Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24620712

2019. december 07.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Ambrus napja van.
Holnap Mária napja lesz.

Csányi Sándor állhat Bige László meghurcolása mögött

Ment a találgatás napok óta, hogy melyik oligarcha állhat Bige László milliárdos vállalkozó meghurcolása mögött.

A berlini székhelyű BNE Intellinews portál részletes cikket közölt arról, hogy felfüggesztették Bige László gyárának működési engedélyét. IdézteBigét, aki azt mondta, arra gyanakszik, hogy a konkurencia és különösen egy bizonyos személy bosszújáról van szó, de nevet nem említett.

Apróbb szabálytalanságokat találtak, de keresnek tovább… 90 napig zárva maradhat a végleges bezáratás előtt a gyár. 250 ember megélhetése kerül veszélybe. A számtalan vizsgálat nagyon idegörlő lehet.

A cikk szerint Csányi a legnagyobb mezőgazdasági befektető, és az OTP elnök mezőgazdasági vállalkozásai nagy mennyiségű műtrágyát használnak. Csányi szoros kapcsolatot ápol a Fidesszel és Orbán Viktorral, míg Bige a szocialista kormányok alatt gazdagodott meg és nemigen akad barátja a Fidesz üzleti és politikai hierarchiájában. Végül felidézte a cikk azt is, hogy Bige egy 2014-es interjúban elmondta: igyekszik azonos távolságot tartani a pártoktól, mert a kormányok jönnek és mennek, de ő marad.

Hát most már nem igazán lehet ebben olyan biztos, hogy maradhat! A NER mindent visz, sajnos a magyar jövőt is!

Írásunk összeállítása során a Hírklikken megjelent információkat vettük át.

Az Európai Unió termőfölddel kapcsolatos támogatási rendszere változni fog a brexit miatt. Nagy-Britannia október 31-el távozni fog az unióból. Jelenleg Magyarországon 73 ezer forint/hektár/év a támogatás összege, és nincs beművelési kötelezettség, lehet a földet parlagon is hagyni, akkor is dől a támogatás. Azért, hogy a támogatás mértéke ne csökkenjen, az Agrárkamara aláírásgyűjtési akcióba kezdett. Vagyis a társadalom védje meg az oligarchák nagy összegű támogatásait?

Csányi Sándor és Mészáros Lőrinc a legnagyobb haszonélvezője az uniós termőföld támogatási pénzeknek. Csányi négymilliárd forint körül kapott, Mészáros Lőrinc talán valamivel kevesebb. Mészáros Lőrinc a magyar határ közelében 1300 hektár körüli termőföldet vásárolt a közelmúltban, és lehet, hogy előzi Csányit.

Békéscsaba, 2019. június 13.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Úgy tűnik tehát, hogy ha kezdetben voltak is komoly ellentétek Csányi és az Orbán-kormányok között, mára a közös érdek alapján sikerült azokat elsimítani. Az OTP vezére megteszi azokat a szívességeket, melyeket a hatalom kér tőle, igyekszik együttműködni a kormánnyal és a NER-lovagokkal is, és mindebből rengeteget profitál. A hatalom számára pedig nem biztos, hogy lenne értelme szembemenni Csányival, például mert az OTP tulajdonosi struktúrája (nem lehet csak úgy leváltani a vezetőit) és jó állapota (nem lehet szanálás alá vonni, mint anno az MKB-t) is megnehezíti, hogy azt erővel vegyék el tőle. Ám ha még úgy tűnik is, hogy a kézben tartott Csányival jobban jár a kormány, a NER logikájából az következik, hogy egy ekkora hatalommal rendelkező ember nem maradhat huzamosabb ideig autonóm. És Orbántól nem állnak távol a váratlan húzások.” (Részlet a Kavics a cipőben – Csányi Sándor háborúja és békéje a NER-rel című cikkből)