Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25725644

2020. február 24.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Mátyás napja van.
Holnap Géza napja lesz.

Újra téma lett a csicskáztatás!

Évekkel ezelőtt már keményen elkezdték ostorozni a hatóságok is, de változás nem történt. A rabszolgatartás tovább dübörög!

A Vasárnapi Újság című rádiós riportműsorban Békés megye, főleg Szarvas város került terítékre, ahol nagy divatja van a csicskáztatásnak. Konkrétan nem hangzott el, de akinek van hallása, megértette, hogy lótartó romák a csicskáztatók. Elveszik a lepusztult sorba jutott emberektől az okmányaikat, és elképesztően embertelen körülmények között elszállásolva rabként, csicskaként tartják őket. Amennyiben van házuk, azt eladják, és zsebre vágják annak az árát is. Zárójelben megjegyzendő: ezt ügyvédi segítség nélkül nem tudnák megtenni!

Rákérdezett a riporter, hogy mégis hány család csicskáztathat? Hát tíznél biztos több – hangzott el a lehangoló válasz.

Az egyik csicska „lakrészét” megnézte a riporter. Csirkék és csirkeürülék, szeméthegyek, elképesztő állapotok uralkodnak. Eközben kiért a gazda! Valahogy működik a „hálózat”. A riporter rákérdezett, hogy hol van az, aki itt lakik? A válasz az volt, hogy csavarog. Aztán befelé indulva a városba kiderült, hogy nem csavarog, hanem gyűjtöget a határban az állatoknak.

A Baptista Szeretetszolgálat igyekszik lakhatási lehetőséget biztosítani a hozzájuk forduló csicskáknak. A riportban erről a gyulai szolgálat munkatársa beszélt.

A média időnként foglalkozik a csicskáztatással, de ennél több nem igazán történik! Tényleg nincs remény a porig alázottak számára? Csak a csicskáztató számít már embernek??

Micsoda XXI. századi elképesztő történet ez is, miközben egyre több lesz kis hazánkban a milliárdos!

Békéscsaba, 2016. március 20.

Forgó Irén

Emlékeztető: „Jelszavaink valának: haza és haladás. Azok, kik a haladás helyett maradást akarnak, gondolják meg: miképen a maradás szónak több jelentése van. Korszerinti haladás épen maradást hoz magával; veszteg maradás következése pedig senyvedés.” (Kölcsey Ferenc)