Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26305117

2020. április 03.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Buda, Richárd napja van.
Holnap Izidor napja lesz.

Alapítványok, intézetek sokasága nyeli az adónkat!

De még mindig nem elég!

Az egész világon nincs még egy gügye minisztériumi elnevezés, mint nálunk az Emberi Erőforrás Minisztériuma. Ide beszuszakolták az egészségügyet, az oktatást, a kultúrát, a szociális ágazatot, és csak a jó ég tudja, mint nem!

A kormányüléseken a miniszterek lobbiereje sokat nyom a latban. Ennyi ágazatot egy miniszter megfelelően nem is tudhat ott képviselni. Kásler miniszter úr munkájával elégedett lehet a miniszterelnök, hiszem kapott 700 ezer forintos fizetésemelést.

„Egy új fesztivál, a hun királynak állított emlékmű és egy hagyományőrzősport-központ létrehozásának terve is felbukkan a hvg.hu által megszerzett, még titkos Emmi-előterjesztésben, amelyben azt is felróják, hogy a Magyarságkutató Intézetnek egy „méltó és impozáns” épület kellett volna. Az is kiderült, hogy Káslerék kívülről alig látható szervezete hogyan épül fel, milyen kutatók szálltak be a NER új őstörténet-kutatójába és egy angol–magyar nyelvű szakfolyóirat elindítását is tervezik.” (hvg.hu)

A Magyarságkutató Intézetnek már van főigazgatója, Horváth-Lugossy Gábor személyében. 2021-től évente 1,77 milliárd forintot kérnek az adónkból, és két új múzeumot is akarnak több mint 4,5 milliárd forintból. Az apparátust 101 fősre tervezik… Uram, irgalmazz a magyar adófizetőknek!

Érdekes feladat lenne összeírni a közalapítványok, alapítványok, intézmények, intézetek névsorát, elérhetőségeit és a munkatársak fizetéseit. Amennyiben még az is megismerhető lenne, hogy hány milliárd forint adónkat emésztik fel évente, ledöbbennének az adófizetők. Akiknek a csekély jövedelméből már 48 százalék a levonás, a maradékból a világ legmagasabb, 27 százalékos áfájával be is tudnak vásárolni! Hogyan lenne ennyi maradékból családfenntartás, lakásvásárlás, így aztán jelentős lett a kivándorlás! A helyükre tízezrével hordják befelé a vendégmunkásoknak nevezett migránsokat.  

Az alapítványok közül talán a legelképesztőbb a Minden gyerek lakjon jól szép nevű alapítvány. Hogy a fenntartási költségéből hány gyerek tudna jól lakni, az lenne az igazi adat!  Idén áprilisban jelent meg a hír arról, hogy Bayer Zsolt lett a budai villában székelő alapítvány nagykövete. Megfelelő embert a megfelelő helyre… Az alapítvány vezetője Hegedűs Zsuzsa francia-magyar kettős állampolgár, aki azzal dicsekedett egy Hír tévés felvételen, hogy választania kellett választójogi és adózási szempontból (más országok nem adnak választójogot a kettős állampolgároknak!), hogy melyik országot választja, és ő bizony a francia lehetőséget választotta. Orbán Viktor főtanácsadója is a szociológus. Előfordult olyan is, hogy malacokat vásárolt százmilliókért Franciaországban, és aztán kiosztotta a rászorulóknak továbbtartásra. Akik még a kiosztás napján fel is dolgozták azokat, és a vetőmag krumplit megsütötték köretnek. Mivel a vetőkrumpli csávázott volt, jelentős hasmenést okozott a fogyasztóknak. Csirkék is kiosztásra kerültek, jelentős elhullással.

A magyar adófizetők adója szétcsorog most már a nagyvilágba, ázsiai diktatúrákba, kommunista országokba, Afrikába és a szomszédos országokba is jut belőle bőséggel. Az eddig átadott stadionok mind veszteségesek, de épülnek újabb stadionok, immár körbe a határaink mentén is Ausztria kivételével minden országban.

A határon túlra alapítványokon keresztül áramlik ki az adónkból bizony már elég jelentős rész. A május 26-ai uniós választás előtt Romániában kampányolt Orbán Viktor, részt is vett egy modern takarmánykeverő átadásán. Hogy abban hány milliárd adónk van, nem derült ki. Két pártot is létrehoztak már Erdélyben az RMDSZ ellenében Tőkés László és Szász Jenő vezetésével, de egyik sem sikeres. Szász Jenő évek óta Magyarországon él, Nemzetstratégiai Intézet néven nem valami nagyhírű intézetet vezet vagy kétmilliárd adóforintunkat elköltve. Ő nem mellesleg Kövér László keresztkomája. Orbán Viktor most beállt néhány milliárd forintunk erejéig anyagi támogatást is nyújtani, és meg is lett az eredménye, az RMDSZ két uniós képviselőt küldhet ki. A Már román politikusok zsebeit is tömi a magyar kormány című korábbi cikkünk elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. június 25.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „A miniszterelnöki megbízottak között rekordnak számító nettó 920 ezer forintos fizetése mellett havi 136 ezer forintot fizethetett ki étteremre és más reprezentációs kiadásokra Hegedűs Zsuzsa, Orbán Viktor társadalmi felzárkóztatással és a társadalmi konfliktusok kezelésével foglalkozó tanácsadója, a gyermekéhezés ellen küzdő Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány vezetője – derítette ki a Direkt36. A portál tényfeltáró cikke szerint Hegedűs csak tavaly másfél millió forintot költhetett a munkaadójának, a Miniszterelnöki Kabinetirodának a büdzséjéből úgy, hogy közben nyoma sincs olyan rendezvénynek, amelyet ő szervezett volna, és amelyen állnia kellett volna a számlát a meghívott vendégek után. Ez már csak azért is visszatetsző, mert azóta, hogy Rogán Antal vezetésével 2015 októberében megalakult a Miniszterelnöki Kabinetiroda, a miniszterelnöki megbízottak összesen 4,1 millió forintot fordíthattak reprezentációs kiadásokra, ebből pedig egyedül Hegedűs 2,5 millió forinttal veszi ki a részét.” (Részlet a Nettó 920 ezret keres, tavaly másfél milliót vendégekre és éttermekre költhetett Orbán Viktor felzárkóztatási tanácsadója című cikkből)