Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 17592311

2018. július 22.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Magdolna napja van.
Holnap Lenke napja lesz.

A Délvidéken Pásztor István lesz a Fidesz postása

Ebben a szituban nem ő csenget…

Rövid összefoglalóban adta hírül az MTI Orbán Viktor miniszterelnök és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökének hétfői egyeztetését. Ebből mindössze annyit derült ki, hogy szó esett a magyar–szerb kormányzati csúcstalálkozóról, a gazdaságfejlesztési programokról és a magyarországi választásokról is. Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője úgy sejti, több is van a háttérben.

A Jobbik politikusa portálunkhoz eljuttatott közleményében kifejtette: pártja jobban örült volna, ha az MTI bővebben beszámol arról, hogy pontosan mi hangzott el az országgyűlési választásokkal kapcsolatban.

Szávay István szerint a VMSZ ugyanis rendhagyó módon "segíti” a délvidéki magyarokat a magyarországi választásokra történő regisztrációban: „A hírek szerint ugyanis a szervezet aktivistái a szavazási levélcsomagok 'helyes kitöltésében' is közreműködnek majd, sőt a voksokat össze is gyűjtik, hogy eljuttassák azokat a szabadkai főkonzulátusra.”

A Jobbik képviselője arra is kitért, hogy a VMSZ nyílt kampányt folytat a Fidesz mellett, „így sajnos nem lehetünk bizonyosak abban, hogy a 'nem helyesen' kitöltött (értsd: nem a Fideszre ikszelt) szavazólapok is célba érnek-e majd”.

„A Jobbik ezért arra kéri délvidéki, valamint a többi elszakított országrészben élő szimpatizánsait, hogy levélcsomagjaikat sehol se bízzák a Fidesz helyi partnerszervezeteire, így a VMSZ-re se! Akik biztosak szeretnének lenni abban, hogy a kormányváltás érdekében határon túlról leadott szavazatuk valóban hasznosulni fog, azok gondoskodjanak maguk a levelek postai feladásáról, illetve a külképviseletek valamelyikére történő eljuttatásáról, de kereshetik a kapcsolatot a Jobbik központjával vagy külhoni csoportjaink tagjaival is” – fogalmazott közleményében Szávay, majd hozzátette: azon már meg sem lepődik, hogy Orbán és Pásztor nem tárgyaltak a délvidéki magyarságot érintő problémákról és sérelmekről.

„A Jobbik-kormány számára viszont minden kétoldalú találkozó legfontosabb kérdése ez lesz. Álláspontunk továbbra is következetes: csak akkor támogatjuk Szerbia és Ukrajna euroatlanti integrációját, ha az ott élő magyar nemzeti közösségek számára biztosítják a lehető legszélesebb körű autonómiát. Szerbia esetében elvárjuk továbbá az 1944-től történt magyarellenes atrocitások (ideértve a délszláv háború időszakát is) teljes körű kivizsgálását, követeljük a központi források diszkriminációmentes elosztásával a magyarlakta települések arányos támogatását, továbbá erőteljes hatósági fellépést várunk minden magyarellenes cselekménnyel szemben. Az uniós csatlakozás feltételének tekintjük a Magyar Nemzeti Tanács jogköreinek bővítését, valamint a koszovói szerbek számára biztosított pártalanul széles önrendelkezési elemek alkotmányos szintű garantálását a délvidéki magyarság számára is” – írja a jobbikos honatya.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Pásztor István és pártja egyre gyengébb eredményeket ér el a szerbiai választásokon. Amikor belátogat Magyarországra, kitömött zsebbel távozik! Azt eléri mindig, hogy ő az újvidéki, a fia a belgrádi parlamentben üljön. A levélszavazatok felvásárlása dübörög Erdélyben is. Ott Tőkés László is beszáll a szervezésbe, kapott rá anyagi lehetőséget is. És hát ott vannak segítségül a sok milliárdba kerülő Erdélyi Demokrácia Központok és az RMDSZ is. Sajnos el tudják dönteni, hogy melyik párt nyerje a választást, és ki legyen Magyarország miniszterelnöke! Szavazni fog vagy 25 ezer magyar nyugdíjat élvező ukrán állampolgár is a Fideszre, akik két-háromszázasával be vannak jelentkezve szabolcsi falvakba, és itt szavaznak Magyarországon. Akár azt is el tudják dönteni, hogy Szabolcsnak ki lesz az egyéni országgyűlési képviselője… És jönnek már levélszavazatok a világ minden tájáról. Dél- és Észak-Amerikában már tanítják az 56-os leszármazottakat magyarul, közülük is sok fog már levélben szavazni. Ott Fellegi Tamás bukott miniszter alapítványa a fő szervező.

