel, Lánczi úgy felel, hogy „amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája”. (Részlet Lánczi András: Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája – 2015. december)

Emlékeztető: „A 2010-es kormányváltás idején 282 forint volt az euró-árfolyam, és az államadósság 20 ezermilliárd forint volt. Ebből lett mára a 337 forintos euró, és az államadósság 30 ezermilliárd forintra úgy nőtt, hogy a kormányzati kommunikáció szerint csökkent! Arról időnként szó esik, hogy a Világbankot kipenderítette a Fidesz-kormány, de arról nem, hogy úgy szabadult meg az IMF-hiteltől, hogy kedvezőtlenebb kamatokkal vett fel más forrásból hiteleket! Árulják a kedvező kamatozású állampapírokat öt éves lejáratra, amit a következő kormánynak kell visszavásárolnia. Az állampapírokkal tovább növelik az eladósodást, mert a belső eladósodás is eladósodás!” (Részlet a Hogy állunk Magyarország című cikkből)