Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23532494

2019. szeptember 22.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Ma Móric napja van.
Holnap Tekla napja lesz.

EP-választás: Túléli-e Borsod a Fideszt?

Ezt a kérdést tette fel keddi, sajószentpéteri sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus szerint a Fidesz olcsó munkaerőre építő gazdaságpolitikájának egyik legnagyobb áldozata Borsod: az itt élők átlagfizetése 100 ezer forinttal marad el a fővárosi szinttől, sokaknak pedig már jobban megéri a közeli Szlovákiában munkát vállalni, mint a megyében. A Fidesz az alacsony bérszínvonalat nem problémának, hanem versenyelőnynek látja: béremelés helyett olcsó keleti vendégmunkásokat hoznak a térségbe, Tiszaújvárosba például törököket.

A Fidesz lemondott a térségről – tette hozzá Jakab Péter, aki szerint pénz is csak akkor jön a megyébe, ha abból Mészáros Lőrinc gazdagodhat – utalt a politikus a méregdrága M30-as autópályára, amit részben Mészáros Lőrinc érdekeltségei építenek. „Orbán strómanja úgy tűnik, a sajószentpéterieknek oly sokszor megígért 26-os elkerülőben már nem lát üzletet, valószínűleg ezért nem épül meg az útszakasz” – fogalmazott a politikus. Hozzátette: írásbeli kérdésére azt válaszolta a kormány, hogy bár keresik az útra a pénzt, 2022-ig nem tervezik a megvalósítását.

Jakab Péter szerint a Fidesz nemet mondott Borsodra, május 26-án azonban a Borsodiak is nemet mondhatnak a Fideszre, ha a Jobbik programjára szavaznak, amely többek között a korrupció felszámolásával juttatna forrást a térségnek, legyen szó béremelésről, vagy a 26-os elkerülő megépítéséről.

Jobbik Borsod Megye

Forrás: jobbik.hu

Emlékeztető: „Főként Ukrajna felől jönnek befelé a vendégmunkások. Félő, hogy ennek bizony további jelentős következményei lesznek. Csak egy magyarországi állandó lakcím kell hozzá, ami lesz nekik, mert már kapják a lakcímkártyákat… Ha bejelentik oda a felmenőiket, jöhetnek magas  magyarországi nyugdíjért a szülők, nagyszülők. Mind a vendégmunkások, mind a felmenőik a már magyar nyugdíjat élvező ukrán állampolgárokhoz hasonlóan magyar választójoggal fognak rendelkezni. Az ingyenes betegellátáson túl rájárnak a szociális kasszára is. Általában jóval magasabb nyugdíjat kapnak, mint a magyarországi társaik.” (Részlet az Orbán migránsvárost csinál Kecskemétből (is) című cikkből) 

Emlékeztető: „Csak a gyenge szereti önmagát, az erős egész nemzeteket hordoz szívében.” (gróf Széchenyi István)