Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 17961458

2018. augusztus 18.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Ilona napja van.
Holnap Huba napja lesz.

A következő parlament összetétele

Fidesz–KDNP 133 országgyűlési képviselő

Jobbik Magyarországért Mozgalom 26 képviselő

MSZP–Párbeszéd 20 képviselő

Demokratikus Koalíció 9 képviselő

Lehet Más a Politika 8 képviselő

Együtt 1 képviselő

Független 1 képviselő

Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 1 képviselő.

Összesen 199 fős a magyar Országgyűlés. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának képviselője valószínűleg a Fidesszel fog szavazni, hiszen Fideszes, vagy annak mondható.

A csak a Fidesz által megalkotott (Áder János jelenlegi köztársasági elnök volt a szülőatyja!) választójogi törvény nagyon kedvező lehetőséget ad a győztesnek, vagyis a győztes mindent visz. A Fidesz ennek köszönhetően a jelenlegi eredményből 1,2 millió(!) töredékszavazatot kapott meg. Amennyiben ez nem lett volna, a parlamentben valamivel több mint 50 százalékos többsége lenne, de nem lenne meg a kétharmad.

A parlamenti bizottságokban dől el minden fontosabb kérdés, a parlamentben szócsaták vannak, és a szavazás. A bizottságokban jócskán meglesz a Fidesznek a többsége, és továbbra is szórakoztathatja valószínűleg Németh Szilárd a nagyérdeműt egy-egy bizottsági ülés után. Amikor szavazás lesz, azok a Fideszes országgyűlési képviselők is bent lesznek, akik amúgy nem igazán járnak be a munkahelyükre. Van néhány olyan képviselő, akinek fontos a mentelmi jog, és ritkán teszi tiszteletét a parlamenti üléseken, ilyen például Farkas Flórián és Simonka György.

Elég sokba került a szavazatvásárlás és a legnagyobb kiadást a Szabolcsba behordott ukrán–magyar kettős állampolgárok okozzák. Nekik esetenként már akár 300 ezer forintos nyugdíjat is fizet a magyar kormány az adónkból. Tavaly már 25 milliárd forint körüli kiadást okozott csak a nyugdíjuk, de ezen felül jár nekik az ingyenes betegellátás, és a szociális juttatások is. Jövőre önkormányzati választás lesz, és bizony ők fogják eldönteni azokban a falvakban – ahol egy-egy családi házba nagyon sokan vannak bejelentkezve úgy, hogy életvitel szerűen Ukrajnában élnek – azt, hogy ki legyen a polgármester? Szabolcsot ideje lenne visszavenni Ukrajnától, mert bizony elég erős a cigaretta és egyéb csempészeti tevékenység! Az elképesztő gyakorlat felszámolásában jelentős szerepe lenne az ellenzéknek, akik eddig sajnos nem sokat tettek ez ellen, holott ez a bejelentősdi elég közismert gyakorlat volt!

Vajon most, hogy már ennyire beleszólnak a választások eredményeibe, és szervezetten hordják át őket szavazni, ráébred-e az ellenzék arra, hogy ő Szabolcsban már nem lesz képes választást nyerni… A nyugdíjfolyósítás Ukrajnába egy 1963(!) évi, Szovjetunió és a Magyar Népköztársaság közötti egyezmény alapján történik, de hol van már a Szovjetunió, és mi lesz velünk, ha a többi szovjet utódállam is élni fog a nekik kedvező lehetőséggel? És mi lesz a fiatalok által egyre inkább elhagyó Magyarországgal? Az a bizonyos egyezmény a létrejötte idején kölcsönös volt, mert elég sok magyar tanult vagy dolgozott a Szovjetunióban és volt a népes szovjet hadsereg. Furcsa módon csak Magyarországra ró kötelezettséget ez a gyalázatos egyezmény, és nincs olyan hatalom Magyarországon, amely tenne végre a felszámolása érdekében. Lehet, hogy fel sem kellene mondani, csak nem kellene teljesíteni? Amíg ebben az irányban nem történik semmi, egyre több lesz választójoggal is felruházott ukrajnai nyugdíjas Magyarországon.

Békéscsaba, 2018. április 16.

Anton

Emlékeztető 1.: „A Magyarországról a megélhetést nem biztosító jövedelem miatt külföldön munkát vállalók által hazautalt pénzeken nagyot kaszál a jegybank, az állam és a számlavezető bank is. Választójogukat ők levélben nem gyakorolhatják, vagy haza kell jönni nekik, vagy elutazni jó nagy költséggel a kinti konzulátusokra, nagykövetségekre. Az idén 18 órakor a Londonban szavazó jelentős számú magyar orra előtt becsukták a kaput, közülük sokan nem tudtak szavazni! Több százan lehettek… Mekkora szerepe lehetett ebben annak, hogy ők nem Fidesz-szavazók?” (Részlet a Győztes mindent visz! A jövőnket is? című cikkből) 

Emlékeztető 2.: „Nem kell kormányozni, itt gyűlöletet kell kelteni! (Puzsér Róbert újságíró)