Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24746837

2019. december 16.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Etelka napja van.
Holnap Lázár napja lesz.

„Ennek a hatalomnak nincs szüksége gondolkodó, szabad állampolgárokra”

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy véleménye szerint a Fidesz az oktatásban is megpróbálja visszarepíteni a társadalmat a rendszerváltás előtti időkbe, ám egy időgép építésére még a Zuckerbergnél okosabb Mészáros Lőrinc sem képes, ezért kénytelenek törvénymódosításokkal elérni az egykori állapotokat.

A politikus emlékeztetett, hogy a parlament a jövő hét során fogja tárgyalni azt a közoktatási módosító javaslatcsomagot, amiből szerinte árad az „állampárti, kommunista, nersevik, bolsevik szellemiség.”

Ander felidézte azt a számos botrányt, ami a kormányzat köznevelési intézmények vezetőinek kinevezési gyakorlatát övezte és több olyan alkalmat említett, amik során a tantestület, a szülői és diákközösség is óriási arányban kiállt egy-egy igazgatójelölt mellett, végül annak pályázatát mégis lesöpörték és helyette megbízható nersevik elvtársat ültettek az intézmény vezetői székébe.

Arra is volt példa, hogy egy 16 éve az intézményt irányító, Eötvös-díjjal kitüntetett igazgatót csak azért távolították el az iskola éléről, hogy egy helyi fideszes önkormányzati képviselő vehesse át a helyét.

A Jobbik ezeket a módszereket egy brutális támadásként értékeli a közoktatás fennmaradó szabadsága, több ezer intézmény, több tízezer ott tanító pedagógus és több százezer diák, valamint szülő ellen.

Ander úgy véli, amennyiben a jövő héten a fideszes többség elfogadja a fent említett javaslatcsomagot, már lehetőség sem lesz arra, hogy véleményezzék ezeket a kinevezéseket, pedig Orbán Viktor nemrég még azt hangoztatta az Európai Parlamentben, hogy esze ágában sincs elhallgattatni az ellenvéleményeket.

„Ennek a hatalomnak nincsen szüksége gondolkodó, szabad állampolgárokra, cselédeket akarnak, alázatos biorobotokat, akik majd a nersevik elit luxusmedencéit, autóit takarítják” -vázolta jövőképét a képviselő, hozzátéve, hogy a Jobbik nemet mond ezekre a kinevezett helytartókra és az ilyenféle direkt politikai beavatkozásra is.

A politikus szerint a javaslatcsomag nemcsak a közoktatást, de a nemzetiségi iskolákat és a magántanulókat is negatívan érinti.

A politikus a sajtótájékoztató után egy feliratot helyezett ki a Közoktatási Hivatal bejáratára, miszerint a

1. A főnöknek mindig igaza van

2. Ha a főnöknek mégsincs igaza, akkor automatikusan az 1. szabály lép életbe

Forrás: alfahir.hu/ jobbik.hu

Ander Balázs sajtótájékoztatója:

Emlékeztető: „A Fidesz politikájának egyik legkártékonyabb „vívmánya”, hogy megtanította mindenkinek: ha lojális, akkor joga van teljesítmény nélkül érvényesülni. Nagy lesz a morális ára ennek a nyolc vagy még ki tudja, hány évnek.” (Részlet a Kéri László: Orbán Viktor egy hepciáskodó hős, a legrosszabb Fidesz-korszak csak most jöhet című cikkből)

Emlékeztető: A kormánypárti és egyéb hazudozók figyelmébe: a 10 parancsolat 8. parancsolata így szól: Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!

Emlékeztető: „A Jobbik bíróságra vitte az ügyet, a Kúria pedig ki is mondta, hogy „az ukrán–magyar határ mentén a kettős állampolgárok szavazásra történő szervezett szállítása törvénysértő volt”, de úgy vélte, hogy „kellő bizonyítottság hiányában” a Fideszt nem lehet eltiltani a jogsértéstől, és a szavazás megismétlését sem rendelték el. A Kúria abszurd módon úgy határozott, hogy „alapelvek sérelme önmagában nem elég” a választás eredményének megsemmisítéséhez, és a szavazás megismétléséhez.” Forrás: Magyar Hang. És aztán dübörög tovább a szavazatvásárlás, illetve a magyar nyugdíjat élvező ukránok szavazásra történő szervezett beszállítása magyar rendőri segédlettel Szabolcsba…