Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 17288103

2018. június 22.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Ma Paulina napja van.
Holnap Zoltán napja lesz.

A Legfőbb Ügyészség már most bejelentette: évekig is elhúzódhat a nyomozás az Elios-ügyben

Közleményt adott a Legfőbb Ügyészség a Tiborcz-Elios-Olaf-botránnyal kapcsolatban, mert szerintük „az elmúlt napokban a tágabb értelemben vett igazságszolgáltatás függetlenségét súlyosan sértő, teljesen megalapozatlan állításokon alapuló politikusi nyilatkozatok jelentek meg” az üggyel összefüggésben. A politikai támadásokra nem kívánnak reagálni, de öt dologra felhívnák a figyelmet, írják.

– Az OLAF az uniós pénzekkel összefüggő adminisztratív szabálytalanságokat vizsgálja, büntetőjogi tényállást nem állapít meg, bűnügyi bizonyítást nem végez. Erre sem felhatalmazása, sem pedig eszköze nincsen.

– Az OLAF eljárása befejezésekor igazságügyi ajánlással él az adott nemzeti hatóság - Magyarországon a Legfőbb Ügyészség - felé, amennyiben bűncselekmény gyanúját vélelmezi, és nyomozás megindítását kéri.

– A magyar ügyészség a legfőbb ügyész által megszabott protokoll szerint - bár erre kötelezettsége nincs - minden esetben elrendeli a nyomozást, és annak teljesítésével valamelyik hazai nyomozó hatóságot bízza meg.

– Az OLAF eljárásai általában több évig tartanak, és az adott ügy kiterjedtsége és bonyolultsága miatt a Magyarországon elrendelt nyomozások időtartama is évekig elhúzódhat.

– Az OLAF és a magyar ügyészség eljárásaiban együttműködik, rendszeresen cserél információt és tapasztalatot. Az OLAF nagyra értékeli a magyar ügyészség és a legfőbb ügyész szakmai munkáját, azt elismeri, és magas színvonalúnak tartja.

A közleményt Magyarország Ügyészsége azzal zárja, hogy visszautasítja azokat a kísérleteket, amikkel nyomást gyakorolnak a hatóságokra, illetve szerintük „az ügyészség tevékenységét eddig is alkotmányosan, az objektív igazság kiderítése céljával végezte, és a jövőben is ezt fogja tenni.”

Forrás és fotó: 444/Nemzeti Hírháló

Az alfahir.hu cikke a témában elérhető ITT

A Hír Tv cikke: „Lázár János hárít Elios-ügyben” elérhető ITT !  

Emlékeztető: „Sajnos továbbra is következmények nélküli ország maradtunk! Ráadásul egyre több szocialista és szabad demokrata politikus tűnik fel fontos pozíciókban a hatalom környékén! Vagy valóban nem történt rendszerváltozás, mint ahogy azt egyesek állítják, vagy visszarendeződés zajlik. Döntse el ki-ki saját vérmérséklete szerint!” (Részlet a Már nem korrupció – alkotmányos költség című írásból)