Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24722871

2019. december 14.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Szilárda napja van.
Holnap Valér napja lesz.

A magyar infláció volt májusban a második legmagasabb az EU-ban

Éves infláció, 2019 májusában (Forrás: Eurostat)

Májusban éves összehasonlításban Magyarországon volt a második legnagyobb az éves szintű infláció az Európai Unióban – közölte kedden az Eurostat.

Az unió statisztikai hivatalának végleges adatai szerint május 1,2 százalékra csökkent az infláció az euró-övezetben az áprilisi 1,7 százalékról, szemben a piac által várt 1,3 százalékkal. Ez a ráta tavaly április óta a legalacsonyabb. Az unió egészében a fogyasztói árak májusban 1,6 százalékkal emelkedtek az áprilisi 1,9 százalék után.

A magyar éves infláció 4 százalék volt, ennél csak a románok 4,4 százaléka magasabb. A harmadik hely a letteké 3,5 százalékkal.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT !

Forrás: magyarhang.org

Emlékeztető: „Nagyon sok beruházás, templomfelújítás, óvodák, iskolák felújítása fog megtörténni a határainkon túl. Mintha itthon minden rendben lenne… Az oligarchák és a multik nem igazán vesznek részt az adófizetésben, csak lakmároznak belőle. Ezen is ideje lenne változtatni, mert a nagy bevétel tőlük jöhetne, nem a keményen dolgozó magyar kisembertől, akinek a keresetéből 48 százalékot különböző címeken levonnak! A maradékból bevásárolhat, 27 százalékos áfával. A határon túliak vajon nem tudják, hogy mennyire leszakadóban van már a Fidesz és potentátjai miatt is magyar társadalom? Amennyiben itthon minden rendben lenne, akkor áldás a támogatásukra, de ez sajnos messze nincs így!” (Részlet a Határon túlról érkező Fidesz-szavazatok című cikkből)

Emlékeztető: A 2018-as évre járó uniós pénzt kiszámolták tavaly (2017) év végén, és az államháztartás terhére ki is fizették! Amennyiben ezek a jelentős milliárdok nem érkeznek be az unióból, a teher a magyar költségvetést fogja terhelni. Miért történt meg tavaly az előre kifizetés? Azért, mert nem voltak biztosak az újabb kétharmados parlamenti többségben, ami sajnos összejött! Lázár János az előre kifizetések során közreműködőknek jelentős jutalmakat is kifizettetett az uniós pénz terhére. Azok a milliárdok is a magyar adófizetők nyakába szakadnak? Az Európai Unió által a családi házak, társasházak szigetelésére és felújítására adott támogatási pénzt a középületekre használják fel. Szigetelhet a lakosság is – hitelből. Csak nehogy olyan következményekkel járjon majd, mint a devizahitel! (Részlet a Nem jön a pénz az Európai Unióból? című cikkből)