Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27041400

2020. május 20.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Bernát, Felícia napja van.
Holnap Konstantin napja lesz.

Brenner Koloman: Remélem, lesznek bátor fideszesek…

…akik nem szavazzák meg a felhatalmazási törvényt

Németül szólította fel a Parlamentben Brenner Koloman a német nemzetiségi képviselőt, Ritter Imrét, hogy ne szavazza meg jövő héten a túlhatalomtörvényt. A „tisztességes, polgári, konzervatív” fideszes képviselőket is kérte, hogy gondolják meg, megszavazzák-e a javaslatot.

Brenner Koloman az Országgyűlésben kedden napirend előtti felszólalásban követelte a kijárási tilalom bevezetését, és kifejezte reményét, hogy a szerinte szükségtelen időkorlát nélküli felhatalmazást nem kapja meg a kormány.

A Jobbik országgyűlési képviselőj kérte a „tisztességes, polgári, konzervatív” kormánypárti képviselőket, mivel elmondása szerint „tudja, hogy vannak ilyenek”, hogy gondolják meg, megszavazzák-e jövő héten a javaslatot, mert mindenki emlékezni fog, mire voksoltak.

Elmondása szerint időkorláttal támogatná a Jobbik a felhatalmazást, de időkorlát nélkül az szerintük ellent mond az európai kultúrának. Úgy vélte: a kormányoldal emberéleteken próbál politikai tőkét kovácsolni. Szerinte a 90 napos felhatalmazással meg lenne oldva a probléma.

A folytatás, illetve a teljes cikk a videó felvételével elérhető ITT !

Forrás: magyarhang.org

Emlékeztető: „Az Országgyűlés – amelynek kétharmada nyilvánvalóan a miniszterelnök-pártelnök befolyása alatt végzi törvényhozó munkáját – nem hajlandó eleget tenni az Alkotmánybíróság felhívásának, amely szerint meg kellene alkotnia azt a törvényt, amely a rokkantnyugdíjasokat kárpótolná a törvénysértő módon megfosztott járandóságuk miatt. De a miniszterelnöktől tudjuk, hogy munka nélkül senki nem kaphat közpénzt. Ki tudja, talán emiatt késlekednek e törvény benyújtásával, mulasztásos alkotmánysértést elkövetve. Mint tudjuk: hazánkban a jogállamiság nem játék, hanem becsületbeli ügy. Az a baj, hogy sokasodnak a jogállamiságunkat csorbító ügyek, és egyre kevesebb becsületes jogorvoslatot tapasztalunk.” (Részlet A jogállamnak befellegzett című cikkből)

Emlékeztető: „Valójában Orbán abban volt őszinte, amiről hallgatott az évértékelőn. Maradva a családpolitikánál, hallgatott arról, hogy sem a csok, sem a „falusi csok”, sem a babaváró hitel nem hozott és nem is fog hozni semmiféle demográfiai fellendülést. Hozott viszont irreálisan magas ingatlanárakat, és ezzel megrövidítette a családokat, hiszen a rendelkezésükre álló önerő évről évre kisebb lakásra lett elég. Hallgatott továbbá Orbán arról is, hogy a születésszámot a legnyilvánvalóbban, leghatásosabban a családi pótlék emelésével lehetett javítani az elmúlt sok-sok évtizedben – de ő és kormánya egyetlen forinttal sem emeli immár tizenegyedik éve. Be kellene ismerni végre, hogy ez a családpolitika nemzetpusztító – de ki remél őszinte beismerést Orbántól?” (Részlet a Néphülyítés ország-értékelés gyanánt című cikkből)