Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15633576

2017. november 23.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Kelemen napja van.
Holnap Emma napja lesz.

Varga Mihály aláírt az IMF és a Világbank ülésén

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter technikai segítségnyújtási megállapodást írt alá Világbank Európáért és Közép-Ázsiáért felelős alelnökével a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank washingtoni éves közgyűlésén.

A projekt célja állítólag az, hogy támogassa a magyar munkaügyi szervezetet az álláskeresőknek személyre szabott, a valós élethelyzetükhöz és igényeikhez jobban illeszkedő támogatások és szolgáltatások nyújtásában - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-t.

Varga Mihály kiemelte, hogy a kormányzat a jövőben is számít a Világbank szakértelmére a magyar szakpolitikai elképzelések megvalósítása során.

Az IMF a korábbiakhoz képest sokkal pozitívabb képet fest a világgazdaság állapotáról, ugyanakkor a jelenlegi gazdasági fellendülést kiváló lehetőségnek tartja, hogy az országok döntéshozói tovább csökkentsék a fennálló kockázatokat, és hosszú távon a növekedést elősegítő strukturális reformokat hajtsanak végre jelentős társadalmi költségek nélkül – jelezte az NGM.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A napokban tévesen került ki a honlapunkra, és el is távolítottuk onnan a Varga Mihály: Márciusra meg kell születnie az IMF-megállapodásnak című cikket, amelynek kelte 2012. január és nem 2017 októbere. Elnézést kérünk, igyekezni fogunk továbbra is körültekintően eljárni.

A 2012. januári cikkben egyébként 17–20 milliárd eurós IMF-hitel felvételéről beszélt a tv2 Mokka című műsorában a miniszter. Hogy ezt a hitelt felvette volna a magyar állam, arról nem találtunk információt, arról viszont igen, hogy visszafizettük az IMF-hitelt: „Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) végtörlesztéshez 1,7 milliárd dollárt, 570 millió eurót és 255 millió fontot utalt át, amelyre a rendelkezésre álló fedezet az IMF-hitel fel nem használt része, a februári dollárkötvény kibocsátás és a Prémium Euró Magyar Államkötvényből befolyt összeg nyújtott, így pótlólagos kötvénykibocsátásra nem volt szükség – hangsúlyozta az NGM. (Forrás: Visszafizettük az IMF-hitelt)

Békéscsaba, 2017. október 19.

F. I. – T. Z.

 Emlékeztető: „Az Orbán-kormányok mindig megígérték az államadósság csökkentését, de hát ez úgy nem sikerül, hogy közben dübörög a kormányzati korrupció! Az államháztartási hiány 2017. első félévében 911,2 milliárd forint. Az államadósságunk 26 770 milliárd forint, a Visegrádi 4-ek közül a legmagasabb. Az államadósság 22 milliárd forint volt 1990-ben, miután a nemzeti vagyonunk is odalett, „sikerült” megsokszorozni úgy, hogy közben az állampolgárokat terhelő megszorítások egymást érték! Jelenleg az egy főre jutó államadósság összege csecsemőtől az aggastyánig 7,1 millió forint. Az idős magyarok sérelmére elkövetett bűncselekményeket átnevezték öregezésnek, a korrupciót alkotmányos költségnek, ettől azonban a tények nem változnak. A korrupcióval kapcsolatban egyre többször jut eszünkbe a Keresztapa című film, vagy a Polip című 10 évadból álló olasz televíziós sorozat. Néhány film és sok filmsorozat is elkészülhetne már a magyarországi cselekedetekből. A korrupció leállítása helyett folyamatosan riogatja a kormány azokat, akiket kifoszt! (Részlet a Megtalálták a kiskaput Rogánék című cikkből)

Emlékeztető: „Orbán Viktor 2001-ben az Európai központi Bank befolyása alá helyezte a Magyar Nemzeti Bankot. Azóta se a magyar kormány, se a magyar Parlament, se a magyar választópolgárok nem gyakorolhatnak felügyeletet „saját” Nemzeti Bankjuk felett. Ezzel persze nem nagyon dicsekszenek!” (Részlet a Miért nincs pénze a magyarnak? című cikkből) Mindennek ellenére a jegybank minden kiadása a magyar adófizetőket terheli! Nyereségét a jegybank-elnök hat alapítványba következmények nélkül folyamatosan kiszervezi.