Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25636902

2020. február 18.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.

A Boldog-féle korrupciós botrányról

Több házkutatás is történt, két nyertes konzorciumnak is tagja volt az álcivil egyesület

Nemcsak Cserkeszőlőn, hanem több más helyen is házkutatást tartott az ügyészség a fideszes Boldog István „táskás embereként” elhíresült Fehér Petra ügyében – tudta meg az Alfahír. A nőt december elején helyezték letartóztatásba, majd nem sokkal később négy másik személyt is hatósági kényszerintézkedésnek vetettek alá: hármat letartóztatták, egy személy pedig nyomkövetőt kapott.

November 27-én Cserkeszőlő önkormányzata tájékoztatta a közvéleményt Facebook-oldalán, hogy a község polgármesteri hivatalában házkutatást tartott a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), melynek során papír alapú és elektronikus adathordozókat foglaltak le. A napokban e-mailben és telefonon is megkerestük a nyomozást folytató KNYF-et, hogy az ügyben más önkormányzatnál, gazdálkodónál, civil szervezetnél is tartottak-e házkutatást. A levélre választ még nem kaptunk, telefonon pedig csak annyit tudtunk meg, hogy volt máshol is házkutatás.

Az ügyet még októberben robbantotta ki Hadházy Ákos független és Csányi Tamás jobbikos országgyűlési képviselő. Hadházy kérdésére Polt Péter legfőbb ügyész megerősítette, hogy folyik nyomozás Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. választókerületében olyan korrupciós ügyben, melyben önkormányzatok és egy parlamenti képviselő is érintett. Csányin kívül pedig csak a fideszes Boldog bír parlamenti mandátummal a térségben.

Mint kiderült, az uniós és önkormányzati pénzek lenyúlásának kulcsa a Körös Tisza Menti Településfejlesztő Egyesület, melynek elnöke Fehér Petra, Boldog István asszisztense, a törökszentmiklósi képviselő-testület fideszes politikusa.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel, videóval ITT !

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Orbán Viktor miniszterelnök tegnap a parlamentben elismerte, hogy van Fideszes érintettje a Boldog István-ügynek. A miniszterelnököt egy jobbikos képviselő kérdezte a fideszes Boldog István jobbkezének, a szintén fideszes Fehér Petrának letartóztatásáról. Orbán Viktor elismerte, hogy vannak fideszes érintettek az ügyben, azt azonban hozzátette: a kormánynak büntető-ügyekben nincs hatásköre. (Forrás: atv.hu).

Békésben Simonka György is hasonló ügyekben munkálkodott. Neki felfüggesztették ugyan a mentelmi jogát, mégis szavaz a parlamentben, és osztja az észt, mintha mi sem történt volna. Januárban tér vissza a hatóság az ügyére.

Valószínű, ha megpiszkálnák jobban a felszínt, mint a 19 megyében és Budapesten is hasonló lehet a helyzet. Ezért nem csatlakozik az uniós ügyészéghez a kormány…

Békéscsaba, 2019. december 11.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Putyin akkoriban jött rá, hogy nem kell megszüntetni az ellenzéket, mint egy diktatúrában, elég megfojtani. Valódi vetélytársak sincsenek: ha valaki felemelkedne, egyből letörik.” (Részlet az Orbán a válság haszonélvezője című cikkből) Mester és tanítványa.