Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27109168

2020. május 26.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Fülöp napja van.
Holnap Hella napja lesz.

Féktelen pénzszórás, gyanús adásvétel

Huszonhat milliárd forintot költött az elmúlt két évben médiára, reklámra, szponzorációra és támogatásokra a Magyar Posta, a MÁV, a Mavír, az MNV, az MVM Paksi Atomerőmű, a Paks II. és a Szerencsejáték Zrt. – derült ki Szél Bernadett Facebook posztjából. (nem melléke,s hogy ezeknek az állami cégeknek a vezérei havi ötmilliós jövedelmet kaszálnak, akkor is, ha a cég veszteséges!)

A független képviselő az állami tulajdonú monopolcégektől a közérdekű adat-igényléseire érkezett válaszokat dolgozta fel. Ez a hét cég összesen 19 milliárd forintot költött az elmúlt két évben médiára és reklámokra, ebből 15 milliárd a New Land Media Kft. –nél landolt – Baláskyk Gyula cége a kormány propagandakampányainak fő lebonyolítója. k

Szponzorációra és támogatásokra csaknem 7 milliárdot fordítottak ezen időszak alatt a cégek. 2018-ban is közel 10 millió forintot kapott az ingyenes kormánypárti bulvárlap, a Lokál a MÁV-tól, 2020-ra pedig – nyilván összefüggésben azzal, hogy a BKV felbontotta velük a szerződést – 12,2 millióra ment fel ez az összeg.

Eközben a Népszava megírta, hogy Szél Bernadett feljelentése nyomán elrendelte a nyomozást a Mátrai Erőmű Zrt. adásvétele kapcsán a rendőrség. A gyanú: különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett kísérlete. A politikus a Facebook oldalán emlékeztetett: Mészáros Lőrincék (vagyis a miniszterelnök barátja és üzleti köre) először leapasztották a társaság eredménytartalékát, majd a veszteséges erőművel értékesítették az állami MVM-nek. (Megvetettek évekkel ezelőtt egy felesleges erőművet az Úz völgyében a csíki söröstől néhány milliárdért…)

Forrás: Magyar Hang

sokkaljobb-kommentár: A most megjelent információ szerint 17 milliárd forint ütötte a markát Mészáros Lőrincéknek a lepukkant Mátrai Hőerőműért.

Van másik! – mondaná Ötvös bohóc, és elővenné a következő trombitát! Bizony ez is nagyon komoly probléma. Erről ITT !

Békéscsaba, 2020. március 30.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „A miniszterelnök közvetlen környezetében tenyésző MAGÁNÉRDEK rendre a közérdek elé kerül – ennek iskolapéldája a Mátrai Erőmű Zrt. ügye –, ez a szivattyú az elmúlt években megfosztotta a fejlődéshez szükséges erőforrásoktól a humán szférát, kiemelten az egészségügyet és az oktatást. Csak remélhetjük, hogy ezt a vétkes mulasztást az előttünk álló megpróbáltatás idején áthidalja a katonás mozgósítás, de leginkább a frontvonalban küzdők hősies, minden elismerésünket megérdemlő erőfeszítése. Akik évek óta nem kérnek mást, mint a normális, a XXI. században elvárható munkafeltételek biztosítását, illetve felelősségteljes munkájuk méltó elismerését. Egy erős állam komolyabban vette volna ezt az igényt.” (Részlet a Hol lakik az erős állam? című cikkből)

Emlékeztető: „Idehaza 1068 profi focista játszik, míg például a világranglistát vezető, 11 milliós lélekszámú Belgiumban 798. A 80 milliós Németországban pedig csak 1066, vagyis egy főre vetítve tizedannyi, mint Magyarországon. Az egy főre eső profik arányában Magyarországot Horvátország, Románia és Svédország is megelőzi. A Híradónak nyilatkozó sportközgazdász szerint a gond az, hogy közpénzből fizetik a magyar játékosok bérének jelentős részét.” (Részlet A magyar profi focisták több futballnemzetet is megelőznek, annyian vannak című cikkből) Arról, hogy a többmilliós jövedelmüket csökkentenék (nemcsak a focistákét, hanem a hatalomét és az állami cégek vezetőinek havi ötmillióját) csökkentenék a vírus miatt, nem érkezett hír…)