Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25725329

2020. február 24.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Mátyás napja van.
Holnap Géza napja lesz.

Félreolvasták a térképet Simonkáék

Úgy tartja a mondás: csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Talán ez lehet a magyarázata annak, hogy egy Simonka György fideszes országgyűlési képviselőhöz köthető cég „tévedésből” Békéscsabán épített fel egy szerelőcsarnokot, noha arra kapott uniós pályázati forrást, hogy Medgyesegyházán hajtsa végre a beruházást. A Likefest Kft. 60 millió forint brüsszeli pénzt nyert 2014-ben arra, hogy a dél-alföldi régióban, medgyesegyházi telephelyen korszerű szerelőcsarnokot építsen fel, ahol gépjárművek, kamionok, mezőgazdasági gépek javítását, karbantartását, felújítását fogja végezni. A kormányzati pályázati portálon ma is fellelhető adatok alapján a társaság külön kiemelte, hogy a fejlesztésnek munkahelyteremtés is a célja, ugyanis a szerelőcsarnokba három új alkalmazott felvételét tervezik.

Csakhogy a pénzt elnyerő cég 2015 végén – Mentor Menedzsment Kft. néven – kiadott sajtóközleményében már arról számolt be, hogy az új gépjárműszerelő csarnok nem Medgyesegyházán, hanem az attól 30 kilométerre fekvő Békéscsabán épült meg. Utóbbi tájékoztatás az addigra már nem létező Likefest Kft. honlapján jelent meg, amit szintén a kormánypárti politikushoz köthető Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány üzemeltetett.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT

Forrás: mno.hu

sokkaljobb-kommentár: Nem találták Békéscsabán azt a bizonyos csarnokot, aztán meglett. A fenti írásban szereplő beszúrás szerint az Őszi utcában (a Mezőberény felé vezető út mentén a Békéscsaba helységnévtábla előtt) található, de nincs ott semmi mozgás. Hogy mennyit érhet, az persze nem derült ki. Okozott már annyi kárt a Képviselő úr, hogy nagy jelentősége ennek már nincs. Annak viszont van, hogy újabb százmilliókat nyert pályázaton. Ezúttal valóban Medgyesen fog majd építeni, talán ipari parkot. Ugyanolyan fontos embere a Fidesznek ő is, mint Farkas Flórián. Elég sok ilyen van már nekik…

Simonka György a Fidesz Békés megyei elnöke is, mentelmi jog mögé el tud bújni. Az Országgyűlésben is megjelenik néha. Ilyenkor Mengyi Roland (Voldemort) padtársa.

Békéscsaba, 2017. június 30.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Mellár Tamás szerint a magyar gazdaságból három-öt éven belül elfogynak a közösségi források és gyorsan ki fog derülni: sem minőségben, sem mennyiségben nincs meg az a termelő tőke, ami a növekedéshez kellene. Kevesebb lesz a munkahely, több a közmunkás, még inkább elmaradunk a visegrádi országoktól is. Az élénkítéshez muszáj lesz adósságot növelni, így viszont elszaladhat a büdzsé hiánya, vagyis előbb-utóbb megszorításokat kell bevezetni.” (Részlet a Nagyon csúnya vége lesz Orbánék politikájának című interjúból)