Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20690180

2019. március 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma József napja van.
Holnap Klaudia napja lesz.

"A csabai FIDESZ egyik képviselője hatalommal való visszaéléssel kívánt megszerezni egy jaminai praxist?"

Nagy meglepetésemre egy szórólapot találtam a hétvégén a postaládámban, amit ismeretlenek juttattak el hozzám. A szórólapon az áll, hogy a Fidesz egyik képviselője, a hatalommal való visszaéléssel próbált megszerezni egy jaminai praxist – mondta Szabóné Kocziha Tünde, a Jobbik önkormányzati képviselője hétfői rendkívüli tájékoztatóján, amely után az érintettet is megkerestük.

 

Szabóné Kocziha Tünde, miután megkapta ezt a szórólapot, még a hétvégén levélben fordult Szarvas Péter polgármesterhez, és arra kérte, hogy tájékozódás céljából, minden az üggyel kapcsolatos dokumentumot bocsásson rendelkezésére, amennyiben vannak ilyenek. A kért dokumentumokat hétfőn délelőtt valamennyi képviselőnek megküldték.

 

– Az iratokat áttanulmányoztam, ezekből úgy tűnik, hogy dr. Kerekes Attila, a szociális bizottság elnöke, valószínűsíthetően a hivatali pozíciójával kívánt nyomást gyakorolni egy békéscsabai fogorvosnőre, akadályozni kívánta abban, hogy annak adja el saját praxisát, akinek akarja. Az iratokból feltételezhető, hogy dr. Kerekes Attila saját fia számára szerette volna megszerezni a praxist. A büntető törvénykönyv szerint, az a hivatali személy, aki jogtalan előnyszerzés miatt hivatalával visszaél, akár szabadságvesztéssel is büntethető – mondta Szabóné Kocziha Tünde, hozzátéve, hogy a közgyűlés többsége tartózkodott, amikor a doktornő praxisának értékesítéséről szavaztak (egyébként ő maga is, mert nem csabai volt, aki megvásárolta volna azt, és ő a helyieket részesíti előnyben). A képviselő úgy vélte, a Fidesznek ebben az esetben is olyan „vehemenciával” kellene vizsgálódnia, mint ahogyan azt a kistérség esetében teszik.

 

– Erkölcsi okokból is fontosnak tartom, hogy az ügynek következménye legyen. Állampolgári kötelességemnek eleget téve, büntető feljelentést teszek. Úgy gondolom, dr. Kerekes Attila le kell hogy mondjon minden tisztségéről és vissza kell hogy adja mandátumát, ennek pedig minél hamarabb meg kell történnie. Hogy ezek az ügyek ne váljanak megszokottá, ahhoz fontos, hogy napvilágra kerüljenek, és hogy szankcionálják őket. Mindenkinek el kell vennie a kedvét a visszaélésektől – fogalmazott Szabóné Kocziha Tünde.

 

Forrás: csabaimerleg.hu - sokkaljobb.hu