Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27103131

2020. május 26.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Fülöp napja van.
Holnap Hella napja lesz.

Amikor négy évig kettős hatalom volt Magyarországon!

Amiről már nem is beszélünk! Most egy írás erejéig beszélünk róla!  

A választójogi törvény még normális volt 2006-ban, vagyis kétfordulós volt, és a két forduló között eltelő két hétben tudtak egyezkedni a pártok. A kampányban még 14. havi nyugdíjat is ígért a Fidesz, mégis a szocik győztek! Budapest az SZDSZ kezében maradt, mert Demszky Gábornak elég volt annyi a kampányban, hogy kiállt a korábban Toroczkaiék által felgyújtott tv-székház elé bemutatva, hogy ezt akarják-e a budapestiek? Akik aztán sokadszorra is leszavaztak a szép szőke hercegnek is elkeresztelt Demszky Gáborra. Nem mellékes, hogy végül 2010-ben ő is elszámoltatás és felelősségre vonás nélkül lépett le a hivatalából.

2006 és 2010 között a 2006-os választási eredmény miatt aztán kettős hatalom volt az országban! A fő hatalom a szociké volt, az önkormányzati hatalom a Fideszé. Ekkor találta ki a Fidesz a Felperzselt föld taktikát, vagyis az önkormányzatok eladósítását. Hódmezővásárhely volt Lázár János polgármestersége idején az országban a legeladósítottabb. Még nem voltunk egészen profik a honlap kezelését illetően az alábbi írás közzétételekor, de ettől eltekintve hasznos lehet a történtek megismerése, vagy aki esetleg ismeri, annak az ismétlés.

A korabeli írás elérhető ITT !

Az eladósított önkormányzatok 1368,9 milliárd(!) forintos hitelállományát is a magyar adófizetők nyakába varrták!  Ezek általában visszafizethetetlen devizahitelek, a magyar adófizetők nyakába tételéről egy 2014-es írás elérhető ITT !

2010-ben az elszámoltatás és felelősségre vonás ígéretével kétharmados parlamenti többsége lett a Fidesznek! Az elszámoltatásból és felelősségre vonásból nem lett semmi érdemleges, de szinte azonnal meg is kezdték kiforgatni az országot a sarkaiból, és be is biztosították magukat jócskán az egyfordulóssá tett, a választókerületeket is átrajzoló, 2012. január 1-jével hatályba léptetett új választójogi törvénnyel, amely csak nekik biztosít lehetőséget a győzelemre! Alkotmányoztak is, amelyből szinte kifelejtették a magyar társadalmat, és készült egy munkavállaló ellenes munkatörvénykönyv is, amelyet most a rabszolgatörvénnyel egészítettek ki – egészen elképesztő szavazási procedúrával – 2018. december 12-én.

Eldöntötték most már azt is, hogy a Jobbikot végképp eltüntetik az útból. Ehhez úgy látszik, hogy keveslik az egyre népesebb Ukrajnából és Romániából magyar nyugdíjért átjáró szavazóik létszámát, vagy a már egymillió feletti kettős állampolgár levélszavazatát, amelyek milliárdos költséget okoznak az adófizetőknek, és a három milliárd forint körüli szintén adófizetői kiadást jelentő kamupártokat. Emiatt aztán egyre szaporodó összegű, kifizethetetlen bírságokkal sújtja a Domokos László Fideszes pártkatona által vezetett Állami Számvevőszék a Jobbikot. Hány pártot is darált le eddig a Fidesz? És vajon mikor fordul végre a kocka, és rákerül a sor erre a korrupcióban és választási csalásban egyelőre verhetetlen pártra?

Domokos László felejthetetlen előterjesztése volt az, hogy az általában veszteséges állami cégek vezéreinek jövedelmét havi ötmillióra emeljék! Elég sok ilyen magas jövedelmű van a például jegybankban is, amelynek összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, összes nyereségét Matolcsy György hat jegybanki alapítványba kiviszi, amelyek haveri és rokoni kifizetőhelyként is funkcionálnak, és a korrupció melegágyai. Két miniszternek is ötmillió már a fizetése: Szijjártó Péter külügyminiszter és Bártfai-Magyar Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter is ennyit kaszál tárca nélküli miniszterként. Bártfai-Magyar Andrea Bártfai Bélának, az első Orbán-kormány volt kancelláriaállamtitkárának a felesége, aki bejáratos volt korábban Orbán Viktorhoz is, Matolcsy Györgyhöz is. Matolcsy mandátuma márciusban lejár, de nyugodjon meg mindenki, marad a jegybankelnöki székben, hiszen pótolhatatlan embere az Orbán-kormányoknak. Ezeknek a havi ötmilliósoknak akár ötmillió forint is lehet a nyugdíja a jutalmak és a prémiumok miatt, mert nincs se járulék-, se nyugdíjplafon. A nyugdíjkasszát nem a 70 ezerforintos nyugdíjú Ratkó-gyerekek, hanem ezek a Fideszes potentátok fogják beborítani. Segítségükre lesz ebben a temérdek, ügyeskedéssel külföldre kicsorgatott nyugdíj-milliárdok is, amelyek szavazatvásárlást is szolgálnak.

Látlelet napjaink Magyarországáról, a társadalomról és hatalomról:

Békéscsaba, 2019. február 1.

Összeállította: Forgó Irén

Emlékeztető: „A Fidesz politikájának egyik legkártékonyabb „vívmánya”, hogy megtanította mindenkinek: ha lojális, akkor joga van teljesítmény nélkül érvényesülni. Nagy lesz a morális ára ennek a nyolc vagy még ki tudja, hány évnek.” (Részlet a Kéri László: Orbán Viktor egy hepciáskodó hős, a legrosszabb Fidesz-korszak csak most jöhet című cikkből)