Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 17951711

2018. augusztus 17.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Jácint napja van.
Holnap Ilona napja lesz.

A Fidesz saját fazonjára igazított törvényei

Egyik ilyen fazonra igazított törvény sem igazán verte ki nálunk a biztosítékot! Pedig nem kellene hozzászokni ehhez a rettenetesen sokba kerülő, megalázó gyakorlathoz!  

Minden talán az alkotmánnyal, vagy későbbi nevén az alaptörvénnyel kezdődött, amelyből kihagyták a társadalom négy alaptételét: nem védték le a termőföldet (azé az ország, akié a föld! Nálunk nagy része az oligarcháké lett!), a vízbázist (amit már élelmiszerré akar nyilvánítani az egyik nagy multi!), a társadalombiztosítást (az egészségünket!) és a nyugdíjat (vagyis az idős korunkat). Amit levédtek, az a förtelmes egykulcsos adó, amellyel a magas jövedelműek nagyon jól, az alacsony jövedelműek (ők az egyelőre csendes többség!) nagyon rosszul jártak!

Készült egy munkavállaló ellenes munkatörvénykönyv, és maradt is a nyakunkon!

A járulékokat már adóként szedik be, és szabad pénzeszközzé vált, arra költik, amire akarják! A társasági adó mértékét 18 százalékról 9 százalékra csökkentették, vagyis fele annyi adót fizetnek be a multik, mint korábban. Ennek nagy részét átterelik egy vakvágányra, és ebből lesz a TAO-pénz, amelyből épül például a temérdek stadion, és kapják a giga jövedelmeket a focizni nem tudó focisták. A magyar kis- és középvállalkozók társasági adója mindössze egy százalékkal csökkent, pedig a magyar munkavállalók többségét ők alkalmazzák. A TAO-kassza kulcsa a Magyar Labdarúgó Szövetség kezében van, pályázni kell a támogatásért. Szokásos módon az elnyert pályázati pénzből ott is vissza kell osztani. Aki nem tud számlát szerezni a visszaosztott pénzről, az könnyen bajba kerülhet. Vagy lehet, hogy vannak még számlagyárak?

Épülnek az adónkból most már bőséggel sport- és egyéb létesítmények a határainkon túl is. A horvátországi Eszéken például, ahol magyar embert már lámpással kell keresni.  

Eltörölték például a járulékplafont. Hogy mi is ez? Eddig kb. 500 ezer forintos jövedelemig kellett a jövedelem után járulékolni. Ma már a teljes fizetés járulékköteles, vagyis nyugdíjalapot képez. Hoztak egy olyan törvényt, hogy az általában veszteséges állami cégek vezéreinek a fizetését ötmillió forintra felemelik. Ez történt például Matolcsy György jegybankelnök esetében is. Neki a fiai is nagyon szeretnek jól járni a magyar adófizetők terhére. Nem mellesleg a jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket, összes nyeresége a jegybanki alapítványokat illeti. A 63 éves Matolcsy és vezetőtársai a jegybanktól havi ötmillió fizetést húz, és két jegybanki alapítványtól is felvesz még jövedelmet, de kap jutalmat és prémiumot is. Tehát elképzelhető, hogy a nyugdíja hatmillió forint körül lesz. A Fidesz-alapítók is lassan kiöregszenek. Nekik is meg fogja haladni a nyugdíjuk az egymillió forintot!

Jelenleg hetvenezer nyugdíjasnak 50 ezer forint alatt van a nyugdíja. Igaz, a 10 ezer forintos Erzsébet utalványt megkapták, de megkapták 71 országban a magyar nyugdíjat élvezők is, ami jelentős postaköltséget okoz.

Az állami beruházások, valósuljanak meg akár adófizetői, akár TAO- vagy uniós pénzből, a tényleges költségnél jóval többe kerülnek. Elrettentő példa volt erre a vizes vébé, ott a költségek már nem elszálltak, hanem elrepültek! Megépítik az olimpiai atlétikai giga valamit is, amelynek csak a tervezési költsége 4,5 milliárd forint. Ott aztán lehet alakítani a megvalósítás költségein, úgy, hogy a megvalósító járjon jól, ne a magyar adófizető!

A szintén fazonra igazított választójogi törvényről, amely a 2014-es választás után a 2018-as választáson is jócskán levizsgázott, külön cikkben szólunk.

Békéscsaba, 2018. április 10.

Anton

Emlékeztető: „Az igazságszolgáltatásnak azt a jogi kérdést kellene vizsgálni, hogy hibás termékek voltak-e a devizahitelek, és ha igen, hogy válhattak általánossá?” – tette fel a kérdést Orbán Viktor 2013. július 5-én a Kossuth Rádióban. Tisztelt Miniszterelnök úr! Tudjuk, az emberi emlékezet véges, erre azért mégiscsak illene emlékezni: a devizahitelezést a 88/2001. (VI. 15.) számú kormányrendelet tette lehetővé az előző Orbán-kormány idején. A folyósítást a Gyurcsány-kormány vitte tökélyre, amelynek veszélyére szóban és írásban figyelmeztetett a svájci nemzeti bank elnöke. Az üzenetet a Fidesz-közeli Járai Zsigmond akkori jegybank elnök kapta meg, de nem tett semmit a leállítás érdekében.”  (Részlet a Mi tette lehetővé a devizahitelezést? című írásból) …és Járai Zsigmond magas állami kitüntetést kapott az Orbán-kormánytól.