Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23532453

2019. szeptember 22.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Ma Móric napja van.
Holnap Tekla napja lesz.

Az újrahasznosult ügynök

'89 őszén egy fiatalember lánglelkű szónoklatot tartott szabadságról, egy III/II-es operatív tiszt pedig szorgalmasan megfigyelte. 25 évvel később pedig a megfigyelt államtitkárnak nevezte ki a megfigyelőt. Ennyit az úgynevezett rendszerváltásról.

Két és fél évtized alatt volt alkalmunk már párszor megtapasztalni, a gúnynevén rendszerváltásnak nevezett tulajdon-szerkezeti átalakítás nem volt több, mint a politikai elit korlátozott mértékű kiszélesítése. Ebben a közegben majd' mindenki ismer mindenkit, mindenki üzletel mindenkivel, mindenki pacsizik mindenkivel, és mindezek fölött: mindenki a rendszer része.

Majdnem mindenki. Aki ugyanis nem kér ebből, előbb elhallgatják, ha nem lehet, akkor megpróbálják megvenni, ha pedig ezt sem lehet: besározzák.

Volt nekünk D-209-es miniszterelnökünk, miért ne lehetne most egy III/II-es államtitkárunk? Biztosan jó szakember, érti a dolgát, bizonyított ő már korábban eleget. Még jól emlékezhetünk, mekkora patáliát rendezett a Fidesz 2002 forró nyarán Medgyessy Péter múltja miatt, amúgy joggal. Akkor még kevesen gondolták, ez nem több mint cirkusz, a szolgálatok mindenhol ott vannak, kézben tartanak, ha kell cselekednek. Működnek még a régi kapcsolatok.

2002-ben a baloldal mosdatott, hogy az nem is úgy volt, Medgyessy csak elhárított különböző kémeket, nem is jelentett ésatöbbi. 2002-ben a Fidesz verte az asztalt, mindhiába. Tanultak belőle, sőt, le is másolták.

Ma már nincs ügynökügy, ma már nem ír leleplező cikket a Magyar Nemzet (legfeljebb a reklámadó miatt hisztizik), ma már nem zavarja a Fideszt az ügynök. A mi ügynökünk jó ügynök, tehetik hozzá.

Tasnádi László, a Belügyminisztérium most kinevezett rendészeti államtitkára 1989-ben századosént vezett a III/II-2. osztály C alosztályát, amelynek elsősorban a belső reakció, a kulturális, ifjúsági és az "ellenséges" egyházi személyek, diplomaták operatív megfigyelése volt a feladata.

Ennek fényében miért is kéne csodálkozni, hogy a Fidesz a szocikkal kart karba öltve szavazza le az ügynökmúlt feltárását célzó jobbikos törvényjavaslatokat. Hát ezért. Működik a rendszer, az egykori megfigyeltek együtt vágják fel a rántott húst a besúgókkal, ügynökökkel, megfigyelőkkel, a lényeg a biznisz.

Jól emlékezhetünk a rendszerváltás egykori nagy elmismásolójának gúnyos szavaira: tetszettek volna forradalmat csinálni. Hát igen, forradalom helyett kiegyeztek, na nem épp deáki értelemben, inkább olyan megalkuvás félén.

Amikor 1989 őszén egy naivnak látszó fiatalember lánglelkű szónoklatot tartott szabadságról, függetlenségről, az orosz csapatok kivonulásáról, egy III/II-es operatív tiszt éppen az ideológiailag tüzes beépített ügynököktől várt jelentéseket az ott történtekről.

2014-ben az egykori naív fiatalember igazi hatalomtechnikus, idősödő miniszterelnökként kinevezi az egykori III/II-es ügynököt államtitkárnak.

Ez a kis történet nem is lehetne szebb összefoglalója az úgynevezett rendszerváltásnak.

V. Zs.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Hihetetlen dolog történt: 41 darab államtitkárt nevezett ki a harmadik Orbán-kormány. Még az államtitkárnak is van már államtitkára! Több mint egymillió fix és minden más juttatás. Vannak köztük egészen elképesztő nevek, de a legelképesztőbb a Tasnádi nevű, aki a belügyminisztérium államtitkára lett.Ócska hazugság, hogy nemzeti kormányunk van, mert egy nemzeti kormányban elképzelhetetlen lenne ennek az alaknak az államtitkári kinevezése. Bár ahol Pintér belügyminiszter lehet, ott minden előfordulhat!

Ez az ügynök egyébként eddig is ott szédelgett a belügyminisztériumban, Pintér Sándor kabinetfőnöke volt. Pintér Sándor MSZMP tag volt, de az volt Túrós elvtárs is, a polgárőrség örökös vezetője. A hatalomra nem vonatkozik az a törvény, miszerint el kell döntse a nyugdíjas, hogy vagy a nyugdíj, vagy a kereset. A hatalomnak és holdudvarának – így Pintér Sándornak – mind a kettő jár. Az erkölcsi válságunk lassan nagyobb lesz, mint a gazdasági!

Arról, hogy kikből lett államtitkár, egy képes összeállítás elérhető ITT

Békéscsaba, 2014. június 22.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A nép, amely szélhámosokat, tolvajokat, árulókat választ meg, nem áldozat!! CINKOS!!” (George Orwell)