Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21640779

2019. május 21.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Konstantin napja van.
Holnap Júlia, Rita napja lesz.

Ennyit ér a magyar miniszterelnök!

A lipicai lovasközpont Szilvásváradon (Fotó: Grimm Balázs)

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének (NER) első emblematikus alakja, Széchenyi István több alkalommal, például Lovakrul című művében is a lótenyésztés és a lóversenysport felkarolására buzdított minket, magyarokat, arról elmélkedvén, miként hozható magasabb színvonalra a hazai „lóállapot”. A gróf több vonatkozásban is peches ember volt, és most elsősorban nem a döblingi évekre gondolok, hanem a Nemzetstratégiai Kutatóintézet tavalyi felmérésére, amely azt kutatta, melyik történelmi vagy ma is élő személy képviseli a legjobban a magyar nemzetet. Ebben az összevetésben ugyanis Széchenyi csak a harmadik helyen végzett 11,8 százalékkal, Kossuth Lajos (15,5 százalék) és Orbán Viktor (18,2 százalék) mögött.

E két dologból sok minden következhet. Például az is, hogy a regnáló miniszterelnök még Széchenyinél is jobban törődik a hazai lóállapottal. Mi más indokolná, hogy 6,8 milliárd forintot hagyott jóvá (lásd Bözsi néni: „Majd az év végén, ha úgy állnak a számok, akkor emelek megint.”) a Szilvásváradi Lipiciai Lovasközpont felépítésére. Bár volt ott már egy, a tájba szépen belesimuló lovaspálya, amelyet az 1984-es fogathajtó világbajnokságra építettek. Azt viszont ledózerolták, és a helyébe húzták fel az újat, a Kincsem nemzeti lovasprogram legnagyobb vidéki beruházásaként.

Mit át Isten, a kivitelező a gyerekkori jóbarát, az ország pénzügyi géniusza, Mészáros Lőrinc volt, a beruházás pedig csúnyán túlárazott, ahogy azt a sajtó több ízben is megmutatta. Az alapkő letételekor – 2014 márciusában – ugyanis az építkezés teljes költségvetése 1,65 milliárd forintra rúgott, ez hízott 6,8 milliárdig.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel, fotókkal ITT !

Forrás: Magyar Hang

sokkaljobb-kommentár: Nem ez az első eset, hogy hatalmas túlárazásokkal valósul meg egy-egy beruházás. Vérfagyasztó volt a vizes vébé költségeinek elszállása is. Ami a TAO-kassza és a jegybanki alapítványok körül történik, az is megérne néhány misét. Iszonyatos költekezés zajlik, és már a fél világot támogatja a kormány az adónkból. A határaink mentén Ausztria kivételével mindenütt épülnek a stadionok. Szlovákiában egyet egymilliárdért felújítottak az adónkból (Dunaszerdahely), és épül egy új stadion is Révkomáromban.

 A Száz stadiont, ezret című korábbi cikkünk elérhető ITT !  

Békéscsaba, 2018. szeptember 11.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „Már általában 50 milliós uniós pénzből építenek a vidéki NER-lovagok panziókat, amelyekből panzió sose lesz. Viszont öt év után a NER-lovag nevére kerül az ötvenmilliós létesítmény. Épültek szerte Szabolcsban például a síkságon kilátók, amelyek jóval olcsóbban megépültek, de 25 milliós uniós pénzt vettek fel az „építtetők”. Nagyon jól jövedelmeznek a kerékpárút építések és a belvárosok felújítása – ezek is uniós pénzből. Az élelmiszer-ipar és az élelmiszerforgalmazás témakörben nem talál a kormány lehetőséget sem uniós, sem hazai forrásból! A Vatikán védőszentje Szent Péter, a NER védőszentje Polt Péter. Amíg ez így lesz, addig megy az uniós pénzek körüli vircsaft.” (Részlet a Tiborcz Istvánéknak sincs okuk panaszra című cikkből)

Emlékeztető 2.: „A Kommunista Ifjúsági Szövetségből indultak (1988/89), Soros György finanszírozta a Fidesz és a Szabad Demokraták Szövetségének indulását. Orbán Viktor és több Fidesz-alapító társa Soros ösztöndíjas volt. Schmidt Mária, a Terror Háza örökös főigazgatója és temérdek közalapítvány kasszakezelője, NER-lovagnő például három évig volt Soros György támogatottja. Ő nem mellesleg 2007-ben pártot szervezett a Fidesz ellen, de miután nem jött össze a dolog, visszatért és vissza is fogadták a húsosfazék mellé.” (Pálfordulások sora, avagy kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda című cikkből)