Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22561364

2019. július 20.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Illés napja van.
Holnap Dániel napja lesz.

Az unió engedélyezte a Monsanto felvásárlását

„Az Európai Unió szigorú feltételek mellett jóváhagyta, hogy a Bayer német vegyipari konszern felvásárolja a Monsanto amerikai vetőmagtermelő és agrárvegyipari céget – közölte szerdán Margrethe Vestager uniós versenyjogi biztos.

Az uniós biztos elmondta, az unió jóváhagyásának feltétele, hogy a Bayer fenntartja a hatékony versenyt és innovációt a vetőmagok, növényvédő szerek és a digitális mezőgazdaság termékeinek piacain.” (Forrás: mno.hu)

„Az USA igazságügyi minisztériuma is jóváhagyta Bayer és a Monsanto egyesülését, a hírre ugrásszerűen megemelkedett a Monsanto-részvények árfolyama – számol be róla a német Handelsblatt.” (magyarmezogazdasag.hu)

„Közvetítők révén jutott állami területhez a bővítésre vágyó óriáscég, a Monsanto magyarországi leányvállalata. Az ügylet kapcsán erősödik a földmutyi gyanúja. Helyi gazdák hoppon maradtak. A világ egyik legnagyobb cégének, az amerikai Monsantónak a magyarországi leányvállalata – Monsanto Hungária Kft. – került széljegyre tulajdonosként azon a bábolnai földterületen, amelyről egy hónapja megírtuk, korábbi adásvétele kapcsán felvetődik a földmutyi gyanúja. A Monsantónak a széljegyen való megjelenésével ez a gyanú kezd megalapozottá válni.” (mno.hu, 2017. május)

Ez a hazai információ azért is figyelemre méltó, mert Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől kismilliószor hallottuk, hogy a génmódosított növénytermelés Magyarországon tilos. Romániában és Ukrajnában nem tilos, lehet, hogy Szerbiában is szabad, és hát a szelek azok egyszerűen képesek átjárni a határokon. Még a miniszter észjárásán is képesek túljárni.

Az emberi egészségre nagyon veszélyes vegyipari folyamatoknak komoly következményei lesznek, egyre nagyobb veszélybe kerülünk. A környezetszennyezés is nagy divat, Magyarországon nincs is már környezetvédelmi minisztérium.

A Monsanto Hungária Kft. hosszú évek óta működik Magyarországon, ráadásul még az év munkáltatója is volt. Lehet, hogy Fazekas Sándor miniszter erről nem tud? A kék égen felettünk összevissza cikázó repülők is jócskán szennyezik a környezetet. A levegő és a vizek egyre szennyezettebbek lesznek, levegőt venni és inni viszont muszáj…  

Békéscsaba, 2018. április 12.

F. I.

Emlékeztető: „Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják.” (George Orwell)