Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24620740

2019. december 07.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Ambrus napja van.
Holnap Mária napja lesz.

Óriási dohányt szakított Lázár János ismerőse az állami monopóliummal

Illusztráció: hvg.hu

Indulása óta 6 milliárd forint osztalékot termelt tulajdonosainak, elsősorban Sánta János hódmezővásárhelyi vállalkozónak az állami dohánykereskedelmi monopólium. Az államhoz eközben koncessziós díjból és nyereségadóból együtt 1,3 milliárd folyt be. A monopólium tulajdonosai ráadásul a dohánykövetési rendszerrel kapcsolatos kiadásaikra is százmilliókat vettek ki. – írja a hvg.hu.

A 18-as karika és az elsötétített kirakatok alapján a külföldiek azt hitték, hogy szex-shopok ezek az üzletek. Ha trafik lenne kiírva, lehet, hogy könnyebben rájöttek volna, hogy mi is van ennyire eltakarva a külvilág elől. Gyereket nem lehet bevinni, kint kell hagyni az utcán, és vannak egyéb nyalánkságok is. Sajnos már gyilkosság is volt, és elég sok rablás történt az utcáról jócskán eltakart üzletekben.

Egyre emelkedni fog a cigaretta ára, ami további giga hasznot termel a kitalálóinak. A cigaretta csempészet is valószínűleg felpörög, illetve fel is pörgött főleg az ukrán határ mentén.

Hogy hány ezer trafikos veszítette el a szerény megélhetését az államosítás miatt, és mi lett a további sorsuk, ugyanúgy érdektelen a kormány számára, mint az eddig kilakoltatott és ezután kilakoltatásra kerülő családok sorsa! Kegyetlen világban élünk, minden a pénzről szól, az ember és az emberség nem sokat nyom már a latban.

Békéscsaba, 2019. június 20.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: A Csányi Sándor és Lázár János közötti csörte 2013-ból: Csányi: „Lázár urat nem ismerem személyesen olyan jól, de nagyon tehetséges politikus, láthatjuk, milyen jól elintézte a trafikügyet”. Lázár János egy újságírói kérdésre reagálva durván visszaszólt Csányi Sándor néhány nappal ezelőtti „kiszólására”. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint az OTP-vezér „a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival páváskodik.”