Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27130570

2020. május 28.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Emil, Csanád napja van.
Holnap Magdolna napja lesz.

Békéscsabán nem lesz összefogás

Annyira mélynek tűnik az ellentét, hogy egyik tömb jelöltjének visszalépésére sem lehet számítani

Alábbiakban a Magyar Hang fenti című cikkéből a Jobbikos részleteket idézzük:

A Jobbik helyi vezetője másként emlékszik. Kocziha Tünde a Magyar Hangnak úgy idézte fel a történteket, hogy a töréspont akkor következett be, amikor arról kellett dönteniük, ki legyen az akkor még közösnek szánt jelölt: Miklós Attila vagy a DK által javasolt Dancsó Tibor. A szavazást az utóbbi nyerte, az MSZP szerinte ekkor hátrált ki az együttműködésből.

Az mindenesetre most biztos, hogy mind Miklós Attila, mind Dancsó Tibor elindul a választáson.

Külön pikánssá teszi az ügyet, hogy 2014-ben a függetlenként induló Szarvas Péter a Jobbik támogatását élvezte és így nyerte meg fideszes ellenfelével szemben a polgármesteri posztot. Nemrég még úgy volt, hogy az ellenzéki párt ezúttal is támogatni fogja, egészen furcsa is volt a helyzet, amikor a helyi Fidesz is beállt Szarvas Péter mögé. Kocziha Tünde elmondása szerint ez volt az egyik pont, amikor kihátráltak. A másik jelentős eseményként azt írta le, amikor az idei tusványosi rendezvényről olyan fotók jelentek meg, ahol Szarvas Péter fideszesekkel volt együtt, például az önkormányzati kampányt irányító Kósa Lajossal.

Arra a kérdésünkre, hogy Szarvas Péterrel az-e a problémájuk, hogy rossz polgármester, vagy pedig az, hogy fideszes, a politikus úgy reagált, hogy nem támogathatnak „NER-lovagokat”. A 2006-os önkormányzati választást hozta példaként, amikor az akkor ellenzékben lévő Fidesz letarolta az országot és ki volt kövezve az útja a 2010-es győzelemig. Igaz, akkor éppen hatalmon lévő szocialista–szabad demokrata kormány komoly válságban volt.

Arról a bizonyos 2006-ot követő kettős hatalomról további elérhetőségekkel a korábbi összeállításunk elérhető ITT !

2019. szeptember 9-én (hétfőn) 16 óra után fog kiderülni, hogy melyik jelöltnek sikerült összegyűjteni az induláshoz szükséges ajánló aláírásokat!

Békéscsaba, 2019. szeptember 6.

Alapinformáció: Magyar Hang/2019- szeptember 6–12.

Összeállította: Forgó Irén

Emlékeztető: „A tömegtájékoztatás egyoldalú, csak féligazságokat hallani, nincsenek olyan tévé- vagy rádióműsorok, ahol érveket ütköztetnének. A propaganda sulykolásának eredménye, hogy az emberek lassan elveszítik józan ítélőképességüket, ami óriási tragédia. Nincs az a migránsinvázió, ami ennél nagyobb kárt okoz a nép lelkében, tudatában, a közállapotokban. Hiszékennyé, befolyásolhatóvá válunk, és oda dobjuk magunkat az első kalandornak.” (Részlet az Orbán hamis mítoszt épít című cikkből – Beszélgetés Németh Miklós volt miniszterelnökkel)