Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22574167

2019. július 21.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Dániel napja van.
Holnap Magdolna napja lesz.

Belgrád: áttörték a rendőrfalat a tüntetők az elnöki rezidenciánál

Komoly feszültség Szerbia fővárosában.

Már szombat este is arról szóltak a hírek, hogy ellenzéki tüntetők törtek be a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) épületébe, az ellen tiltkakozva, hogy szerintük a köztévé nem biztosít megjelenési lehetőséget nekik és kizárólag Aleksandar Vučić kormányának propagandáját sugározzák.

Vasárnap a demonstrálók már az elnöki rezidencia rendőri védelmét is átszakították, az épület bejáratáig jutottak, de nem törtek be, élőláncot vontak az intézmény köré. A tüntetők elsődleges célja az, hogy az elnök ne jusson ki az épületből, lemondjon és új választásokat írjanak ki.

Szerbiában már hónapok óta zajlanak a tüntetések, de a kormány nem enged a tömeg követeléseinek. (alfahir.hu/index/MTI)

A magyar kormány előszeretettel kapcsolódik be a balkáni tűzfészek választási kampányaiba. A macedóniai támogatottjuk a két év börtön elől már idemenekült. Megbukott a szlovén támogatottjuk is, ő is két évet kapott szintén korrupció miatt. Szlovéniában odáig mentek az ígéretekkel, hogy ígértek az adónkból vagy 80 milliárdot valami szlovén vasútfejlesztésre, és egy stadiont Lendvára. A vasútfejlesztésből remélhetőleg nem lesz most már semmi, de a lendvai stadionra kétmilliárdot szánnak. Focicsapat is lesz, mire megépül.

Belgrádba is keményen bekapcsolódtak a kampányba. A szerb elnök nem mellesleg a polgárháború idején Seselj vajda embere volt. Seselj vajda kikerült Hágába, Vucic megúszta. Seseljt sok évvel ezelőtt rossz egészségi állapotára hivatkozva hazaengedték. Azóta is jó egészségnek örvend. Vucic kiment az egyik sebrenicai mészárlási évfordulós megemlékezésre Boszniába, és bizony kapott jócskán szidalmat, meg mást is. Minek megy olyan társaságba, ahol ismerik? És Belgrád ugyanúgy az oroszokhoz húz, mint a magyar kormány. Vagyis a szerb kormány a magyar kormány kottájából játszik! A közmédia ott se közmédia. A vajdasági magyarok is egyre sanyarúbb sorsra jutnak. És bizony a csonka honban élők sorsa is egyre bizonytalanabb. A hatalom közelieké, az oligarcháké minden virág, és hát az ideiglenesen hazánkban állomásozó külföldi multiké, a vendégmunkásnak behordottaké.  

Békéscsaba, 2019. március 18.

Anton

Emlékeztető: „A kommunizmus áldozatainak emléknapja mellé sajnos időszerű lesz a RENDSZERVÁLTOZTATÁS ÁLDOZATAI elnevezéssel egy új emléknapot beiktatni. A magyar társadalmat megfosztották a nemzeti vagyonának nagy részétől. A népnyelv szerint nem is történt rendszerváltozás, mindössze annyi történt, hogy Kimentek a tankok, bejöttek a bankok! Az igazi nyertesek a kommunisták, és immár a leszármazottaik. A devizahitel miatt sok magyar család került és kerül utcára. Számukra hosszú évek óta nincs segítség. A devizahitel egy olyan konstrukció, amitől megszabadulni nem lehet, még a halállal sem, mert örökölni fogják a gyerekek. A jegybank nagyon jól járhatott, nem győzi kiszervezni a szinte már magánalapítványként működő hat jegybanki alapítványba azt a nyereséget, amely az országot illetné. Az összes kiadása viszont a magyar adófizetőket terheli!” (Részlet A kommunizmus áldozatainak emléknapja című cikkből)