Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24620718

2019. december 07.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Ambrus napja van.
Holnap Mária napja lesz.

A magyar társadalom hátrányba került

– A magyar lakosság 30 százalékának jövedelme nem éri el a létminimumot!A hatalom több mint egymilliós jövedelmét 30 százalékkal emelték!– Az állami cégek vezéreinek jövedelme ötmillió forint lett, vagyis átlag több mint 3 millióval nőhetett a havi bérük!– Azoknak a minisztereknek, akikhez állami cégek irányítása tartozik, szintén havi ötmillió forintos jövedelemhez jutnak. Félő, hogy a nem is túl távoli jövőben valamennyi miniszter és az államtitkárok, államtitkár-helyettesek egyre népesebb csapata is havi ötmilliós jövedelemhez fog jutni!– 30 százalékkal nőtt a sertéshús fogyasztói ára, és egyre nő az infláció!

Mivel már nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, ezért az ötmilliós jövedelműek miatt megjelennek a négymillió vagy afölötti nyugdíjak! 2018-ban már 9 nyugdíjas kapott kétmillió feletti nyugdíjat! Ezeknek is azonos mértékben emelkedik az évenkénti emelések során a nyugdíja, mint például a népes, 80 ezer körüli nyugdíjasoké.

A hatalom és a társadalom jövedelme között már nem árok van, hanem szakadék! Ugyanez vonatkozik a nyugdíjasokra is. Ráadásul úgy, hogy azok az ukránok, vagy más országból magyar nyugdíjat élvezők, akik soha nem dolgoztak itt, jóval magasabb nyugdíjat kapnak, mint az itthon 35-40 évet ledolgozó magyar emberek. Ezeknek a külhoni nyugdíjasoknak jár sok magyar szociális juttatás is, és bizony jogosultak az ingyenes betegellátásra is. Mintha az itthoni dolgaink annyira rendben lennének…

Soha ilyen népes, a néptől ennyire elszakadt hatalom nem volt még Magyarországon! A magyar társadalom leszegényített rétege elképesztő módon rendszeresen leszavaz azokra, akik idejuttatták őket! A Fidesz szavazótáborát erősíti a több mint egymillió kettős állampolgár, és nagy segítségére van a hatalomnak az ellenzéki szavazatok egy részét lenyúló kamupártok is. Ez utóbbiak 2014 óta nyolcmilliárd forintba kerültek a magyar adófizetőknek!A jócskán felpörgő infláció meg már csak hab arra a bizonyos tortára, amelyet lehet, hogy már kiloptak a hab alól...

Egyre több afrikai országot, ázsiai diktatúrát, a kommunista Vietnámot, a szomszédos országokat, ahol már stadionok is épülnek, milliárdokkal támogatja a nemzetinek és kereszténynek mondott kormány. Az itthoni leszakadó megyék felzárkóztatása érdekében nem tesznek semmit.

Ráadásul eljutottunk oda, hogy az óriási munkahely-teremtési és beruházási támogatásokkal betelepülő multik számára külföldről hordunk be bizonytalan összetételű vendégmunkás csapatokat. Lakosságcsere zajlik, vagy mi történik már megint velünk magyarok?

Békéscsaba, 2019. június 20.

Anton

Emlékeztető: „Az elmúlt években jóval többet kellett volna költeni az oktatásra, az egészségügyre, a kutatás-fejlesztésre, a technológiaváltásra vagy a kis- és középvállalati szektor támogatására, mert ezek nélkül nem lehet kitörni a közepes fejlettség csapdájából. A kormány azonban alapvetően a nagyvállalatokba pumpálta a pénzt, ezért imádja a német tőke Orbán Viktort – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus, a Nyugat-magyarországi Egyetem docense.” (Részlet a Neoliberális politikát folytat a Fidesz című cikkből)

Emlékeztető: „Együtt akarunk működni a szomszédjainkkal, és aki velünk együttműködik, az jól is jár – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Sátoraljaújhelyen, a nemzeti összetartozás napján rendezett ünnepségen. A miniszterelnök a Rákóczi Szövetség tulajdonában lévő Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontban mondott beszédet.” (Részlet a Figyelem, Orbán Viktor kifejlesztett egy szelfimosolyt és nem fél használni című cikkből, 2019. június 4.) A jól járók a Fidesszel együttműködők, és rosszul járnak azok, akik ennek a számláját kifizetik. Vagyis a magyar adófizetők!

Emlékeztető: „Itthon egyre több megye leszakad, egyre szegényedik a népesség. Sem ez, sem az egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat sanyarú helyzete nem éri el a kormány ingerküszöbét. Nagyon szomorú, hogy egyre nagyobb méreteket öltenek a kilakoltatások, és sok gyerek kerül állami gondozásba, mert a szülőknek nincs lakhatási lehetősége! A devizahitelnek csúfolt hitellel átvert családok sokasága kerül lehetetlen helyzetbe, és megjelenik most már a rezsit fizetni nem tudó kiskeresetűek kilakoltatása is. A családi támogatásokkal a magas jövedelmű családok fognak tovább gazdagodni, a kicsik ebből is kimaradnak, hiszen olyan hitelt, amelynek már induláskor 50 ezer forint körül van a törlesztő részlete, nem tudnak bevállalni.” (Részlet A magyar kormány a mianmari katonai juntát is segíti című cikkből)