Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 14587065

2017. szeptember 20.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Ma Friderika napja van.
Holnap Máté napja lesz.

Tovább csökkent a földgáz beszerzési ára…

…de a rezsicsökkentés miatt a magyar fogyasztókat ez sajnos továbbra sem érinti. Érinti viszont az államosított szolgáltatóhálózatot, és a MET nevű több milliárdos hasznot zsebre vágó haveri céget. Az állami gázszolgáltató budapesti vízfejének is ötmillió forint lehet a havi fizetése, hasonlóan a többi állami cég vezérkarához. Nemrégiben jutalmakat, prémiumokat is kaptak.

A rezsicsökkentésnek nevezett szívatás a családi házakban és a társasházakban élőket kevésbé érinti, éves átlagban 12 ezer forint körül fizetnek kevesebbet. A hatalmas házakban, villákban, kastélyokban élő magas jövedelműek viszont nagyon jól járnak. Ők akár több százezer forintot is nyerhetnek rajta.Ezekről a tényekről is csacsogjon már végre Rezsi Szilárd!

„Legújabb, a Korrupciókutató Központ által elkészített tanulmányunk a MET-sztoriként elhíresült ügyletet dolgozza fel, dokumentumok, cégadatok, a sajtóban megjelent információk és a kutatás során lefolytatott interjúk alapján. A történet legfontosabb tíz szereplője közötti barátsági és üzleti kapcsolatháló elemzése szerint Csányi Sándor és Hernádi Zsolt álltak leginkább az ügylethez kapcsolódó hálózat központjában, tehát ők azok, akik pozíciójuk alapján a kormány–MVM–MET ügyletre elméletileg legkönnyebben befolyással bírhattak.” – írja tavalyi elemzésében az Energiaklub.

A másik égbekiáltó dolog az egykulcsos adó! A minimálbéresek és a magas jövedelműek egyaránt 15 százalékkal adóznak. A minimálbér az emelés után sem éri el a létminimumot. Ezért aztán már hatszázezer körüli fiatal büszke erő hagyta el Magyarországot, és külföldre ment dolgozni. A jövedelmük egy részét hazaküldik, amin nagyot kaszál a jegybank, a számlavezető bank és a magyar állam. A minimálbér emelésén a legnagyobbat az állam kaszálta, mert jócskán megnőtt a járulék- és az adóbevétel. A rosszul járók között voltak nemcsak a minimálbéresek, hanem az őket foglalkoztató kis- és középvállalkozások. Ők nem kapnak akkora munkahely-teremtési támogatásokat, mint az idetelepült külföldi multik, vagy például Mészáros Lőrinc. Aki a napokban 6,2 milliárd forintot kapott…

„Az alacsony bérek miatt külföldre távozó magyar munkavállalók száma eközben olyan kritikus szintet ért el, hogy komoly munkaerőhiány alakult ki egyes ágazatokban. Ma már ott tart a magyar feldolgozóipar az Európai Bizottság legújabb felmérése szerint, hogy 80 százalékban a munkaerőhiány számít a termelést korlátozó tényezőnek. Romániában ugyanez 10, Szlovákiában 20, Lengyelországban és Csehországban pedig 30 százalékos, vagyis aligha lehet kelet-közép-európai sajátosságnak tekinteni.” (Részlet a külföldön dolgozó magyarok szépítik a statisztikát című cikkből)

És még egy égbekiáltó történet: Tavaly már meghaladta a 15 milliárd forintot az 1963. évi, a Szovjetunióval kötött KÖLCSÖNÖS szociális szerződés alapján sem munkaviszonyhoz, sem járulék-és adófizetéshez nem kötött nyugdíjfolyósítás. Ők is megkapják a soros emeléseket, és megkapták az Erzsébet-utalványt is. Azok az oroszok is kapják a magyar nyugdíjat, akik áttelepültek Magyarországra. A legtöbben talán Hévíz környékére. Jár nekik is az ingyenes betegellátás, és ellepik általában az ukrán határ közeli kórházakat, egészségügyi intézményeket. Vajon hány magyar honfitársunk jár át Ukrajnába például nyugdíjért? Miért felbonthatatlan ez az 54 évvel ezelőtti szerződés? Nem volt rendszerváltozás? Mert hát azt a szerződést a Magyar Népköztársaság kötötte. Mi lesz velünk, ha valamennyi szovjet utódállam bejelentkezik a kedvező lehetőségre? Ezt a szerződést, mivel nem kölcsönös, fel sem kellene bontani, hanem be kellene végre szüntetni a folyósítást! Ki kell hangsúlyozni, hogy nemcsak a kárpátaljai magyarok kapnak ilyen nyugdíjat, mert a szervezésbe bekapcsolódtak már ukrán magáncégek is! Az adatok nincsenek ellenőrizve, amennyiben a hozzátartozó nem jelzi a nyugdíjas halálát, tovább utalják a pénzt. Erről az elképesztő és sokba kerülő történetről egy régebbi összeállítás elérhető ITT

Békéscsaba, 2017. augusztus 31.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Az Orbán-kormányok mindig megígérték az államadósság csökkentését, de hát ez úgy nem sikerül, hogy közben dübörög a kormányzati korrupció! Az államháztartási hiány 2017. első félévében 911,2 milliárd forint. Az államadósságunk 26 770 milliárd forint, a Visegrádi 4-ek közül a legmagasabb. Az államadósság 22 milliárd forint volt 1990-ben, miután a nemzeti vagyonunk is odalett, „sikerült” megsokszorozni úgy, hogy közben az állampolgárokat terhelő megszorítások egymást érték! Jelenleg az egy főre jutó államadósság összege csecsemőtől az aggastyánig 7,1 millió forint. Az idős magyarok sérelmére elkövetett bűncselekményeket átnevezték öregezésnek, a korrupciót alkotmányos kiadásnak, ettől azonban a tények nem változnak. A korrupcióval kapcsolatban egyre többször jut eszünkbe a Keresztapa című film, vagy a Polip című 10 évadból álló olasz televíziós sorozat. Néhány film és sok filmsorozat is elkészülhetne már a magyarországi cselekedetekből. A korrupció leállítása helyett folyamatosan riogatja a kormány azokat, akiket kifoszt!” (Részlet a Megtalálták a kiskaput Rogánék című cikkből)