Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27056334

2020. május 21.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Konstantin napja van.
Holnap Júlia, Rita napja lesz.

Akik letették Magyarország sorsát Orbán Viktor kezébe…

Miután hétfőn elfogadta az országgyűlés a felhatalmazási törvényt, a kormányzati jogszabálygyár be is indult: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes éjjel benyújtott egy salátatörvény-tervezetet, amelyben a polgármesterek veszélyhelyzetben gyakorolható döntési jogkörét is elvennék. Csak a Fidesz, csak Orbán Viktor! A koronavírus meghozta nekik a teljhatalmat, amivel bizony jócskán vissza fognak élni.

Már adtak az egyik havernak látványpékségre hatmillirád forintot, ötmilliárdot fog kapni Tiborcz István a napelemgyárára. Megy tovább a mutyi. Semjén Zsolt világrendezvényei is nyelik a forintjainkat. Az őszre tervezett katolikus világtalálkozóra és a jövő évi vadászati világkiállításra már zúdulnak kifelé a milliárdok. És a másik felesleges világrendezvényre szükséges atlétikai stadion 150 milliárdját is megkezdték költeni. Költik a milliárdokat a budapesti olimpiára, amit szerencsére nem rendezünk meg, de a létesítményei ugyanúgy elkészülnek, mintha megrendeznénk… És bizony folytatják a fővárosi közgyűlés határozata ellenére a Liget további beépítését is.

A tao-kasszába és a jegybanki alapítványokba továbbra is dől kifelé az adónk. Az államadósság 30 ezermilliárd forint felett van. Dicsekszenek azzal, hogy ők az IMF-t kitakarították az országból. Igen, úgy, hogy kedvezőtlenebb kamatozású hiteleket vettek fel más bankoktól. A francia kafetériajegy forgalmazó cégeket (a béren kívüli juttatás utalványai) kiebrudalták. A cégek nemzetközi bíróságoknál perelnek bennünket, talán 40 milliárdból megússzuk. 

A letelepedési kötvényeket öt év után kamatokkal terhelten vissza kell vásárolni. Ez kb. 70 milliárdos kiadást jelent évente. Ha még mindig forgalmazzák, akkor a végtelenségig…

A minimálbér adómentes volt, megadóztatását a Fidesz kezdte el az alaptörvény megszavazása után. A gyalázatos egykulcsos adó bevezetésével az adófizetési kötelezettséget a jövedelemhez alig jutókra terelte át a Fidesz. Minél több az ilyen cselekedet, annál népszerűbbek!

Hogy is mondta Orbán Viktor? Ha ellenzik a felcsúti kisvasutat, továbbépíti Bicskéig… Nem odáig kell miniszterelnök úr, hanem Bécsig, Pozsonyig, vagy esetleg a magyar parlamentig.

A Fidesz–KDNP frakció tagjai között sok az úgynevezett védett korú, vagyis 65 év feletti. Ezért volt sürgős meghozni most a teljhatalmi törvényt, ami lehetővé teszi akár azt is, hogy 2022-ben már ne kelljen választásokkal bíbelődni…

Békéscsaba, 2020. április 1.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „A 18 milliárd forintból tehát az egészségügyre mindössze két milliárd forint jut. Vagyis még mindig nem tartozik a fontos ágazat közé az egészségügy. A kórházi beszállítók felé vajon mennyivel tartozik a kormány? A fő baj az lehet, hogy a járulékokat már adóként szedik be, és nem arra költik, amire beszedik, vagyis szabad felhasználású pénz lesz abból is! Rossz állapotban érte a koronavírus járvány az egészségügyet.” (Részlet a 18 milliárd forintot csoportosít át a kormány című cikkből) Miért az egészségügyre jutott vajon a legkevesebb pénz világjárvány idején?