 Pásztor István vajon miért nem tett semmit a temerini fiúkért? Egy szerb drogdílernek adott pofon miatt (aki nem sokkal a tárgyalások után túladagolásban meg is halt!) 10-12 éveket töltöttek az embert próbáló szerb börtönökben! Az ellen se lépett, hogy ne arabok bérelhessék ki a vajdasági földeket, hanem a még ott élő magyarok! Azt sem igazán lehet tudni, hogy hová  lett az 50 milliárdos magyar adófizetői támogatás? Hogy a levélszavazatok összes költsége és a szavazatvásárlási pénzek hány milliárd forint költséget okoznak a már jócskán leszegényített magyar adófizetőknek, lehet, hogy sose fogjuk megtudni! A végeredményt viszont sajnos nekünk kell elviselni.  

Békéscsaba, 2018. február 6.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető 1.: „Ha valaki az emberek vagyonát, azaz a közvagyont saját örömére herdálja el, az saját hazáját árulja el.” (Orbán Viktor 2010-ben)

Emlékeztető 2.: „Európában ma sok helyen az iszlámtól félnek, sőt van, ahol ellenségnek tekintik. Magyarország nem ilyen ország. Magyarország az iszlámot az emberiség egyik nagy szellemi és lelki alkotásának tekinti, amely sok százmillió embert segít hozzá, hogy az emberi élet létezésének magasabb értelméhez eljuthasson. Ezért mi az iszlámról is a tisztelet hangján beszélünk. A fenti néhány mondat idézet. Magyarország miniszterelnökétől származik. Orbán Viktor mindezt nem valamikor réges-régen, még Soros-ösztöndíjasként mondta, hanem jobboldali kormányfőként 2015-ben, vagyis már a nagy migránskrízis idején, amikor kormányzati körökben a mecsetépítés gondolata sem volt tabu.” (Részlet az Iszlámbarát Orbán című cikkből)

Emlékeztető 3.: „Az igazi nagy bumm a 2010-es nagy fülkeforradalmi győzelem után következett, amikor szabályos törvénygyárat csináltak az Országgyűlésből, és a törvények nagy részét saját fazonjukra igazították... A legelképesztőbb talán az alaptörvény, amelyből kihagyták a magyar társadalom négy alaptételét. Nincs alkotmányos védelem alatt a magyar termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj. A gyalázatos egykulcsos adót viszont levédték. A havi ötmilliós jövedelműek és a minimálbéresek egyaránt 15 százalékkal adóznak. Ezt nevezik magyar igazságnak! Elkészült a munkavállaló ellenes munkatörvénykönyv, és a fazonra igazított választójogi törvény. Ezzel a választójogi törvénnyel megy neki Magyarország a 2018. évi választásoknak. Eszerint a törvény szerint CSAK A FIDESZ lehet a nyerő amiatt is,  mert a határainkon túlról jelentős számú levélszavazat fog rájuk érkezni. Ezek alapján a szavazatok alapján dől el, hogy melyik párt lesz Magyarország legerősebb pártja, és ebből következően ki lesz a miniszterelnöke.” (Részlet Az első Orbán-kormány idején történt című cikkből)