Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24394945

2019. november 22.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Ma Cecília napja van.
Holnap Kelemen napja lesz.

Az offshore tevékenység eltűrése

Nógrádi Zoltán biztonságpolitikai szakértő szerint Ukrajnában nincs változás a februári események óta, ugyanúgy tombol a maffia és uralkodnak az offshore lovagok. Az offshore lovagok a cégeiket adóparadicsomokban jegyeztetik be, és nem fizetnek hazájukban egyetlen peták adót sem. A pályázati és támogatási pénzek nagy része ennek ellenére hozzájuk vándorolnak…

Ukrajna a maffia és az offshore tevékenység ellenére elvolt Oroszország farvizén idén februárig. Amint a dollár milliárdos gázár-tartozás ellenére Oroszország és Ukrajna írásban megállapodott, hogy továbbra is kap földgázt és orosz támogatásban részesül Ukrajna, Amerika beavatkozott, és azóta az ország egyre rosszabb helyzetben van. Több milliárd dollár és euró hitel érkezett az országba, amit február óta feléltek, és már igénylik a további hiteleket.

Ukrajna új vezetése az Európai Unióhoz és a NATO-hoz közeledik. Amerika Ukrajna eltartási kötelezettségét rátolta az unióra, a régi tagállamok pedig egy ügyes csellel ráterhelték az Oroszország elleni szankciók anyagi terheit a volt szocialista országokra. A földgázt Magyarországnak és Szlovákiának vissza kell fordítania Ukrajna irányába, ami miatt a Gazprom beszólt: ha visszafordítjuk a gázt, bennünket is lekapcsolnak. Hogy miért kell Szlovákiának és Magyarországnak fizetnie az ukránok gázfogyasztását, az nem derült ki! A rezsiharc azzal ér véget, hogy nem lesz nálunk földgáz? Ugyanis jövőre lejár a hosszú távú gázszerződésünk Oroszországgal.

Putyin orosz elnök 1997-ben megkezdte hazájának visszaszerzését az offshore lovagok kezéből. „Él országunkban az embereknek egy szűk csoportja, akik egyetlen nap alatt milliárdosokká lettek. Az állam kinevezte őket milliárdosokká. Egyszerűen adtak nekik egy hatalmas vagyont, gyakorlatilag ingyen. És ők úgy érezték, az istenek értük élnek, hogy bármit megtehetnek.” (Vlagyimir Putyin 1997-ben, amikor megkezdte Oroszország talpra állítását)

Mivel az orosz oligarchák névsorát a CIA ismeri, fel is fogják őket használni a Putyin és Oroszország elleni küzdelemben.

Gazdag László közgazdász, egyetemi docens írta ugyanebben az esztendőben: „1997-ben (a Horn-kormány idején – F. I.) a Tocsik-botrány miatt megbukott Suchman Tamást felváltó Csiha Judit privatizációs miniszter kikotyogja a parlamentben, hogy hétmilliárd dollár (nem elírás: dollár) privatizációs bevétellel nem tud elszámolni a kormány. Ha a világ bármely parlamentjében hangzott volna el ez, azonnal bukott volna a kormány, országos botrány lett volna. Nálunk a fű sem rezdült… Lumpen ország, lumpen politikai osztály, lumpen szakmai értelmiség…” 

1998-ban az országgyűlési választások még kétfordulósak voltak még, az első fordulót az MSZP megnyerte. A második fordulóra azonban megállapodott a Fidesz és a Kisgazdapárt, és legyőzték a szocialistákat. Orbán Viktor lett a miniszterelnök, de az offshore és a maffia tevékenység ellen nem lépett fel, soha nem mondott olyat a nagy fülkeforradalmi győzelmek óta sem, mint Putyin elnök. Pedig már 1998-ban ezzel a bejelentéssel kellett volna kezdeni a kormányzást. Ángyán József professzor szerint nálunk a kormány összetételét is ezek a lovagok határozzák meg:

 

„Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek.” – írta Morvay Péter 2010 környékén a Magyarország elrablása – Offshore számlákon az államadósság duplája című írásában. Aki azt hitte, hogy lesz következmény végre, az nagyot tévedett, sajnos a helyzet a mai napig változatlan. Annyi történt, hogy hat magyar állampolgárnak Amerika betiltotta a beutazást maffia-tevékenységben való érintettség miatt.

Amennyiben 1998-ban megtörténik végre Magyarország megtisztítása az adócsalóktól, a maffia kezéből kiveszik az élelmiszer-kereskedelmet, nem jutottunk volna ennyire mélyre anyagilag és erkölcsileg. Egy biztos: meg kell kezdeni felfelé jönni a gödörből, mert minél később történik meg, annál nehezebb lesz levegőhöz jutnia a nép egyszerű gyermekeinek. A hatalom és egyre népesebb holdudvara köszöni, ők jól vannak, ők nem elszenvedői, hanem haszonélvezői a jelenlegi állapotnak. Ha nem így lenne, tennének ellene!

Békéscsaba, 2014. december 5.

Anton

Emlékeztető: „Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják.” (George Orwell)