Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25636873

2020. február 18.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.

A kormány rendeletbe foglalja Karácsony Gergely atlétikai vb-vel kapcsolatos feltételeit

Egyetértés alakult ki a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában csütörtökön azokról a feltételekről, amelyeket a Fővárosi Közgyűlés fogalmazott meg a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezésével kapcsolatban, ezeket pedig a kormány rendeletben rögzíti december 31-ig – írja az MTI. 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a találkozót követően tartott sajtótájékoztatón elmondta, úgy látják, a budapesti egészségügyi fejlesztésekben egyetértésre tudnak jutni, a kabinet Egészséges Budapest programjában ugyanis több forrás áll rendelkezésre, mint amennyit a főváros kért a járóbetegellátás fejlesztésére. Hangsúlyozta, a kormány szeretné az eredeti helyszínen felépíteni az új dél-budai centrumkórházat, ebben azonban nem tudtak egyetértésre jutni, mivel a főváros alternatív helyszíneket ajánlott.

Karácsony Gergely főpolgármester a budapestiek szempontjából komoly győzelemként értékelte, hogy az atlétikai világbajnokságra egy olyan beruházás valósul meg, amelyet a többség támogat és a rendezvény után valamennyi sportot szerető ember használhat.

A résztvevők közölték továbbá, az új dél-budapesti híd ügyében, valamint a Lánchíd felújításának ügyében is történt előrelépés, de további egyeztetésekre lesz szükség, a Városliget ügyében azonban nem közeledtek az álláspontok.

Mint ismert, a Medián ma közzétett kutatása szerint  az ellenzéki szavazók 57 százaléka semmilyen körülmények között nem támogatja a világbajnokság megrendezését, a Fidesz szavazók körében 47 százalék feltétel nélkül az esemény mellett áll, 30 százalék ellenzi.

Országos szinten 45 százalék egyértelműen ellenzi, 28 százalék mindenképpen támogatja, míg 21 százalék abban az esetben bólintana rá, ha nem túl drága. Hat százaléknak nincs véleménye.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A kormány nagyon szeret világrendezvényeket rendezni, mert ott aztán lehet a zavarosba halászni. 2017-ben volt a vizes vébé, de még mindig milliókat számolnak el rá. Nem is itt lesz a 2024-es olimpia, mégis milliárdokat költ a Budapest 2024 úgy el, mintha itt lenne! Bár már léptek abban az ügyben Svájcban, hogy a 2032-es olimpia itt legyen! Lesz jövőre Vadászati világkiállítás, valami nemzetközi kerékpárverseny, és itt lesz a katolikus világtalálkozó is. Lehet, hogy ezeket a tételeket 100 milliárd forintból megússzuk, de nem biztos.

A Népstadion alkalmas volt atlétikai rendezvényekre, de utódját, a Puskás Arénát már nem tették alkalmassá. Állítólag úgy kellett áttervezni, mert eredetileg alkalmas lett volna. A 200 milliárdos Puskás Aréna máris viheti az üzemeltetésre a milliárdokat! Az atlétikai vébét állítólag 150 milliárdból megússzuk, de nem is olyan biztos. Az állatkertben hatalmas beruházás zajlik, eddig már 62 milliárdot elvitt ez a monstrum, és messze még a vége. Még 20 milliárd fog kelleni rá, de amikor kész lesz, az üzemeltetése is nyelni fogja a milliárdokat! A megálmodója mert nagyot álmodni – a terhünkre!

A vizes vébé volt gazdasági igazgatója ellen kiadták a második nemzetközi körözést. Az úr volt felesége az Orbán-kormány havi ötmilliós jövedelmű tárca nélküli minisztere. A körözés fotóval elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. december 13.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „A Puskás Stadion vajon mennyi veszteséget fog majd termelni évente? Meddig lesz képes a jövedelemszegénységben szenvedő magyar társadalom ezt a sok veszteséges stadiont, foci és egyéb sportakadémiát fenntartani? Ráadásul úgy, hogy immár a határaink mentén Ausztria kivételével minden országban épít a magyar kormány az adónkból hasonló létesítményeket, nagy valószínűséggel úgy, hogy azt is az adónkból kell majd fenntartani. Hogy mi lesz ezek miatt az egészségüggyel, az oktatási ágazattal, a szociális helyzettel, az ellehetetlenülő magyar vidékkel, az nem éri még mindig el a kormány ingerküszöbét! A magyar társadalom a választások előtti két-három hétben fontos csupán az egyre nagyobb létszámú, és egyre magasabb jövedelmű hatalomnak! Azt a kérdést is fontos lenne megválaszolni, hogy jó-e az nekünk, hogy a klímaválság idején betontenger lesz a Hazánk nemcsak a határon belül, hanem kívül is?” (Részlet a Mi a különbség a Népstadion és a Puskás Stadion között? című cikkből)