Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18631998

2018. október 16.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Gál napja van.
Holnap Hedvig napja lesz.

A választás előtt elszórják Orbánék a költségvetési tartalékot

Az utolsó milliárdokat is kivette a héten a kormány a költségvetési tartalékból, írja a Zoom.hu

A 2011-es államháztartási törvény szerint az első félévben szerencsére csak a tartalék 40 százalékát költheti el a kormány, ez idén 44 milliárd forint.

A kormány a héten hozott döntéseivel elérte, hogy a tartalék keretből csupán 690 millió forint maradt, vagyis 43,31 milliárdot már elköltöttek a rendkívüli kiadásokra rendelkezésre álló pénzből.

Hasonló a helyzet az uniós támogatásoknál, a kormány elköltötte a 2014-2020 mintegy 7500 milliárd forintos költségvetési keret 94 százalékát. 

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Tavaly év végén óriási pénzszórást hajtottak végre, nagyon sok milliárd adóforintunk került ki például határon túli egyházak támogatására, elsősorban az erdélyi református egyház javára, és jutott bőven a teljesen felesleges, ráadásul aljas propagandára. Ellenőrizetlenül megy a pénzünk a kormány haveri ökörkörének javára. Mészáros Lőrincnek már fogalma sincs, hogy mennyi a vagyona, félő, hogy a Fidesz választási győzelme esetén még nagyobbat fog kaszálni a világ leggazdagabb gázszerelője. Már nemcsak itthon vásárol, hanem külföldön is. Hogy mennyi adót fizet be a magyar államkasszába az az ő esetében is titkos adat.

A magyar társadalom birka türelmének köszönhetően zavartalanul fosztogatnak! Már nem korrupció, alkotmányos költség. Egyesek szerint ez már nem korrupció, hanem lopás! A magyar társadalom szavazatára úgy számít a kormányfő, hogy a március 15-ei gyalázatos beszéd után mondott egy még elképesztőbb és gyalázatosabb nagypénteki beszédet is. A választáson alig több mint egy hét múlva végre túl leszünk, de mi lesz velünk utána? Nagyon magas az államadósság, de elképesztő mértékben megnőtt az államháztartási hiány is.

Amennyiben magas lesz a részvétel a választáson, megbukhat a Fidesz egy német lap szerint. Erről ITT

Békéscsaba, 2018. március 30.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Az igazságszolgáltatásnak azt a jogi kérdést kellene vizsgálni, hogy hibás termékek voltak-e a devizahitelek, és ha igen, hogy válhattak általánossá? – tette fel a kérdést Orbán Viktor 2013. július 5-én a Kossuth Rádióban. Tisztelt Miniszterelnök úr! Tudjuk, az emberi emlékezet véges, erre azért mégiscsak illene emlékezni: a devizahitelezést a 88/2001. (VI. 15.) számú kormányrendelet tette lehetővé az előző Orbán-kormány idején. A folyósítást a Gyurcsány-kormány vitte tökélyre, amelynek veszélyére szóban és írásban figyelmeztetett a svájci nemzeti bank elnöke. Az üzenetet a Fidesz-közeli Járai Zsigmond akkori jegybank elnök kapta meg, de nem tett semmit a leállítás érdekében.”  (Részlet a Mi tette lehetővé a devizahitelezést? című írásból)

Emlékeztető: „Szeretném Önöket megnyugtatni, hogy a magyar föld jövője nem függ a Brüsszelben esedékes döntéstől. Ez csak és kizárólag tőlünk függ. És Önök biztosak lehetnek abban, hogy amíg a Fidesz kormányon lesz, és ebben az én munkám is ott lesz, addig Magyarországon külföldiek – akármit döntenek Brüsszelben – itt soha termőföldet nem fognak vásárolni!” (Orbán Viktor 2010. március 31-én) Aztán kimérték a földjeinket a Fideszes oligarcháknak!

Emlékeztető: „Le fogjuk győzni a hatalommal való visszaélés technikáit, a felelősség alóli kibúvás kísérleteit.” (Orbán Viktor, 2010. május 14). A szavak és a tettek nincsenek köszönőviszonyban, mert még sohasem találkoztak.