Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23532596

2019. szeptember 22.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Ma Móric napja van.
Holnap Tekla napja lesz.

Egekbe szökő zöldségárak

Valószínű, hogy a gyümölccsel is ugyanez lesz a helyzet… Az áremelésre mindig van indok. Ráadásul a 27 százalékos áfa is megteszi a magáét a vásárlók zsebe ellen.

Egy régi magyar közmondás beigazolódik, miszerint többe kerül a leves, mint a hús. A húslevesbe való orja 300 forintból megoldható, de a zöldség, répa, hagyma (ami már régen nem makói, kapható osztrák, vagy akár holland is belőle) 800 forintba is belekerülhet.

A krumpli ára 80 százalékkal ment föl. A petrezselyem minősége nem az igazi, mégis 1400 forint lett már kilója. Az új zöldséggel talán valamivel jobb lesz a helyzet, legalább is ami a minőséget illeti.

A bolti ár feléért veszik meg a termelőktől, sőt van olyan is, hogy a felvásárlási ár sokszorosáért kerül a vásárlók elé a nem is mindig a legjobb minőségben a zöldségféle. A szakértők arra számítanak, hogy idén amennyiben jó lesz a termés, visszaállhatnak az árak. Hát a remény hal meg utoljára…

Amennyiben kertmagyarország lenne Magyarország, akkor 20 millió embert el tudnánk látni jó minőségű élelmiszerrel. Az élelmiszer-gyártás nem történhetne meg normális körülmények között koszos garázsokban, egyéb elképesztő helyeken. Amikor lebuknak, kifizetik a kevés bírságot, kitakarítanak, és dübörögnek tovább. Az oligarcháink nem akarnak kézimunkaerő igényes növényeket termelni. A búza, esetleg a kukorica, talán a napraforgó még szóba jöhet.

Fazekas Sándor volt földművelésügyi miniszter ki is jelentette nagy büszkén, hogy elérte az uniónál: akkor is járjon a földalapú támogatás (73 ezer forint/év/hektár), amennyiben a föld nincs megművelve. Az EU új vezetése remélhetőleg változtat ezen a helytelen gyakorlaton.

Békéscsaba, 2019. május 17.

Anton

Emlékeztető: „Aki Magyarország, főleg a magyar vidék sorsát kicsit is ismeri, elképed azon, hogy a lepukkanó félben, vagy már lepukkant területek miért nem érik el a nemzetinek és kereszténynek mondott kormánynak az ingerküszöbét? Miért csak a stadionok és a temérdek felesleges beruházás a fontos? Rengeteg fa esik áldozatul a megalomániának, és betontengerré alakul át az ország, főként a főváros. A nyári hőségek fokozódnak, ami elől vajon hová fog menekülni a városi lakosság?Egy régi kedvenc mondás: Nyugi dagi, nemcsak foci van a világon! Nálunk egyelőre a focié a főszerep!” (Részlet a Stadionok országa leszünk? című cikkből)

Emlékeztető: Hazudozók figyelmébe: a 10 parancsolat 8. parancsolata így szól: Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!