Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19354396

2018. december 12.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ma Gabriella napja van.
Holnap Luca napja lesz.

A cionista zsidók húsvéti ajándéka

Jézust feleségével és fiával együtt temették el

A Háárec és a The Jerusalem Post című izraeli zsidó újság honlapja kellemes húsvéti ünnepeket kívánt a nemzsidóknak, és a legnagyobb keresztény ünnepre időzítve számolt be zsidó mutatványosok legújabb szemfényvesztéséről, miszerint Jézust Jeruzsálem melletti családi temetkezési helyén helyezték örök nyugalomra, együtt állítólagos feleségével és fiával. A zsidó varázslók még azt is tudni vélik, hogy Jézus felesége Maria volt, fia pedig Jehuda.

Cionista zsidók egy csoportja szerint egy geológiai vizsgálat megerősítette elméletüket arról, hogy Jézust Jeruzsálem melletti családi temetkezési helyén helyezték örök nyugalomra, együtt állítólagos feleségével és fiával.

Arie Simrón geológus közölte: az általa végzett munka során százötven vegyi elemzésben talált egyértelmű kapcsolatot a kelet-jeruzsálemi barlangban 1980-ban felfedezett osszáriumok, elhunytak csontjait tartalmazó kőurnák és a Jézus testvére néven elhíresült csontház között.

Bejelentésével kiújult a Jézus állítólagos temetkezési helyéről folyó több évtizedes tudományos vita Izraelben. Harmincöt évvel ezelőtt, az Armón Hanecív nevű új lakónegyed földmunkálatainál egy mintegy kétezer évvel ezelőtti temetkezési barlangra bukkantak, amelyről a Szimha Jakobovicsi kanadai zsidó újságíró-régész vezetésével működő csoport azt állítja, hogy a názáreti Jézus családjáé lehetett – írta hétfőn a Háárec és a The Jerusalem Post című izraeli újság honlapja.

Elméletüket most megerősítette Arie Simrón, miután kémiai elemzéseket végzett a barlangban talált csontházakon és a Jézus testvérének csontháza néven ismert kőurnán. A barlangban talált feliratok szerint Jézusnak kilenctagú családja, Maria nevű felesége és Jehuda nevű fia is lehetett, akiket mind ezen a helyen temethettek el.

A lakónegyed építési munkálatainak előkészítésekor a régészek több mint nyolcszáz kőosszáriumot találtak a második szentély, azaz Heródes idejéből, köztük olyanokat, amelyeknél a rájuk vésett nevek ugyan igen gyakoriak voltak abban a korban: József fia Jehosua, Mária, Mariamne, Jehosua fia Jehuda és Josza.

Szimha Jakobovicsi statisztikushoz fordult, aki a korszakban ismert nevek gyakoriságának elemzése alapján azt állította, hogy más korabeli család valószínűleg nem viselhette ezeknek a neveknek ilyen, az Újszövetségből ismert kombinációját.

Közben 2002-ben egy másik, Jézus testvére feliratú csontház ügye is borzolni kezdte a kedélyeket. Erre azt írták, hogy „József fia Jakóv, Jehosua testvére”. Ez Oded Golán műgyűjtő tulajdonában áll, akit az izraeli hatóságok azzal vádoltak, hogy meghamisította a kőtartály szövegét, hogy magasabbra srófolja értékét.

Hosszas pereskedés után három éve a jeruzsálemi bíróság elutasította ezt a keresetet, mert nem sikerült bebizonyítani a csalást. Az izraeli műgyüjtő egy hónapja visszakapta az osszáriumot és engedélyezte Simrónnak, hogy bevonja kutatásaiba.

A Golánnál lévő csontház eredete bizonytalan. Ő azt állítja, hogy már 1976-ban a birtokában volt, de a régészeti napló az 1980-as feltárásnál még tíz osszáriumot említ, noha az Izraeli Régészeti Hatósághoz (IAA) már csak kilenc kőurna jutott el, egy eltűnt közülük.

Golán szerint az általa megvett csontház eladója egy másik jeruzsálemi lakónegyedet nevezett meg lelőhelyként, de ettől még elképzelhetőnek tartja, hogy az Armón Hanecív nevű negyedben találták.

Ha bebizonyosodik, hogy ez a csontház is ugyanabból a barlangból származik, akkor tovább nő annak a valószínűsége, hogy a bibliai szent család temetkezési helyéül szolgáló barlangra bukkantak.

Amikor megtalálták a barlangot, az teljesen el volt zárva, – valószínűleg egy 363-ban zajlott földrengés nyomán. Ez Simrón szerint megkönnyítette geológusi munkáját, mert a hely afféle kémiai időkapszulává lett.

A zsidó geológus úgy véli, az általa elvégzett geológiai vizsgálatok egyértelműen bebizonyították, hogy a bizonytalan eredetű, később magántulajdonba került Jézus testvére csontház is ugyanabból a barlangból származik, mint a család többi tagjának osszáriuma – írják a zsidó lapok.

Ha Jézus Krisztusról, a zsidók által megfeszíttetett Megváltónkról van szó, akkor bármilyen „tudományos kísérletről, kutatásról” beszámolhatnak az izraeli lapok, természetesen gondosan úgy időzítve, hogy a „szenzáció” bejelentése a világvallás legnagyobb ünnepére essen. Most nem számít, hogy nem izraelita vallásúak százmillióit sértik meg lelkiségükben, és a kétezer éves világvallás legfontosabb téziseit teszik hamissá mindenféle zsidó „kutatók” felfedezéseire hivatkozva. De azt, hogy mi történt valójában a zsidó holokauszt kultikus helyszínén, a haláltáborokban, nemhogy vizsgálni nem lehet, hanem egyből börtönnel jár, ha valaki a hivatalos állásponttól eltérő bizonyítékokkal szolgál. Pedig 70 évvel ezelőtti dolgokat talán pontosabban fel lehet térképezni, mint az ezer évekkel ezelőttit, aminek évezredek óta tanított formájában százmilliók hisznek.

Kincses Albin

Forrás: hunhir.info.hu

sokkaljobb-kommentár: Jézus idejében rengeteg Jézus nevet viselő ember élt. Valamelyik Jézust valószínűleg sikerült megtalálni… A Jézus név nem anyakönyvezhető, talán némely országban Jesszusként anyakönyvezik. Amennyiben a zsidó vallást valaki kritizálni merészeli, az antiszemita, rasszista, fasiszta, náci, sőt már trappista is.

Békéscsaba, 2015. április 8.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Ha valaki Európából bírálja Izraelt, akkor felhozzuk a holokausztot, ha pedig ebben az országban (Amerikában – a szerk.) kritizálja Izraelt, arra azt mondjuk, hogy antiszemita. És a szervezet erős, és sok pénze van, a kapcsolat pedig az amerikai és az izraeli zsidó intézmények között nagyon erős, ők pedig különösen erősek ebben az országban, mint ahogy azt Ön is tudja. És hatalommal rendelkeznek, ami rendben is van. Tehetséges emberek, hatalmuk és pénzük van, sajtójuk és más eszközeik, és a hozzáállásuk ez: „Izrael az én országom, ha igaza van, ha nincs”. És nem állnak készen a kritikára. És nagyon könnyű antiszemitizmussal vádolni az izraeli kormány egyes lépéseit bírálókat, vagy felhozni a holokausztot és a zsidó emberek szenvedéseit, mint ami igazol mindent, amit a palesztinokkal teszünk.” (Beszélgetés-részlet Sulamit Aloni volt izraeli oktatási miniszterrel, baloldali békepárti aktivistával)