Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 17552006

2018. július 17.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Endre, Elek napja van.
Holnap Frigyes napja lesz.

És végre megértettük, hogy a 2018-as választások nem a migránsokról szólnak?

Hanem rólunk.

„Azért a víz az úr!” Márki-Zay Péter és családja (Fotó: Béli Balázs)

Márki-Zay Péter vasárnap legyőzte a hódmezővásárhelyi Fideszt, Lázár Jánostól kezdve, Hegedűs Zoltánon át, egészen Hernádi Gyuláig, és láss csodát, hétfő virradóra egyetlen egy migráns (bevándorló, menekült, stb.) sem lepte el a csongrádi települést.

Sőt, még az adóforintokból kormánypropagandát folytató köztévé sem volt képes Szerbiából a magyar határ felé vonuló migránsokat bemutatni, pedig tudvalevő, hogy a világ minden tájáról érkező bevándorlók igen alaposan felkészültek a magyar belpolitikából, hiszen a kvótanépszavazás alatt is megindultak a magyar határ felé/ellen – legalábbis a köztévé híradója szerint.

Tegnap kikapott a Fidesz, de Hódmezővásárhely nem esett el, ma csak új napra ébredt.

Talán ez a legfőbb tanulsága a vasárnapnak.

Jellemző, hogy Márki-Zay győzelmi beszédében  egyből leszögezte, ő sem fog betelepíteni migránsokat a városba (sőt, még annyit sem, amennyit a Fidesz az elmúlt években beengedett), ellenben azt viszont szeretné, hogy megszűnjön a korrupció, a lopás és a megfélemlítés.

„Mi nem szeretnénk korrupciót, sem szocialistát, sem fideszest. Azt szeretnénk, hogy senki ne lopjon” – fogalmazott.

Sokszor hallani utcákon, tereken, kocsmák pultjánál, hogy „bár tudjuk róluk, hogy lopnak, de ők legalább megvédik az országot, ezért kell a Fideszre szavazni”. De ez láthatóan nem igaz. Nincs olyan (jelentős) párt ma Magyarországon, amely beengedné a migránsokat, amely lebontaná a kerítést – sőt, a Fidesszel szemben a Jobbik az önálló határőrséggel még tovább erősítené hazánk védelmét.

Nekünk 2018 áprilisában tehát magunkról kell dönteni, a saját sorsunkról, optimistábban fogalmazva: a jövőnkről.

És olyan kérdéseket feltenni, amikről még Orbán Viktor miniszterelnök sem mer beszélni.

  • Például hogyan akadályozzák meg, hogy a Fidesz-közeli vállalkozók minduntalan a meghirdetett árnál többért nyerjék el a közbeszerzéseket?

  • Mit tesznek azért, hogy ne a sürgősségi osztály várójában haljanak meg a magyar állampolgárok?

  • Milyen tervek születnek arra, hogy a magyar jövő letéteményesei, a diákok, olyan tudást szerezzenek a hazai oktatási rendszerben, amely megállja a helyét a XXI. században, és nem feltétlenül a kivándorlás és egy összeszerelő-üzem gyártósora között kelljen választaniuk?

Április 8-ig ezeket a kérdéseket tegyük fel a különböző térségi képviselőjelölteknek. A migránsokat pedig hagyjuk Soros Györgyre, mert az országgyűlési választás ennél többről szól. Rólunk.

Hódmezővásárhely sem esett el. 

Forrás: alfahir.hu

A New York Times is a tegnapi vásárhelyi választásról ír. Erről ITT

Emlékeztető: „Az aljas támadások tüzében néha nagy a csábítás, hogy eldobjuk a méltóságunkat, és iszapban birkózzunk meg a tolvajokkal. De nem tehetjük! Mi nem csupán a Fideszt, mint pártot szeretnénk leváltani, hanem a Fideszt, mint mentalitást. A korrupt, hazug, pökhendi és gátlástalan politikai stílust. Helyébe a méltóságot, felelősséget, egyenességet és tisztakezűséget kell állítanunk. Csak így tudunk sikeresebb országot építeni”… Orbán Viktor kihívója fontosnak tartja emlékeztetni saját magukat és másokat is, hogy„mi politikusokkal, pártokkal és programokkal küzdünk, nem az emberekkel. A Fidesz és az MSZP az ellenfelünk, de a fideszes és a baloldali szavazók nem. Ők ugyanúgy magyar emberek, ugyanúgy jobb országot akarnak, akiknek ezért ugyanúgy ajánljuk a programunkat, mint a saját szimpatizánsainknak. Amíg az elmúlt évtizedek kormányai azt keresték, mi az, ami szétválasztja az embereket, mi azt keressük, mi az, ami összeköt bennünket.” (Részlet a Vona Gábor üzenete 2018-ra című cikkből)

Emlékeztető: „Az igazi nagy bumm a 2010-es nagy fülkeforradalmi győzelem után következett, amikor szabályos törvénygyárat csináltak az Országgyűlésből, és a törvények nagy részét saját fazonjukra igazították... A legelképesztőbb talán az alaptörvény, amelyből kihagyták a magyar társadalom négy alaptételét. Nincs alkotmányos védelem alatt a magyar termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj. A gyalázatos egykulcsos adót viszont levédték. A havi ötmilliós jövedelműek és a minimálbéresek egyaránt 15 százalékkal adóznak. Ezt nevezik magyar igazságnak! Elkészült a munkavállaló ellenes munkatörvénykönyv, és a fazonra igazított választójogi törvény. Ezzel a választójogi törvénnyel megy neki Magyarország a 2018. évi választásoknak. Eszerint a törvény szerint CSAK A FIDESZ lehet a nyerő amiatt is,  mert a határainkon túlról jelentős számú levélszavazat fog rájuk érkezni. Ezek alapján a szavazatok alapján dől el, hogy melyik párt lesz Magyarország legerősebb pártja, és ebből következően ki lesz a miniszterelnöke.” (Részlet Az első Orbán-kormány idején történt című cikkből)