Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22113081

2019. június 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.

„Nem kérünk abból, hogy 2019 a rabszolgák éve legyen”

Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján élesen kritizálta, hogy a Munka Törvénykönyvének módosítását – az úgynevezett rabszolgatörvényt – benyújtó fideszes Kósa Lajos hétfőn a szakszervezetekkel való tárgyalás után arra a következtetésre jutott: törvényben kell rögzíteni azt is, hogy a szakszervezeteket megkerülve lehessen túlórára kötelezni a munkavállalókat.

A jobbikos képviselő szerint döbbenetes az az eljárás, amit a Fidesz az elmúlt időszakban tett a munkavállalók jogainak csorbításáért. Hozzátette, az már csak hab a tortán, hogy olyan módosítást is beletettek a törvényjavaslatba, ami szerint az emberek lemondhatnak a túlóra pótlékokról.

„Ki az az ember manapság, aki önkéntesen lemond a túlórapénzéről? Ki az az ember, aki lemond a munkája után járó pénzéről?” Pintér Tamás az általa feltett kérdésekre úgy felelt: az az ember, aki félti az állását, a munkáját és fél attól, hogy azt elveszítheti. Aki bármit aláír annak érdekében, hogy megtarthassa a munkáját – mondta.

Aljasnak nevezete a Fidesznek azt az indoklását, miszerint az emberek érdekében cselekednének, hogy több pénzt keressenek. Pintér Tamás szerint a munkavállalók nemhogy több pénzt nem tudnának keresni, hanem még a családjuktól is elszakítják őket, illetve károsítják az egészségüket. Elüldözik az embereket Magyarországról, valójában a kormány a multik oldalára állt – szögezte le a jobbikos képviselő.

A Jobbik az emberek érdekeit védelmezné és béremelést szeretnének túlóra helyett, illetve olyan szakszervezeteket, amik megvédik a munkavállalókat. Ezért a párt álláspontja szerint meg kell erősíteni az érdekképviseleteket, a stratégiai kérdésű partnerszerződéseket felülvizsgálnák, és ha szükséges, akkor módosítanák is.

„Követeljük, hogy a multik helyett álljon az emberek oldalára a Fidesz. A Jobbik követeli a rabszolgatörvény visszavonását, és azt, hogy a fizetéseket emeljék meg túlóra helyett” – jelentette ki Pintér Tamás.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT

Forrás: alfahir.hu

Útlezárás és tüntetés a rabszolgatörvény ellen. Holnap (szombaton) 10 óra után a Jászai Mari térről indul a szakszervezet által szervezett menet a Jászai Mari térről a Kossuth térre. Erről bővebben ITT

Emlékeztető: „Az egykulcsos adó és a magas jövedelműek egyre több adókedvezménye miatt kiesik már vagy 700 milliárd forint adóbevétel, amit a társadalom sanyargatásával igyekeznek kipótolni. Több mint ötven féle adó, és a világ legmagasabb, 27 százalékos áfája bizony nagyon kemény teher az átlag magyarra nézve. Az áfa minden szakvélemény szerint a kisember különadója. Az átlagbérből, amibe a nagyon magas és a nagyon alacsony fizetés egyaránt benne szerepel, a statisztika szerint több mint 100 ezer forint a levonás! A magáncégek alkalmazzák a magyar munkavállalók 75 százalékát. A fizetésemelések az érintetteknek nem túl sokat jelentenek, de a magyar állam bevétele minden egyes fizetésemeléssel jelentős. Azok a vállalkozások, amelyek nem tudják kitermelni a fizetésemeléseket, bezárják a kaput. Mindezek a problémák csak hab a tortára! Egy markáns vélemény szerint már nincs is torta, csak hab…” (Részlet A magas jövedelműek kormánya című cikkből) 

Emlékeztető: „A Fidesz a 2010-es nagy fülkeforradalmi győzelem után alkotmányozott is, amelyet csak ő szavazott meg, és amelyből kihagyta a termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj alkotmányos védelmét. A jövedelemhez alig jutóknak nagyon rossz, a magas jövedelműeknek nagyon jó egykulcsos adót viszont levédte. Később átesett vagy nyolc módosításon ez a gyenge lábakon álló, és alaptörvénynek átkeresztelt valami, de a társadalom számára kedvező módosítás nem történt.” (Részlet a Miféle újjáépítés az ilyen? című cikkből)